Sari la conținut

mihaip

Super Membru
  • Număr conținut

    819
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de mihaip

  1. mihaip

    Service Moto

    Multumesc, Am vorbit cu el si am transmis coordonatele mai departe
  2. mihaip

    Service Moto

    Buna dimineata, Am niste prieteni polonezi care au o problema cu piulita de la pinion la un Fazer din 2001 si care sunt in Sibiu. Am sunat la numerele de pe forum, dar nu raspunde nimeni. Unde as putea sa-i trimit ? Mihai
  3. A venit momentul sa vand si eu agregatul dupa 6 ani in care m-a slujit in mod meritoriu. Anuntul cu poze si date de contact este aici: http://www.bikeshop.ro/show.php?id=370023 42000km, carena full, din 2000 si il dau cu 1500 de euro.
  4. Salutare, Caut o maneta de frana fata si un suport de scarita dreapta pt un sv650s din 2000 . Aveti cunostinte pe unde se pot gasi ? sh sau noi
  5. Inteleg ca problema a fost rezolvata. Am ramas cu o nelamurire : cum se face ca nimeni nu i-a sugerat omului sa puna mana pe un multimetru si sa masoare diferite chestii cum ar fi (tensiunea la bornele bateriei, rezistenta intre borna de plus a instalatiei electrice si cadru , etc. ) ?
  6. Placute de frana SV650 : Ferodo FDB2048 si FDB2049 pe fata, indiferent de an. FDB338 pe spate pentru 99-2002 (carburatele) FDB754 pe spate pentru 2003-> (injectatele) Oglinda de stanga pentru SV650S am eu parca. E putin zgariat plasticul, dar oglinda e buna. Mi-a ramas de pe vremea cand aveam CASCO In legatura cu ambreiajul : nu trebuie desfacut, ai un surub de reglaj la levier si se regleaza de acolo cat de intins sa stea cablul. Daca l-ai intins la maxim si tot nu e suficient, desfaci plasticul de jos si mai poti regla si de acolo, dar manualul recomanda reglarea de la maneta.
  7. Vezi ca dragsterele alea cu roata cat casa au multe sute de cai putere, nu 70. De altfel probabil ai observat si la ele ca marimea rotilor de pe spate difera de la o clasa la alta iar eu as zice ca e fix din cauza diferentelor de putere. Nu v-ati intrebat niciodata de ce au motoarele de MotoGP la clasele de 125 si 250 roti mai subtiri pe spate ? Este vorba de un compromis intre manevrabilitate si puterea care trebuie pusa la sol. Referitor la presiunea scazuta : o sa fii surpins , dar cand nu stateam pe motor nu se observa ca e presiunea scazuta. Intamplator a observat cineva si mi-a spus , dupa care am remarcat si eu ca se flexa cam mult cauciucul cand franam fata si ma impringeam in ghidon. Ca fapt divers, am mers si cu un Renault 5 care e destul de usurel cu presiune de 1.2, vre-o 500 de metri pana la prima vulcanizare unde am facut presiunea. Pe dinafara nu se remarca mare jmecherie, mai ales pe spate. Cauta pe site-ul lui wizzie . Ceva cu tanga moteurs. In Bucuresti a fost chiar soare la pranz si dupa-amiaza. Foarte placut de mers cu motoru, pacat ca era plin de masini.
  8. Eu n-as pune 180 pe spate la SV650. Mai demult am imprumutat cuiva cu un CBR600 vechea mea guma de spate pentru ca avea nevoie la RAR, persoana cumparandu-si motorul (primul) cu 180 pe spate. Dupa doua zile mi-a spus ca a trecut la RAR si vrea sa pastreze guma pentru ca motorul este mult mai manevrabil cu un cauciuc obosit dar de dimensiuni corecte decat ce avea el inainte. Latimea gumei nu cred ca este relevanta la plecarea de pe loc, ci din cate stiu eu la viteze mari , ceea ce nu este cazul la SV650. Cui i se pare ca fuge spatele ar fi bine sa verifice presiunea. Eu mergeam cu 1 si putin la inceputul sezonului din indolenta si aveam impresia ca nu mai stiu sa merg si ca e dat cu duralube tot Bucurestiul. Dupa ce am corectat problema strazile si-au recapatat aderenta, mai ales in curbe .
  9. Am eu un set de placi de ambreiaj Ferodo pe care l-am cumparat de pomana pentru ca problema mea nu era din cauza ambreiajului.
  10. Ma intreb oare daca vre-un om care a citit posturile tale a batut drumu pana-n Mogosoasa sa cumpere vre-un GPS de la tine. Desi este evident ca doresti sa iti faci reclama postand pe orice topic, fara a da totusi nici o informatie folositoare cuiva, parerea mea este ca iti faci mai degraba un deserviciu. Desigur, legile marketingului ne invata ca nu conteaza ce spune lumea despre noi atata timp cat ne cunoaste numele, insa in secolul XXI si-au dat unii seama ca nu e chiar asa si ca o imagine negativa asociata unei afaceri dauneaza mai mult decat notorietatea. Sfatul meu ar fi sa incetezi discutiile sterile in domenii pe care nu le stapanesti si sa speri ca aceste topicuri vor fi uitate. Pana in momentul de fata ai reusit sa iti atragi antipatia inginerilor, absolventilor de facultate in general si angajatilor la stat. Carei nise din populatia Romaniei se adreseaza business-ul tau de vanzari de GPS-uri ?
  11. Arata de milioane cu sticlele de vin prinse cu scoci Nota 10 pentru stil. Poti sa faci si un filmulet cu 'distileria' in functiune ? Singurul comentariu ar fi ca e cam greu de vazut nivelul apei in sticlele colorate.
  12. E vorba de sincronizarea clapetelor de acceleratie. Cam acelasi procedeu si efect cu sincronizarea carburatoarelor, atata doar ca aplicat la injectie. Se verifica ca cele doua clapete se deschid la fel prin masurarea vacuumului creat in spatele lor.
  13. Pai da ca doar motorul e AL lui, restu nu . E normal.
  14. Eu as avea nevoie doar de pompa de benzina. Aia care e prinsa de cadru si cu 3 furtune. Faza cu lantul e uneori mai intans si uneori mai lasat e din cauza uzurii neuniforme a lantului care s-a lasat numai pe anumite portiuni. Neaparat trebuie schimbat, preferabil tot kit-ul. Eu mi-am cumparat si schimbat la motoboom sau cum s-o chema service-ul de langa Apaca in spate la BGS pe Iuliu Maniu : lant RK, pinioane Vortex parca.
  15. Ce-mi place ca unii au ajuns atat de analfabeti incat limba romana clasica a devenit de ne inteles. Intrebarea 'nu le ai deloc ?' se referea la filtre si este cat se poate de legitima avand in vedere ca daca autorul topicul 'le-ar mai fi avut' ( 'pe ele - le' adica filtrele) , ar fi putut sa le spele. TUUU DIIII AIR-PORT !
  16. Instalatia arata intr-un mare fel pe motor si ai si montat-o frumos. Totusi, ai masurat totusi cat iti consuma ? Claxonul in mod normal trece printr-o siguranta de 10, maxim 15A, impreuna cu altele (parca luminile de bord). La SV siguranta generala are 30A , deci te-ai putea trezi la o claxonare mai indelungata ca ti se arde o siguranta. Cea mai safe metoda ar fi sa tragi fire separate, cu siguranta direct de la baterie si sa modifici instalatia astfel incat butonul de claxon sa comande un releu.
  17. Decat filtru Suzuki cu 35 de euro, mai bine iei K&N sau BMC cu 70-90 de euro. Daca tii motorul mai mult de un an iesi pe profit. Alternativa sunt filtrele de pe Louis care sunt mult mai ieftine, dar e posibil sa fie de calitate mai slaba.
  18. Probabil, mai ales ca un lant nou-nout vine deja uns.
  19. La drum lung nici mie nu-mi place sa o tin sub 7000, nici macar in localitate. In treptele 3-6 puterea e binevenita pentru depasiri si accelerari, mai ales cu pasager. In oras insa nu vad rostul accelerarilor puternice decat in cazuri speciale. De altfel o acceleleratie prea puternica si creste riscul accidentelor pentru ca ceilalti participanti la trafic iti estimeaza gresit viteza de deplasare. Cat priveste problema consumului la mine treaba sta asa : in primul an mergeam incet, cu morcovul infipt adanc si aveam consum de 6-6.5 in oras. Dupa doi ani cand mergeam ca apucatu consumul sarise putin peste 7. De aici am tras concluzia ca e mai 'economic' sa mergi linistit si sa schimbi pe la 3-4 mii de ture.
  20. Mai verifica si filtrul de aer sa nu fie imbacsit si daca poti si bujiile.
  21. 9% e foarte mult. Mergi cumva in rand cu masinile si stai in coloana in loc sa mergi. Schimbatul la 5-6000 e exagerat, in oras poti merge mai relaxata, dar nu te duce la consum de 9%
  22. guys : pe drumul cu 2 benzi cand un bou doarme pe banda 2 , trecerea pe banda 1 cu viteza mai mare nu este depasire . Cititi regulamentul si veti observa ca depasirea implica depasirea axului drumului. Manevra este periculoasa in locuri fara vizibilitate pentru ca e posibil ca pe banda 1 sa existe alte vehicule care se deplaseaza mai lent, dar e perfect legala si se poate efectua in deplina siguranta pe portiuni de drum drept. In alta ordine de idei, daca vreti sa depasiti cate un handicapat, mai retrogradati si voi 1-2 trepte de viteza. Din experienta mea, indolentii nu se obosesc sa dea inferioara cand sunt depasiti, chiar daca accelereaza, multi sunt atat de ignoranti incat nici nu le trece prin cap ca ar putea sa o faca. In plus de asta este gresita tactica de a sta in spatele boului si a da 5 minute claxoane si flashuri pentru ca nu faceti decat sa-l enervati. Eu dau 1-2 flash-uri de la oarecare distanta si daca nu m-a vazut opresc flashurile ma postez in spatele lui la o distanta care sa-mi permita depasirea (nu lipit) si cu prima ocazie schimb a treia si ma infig in depasire. Avand in vedere ca handicapatul merge de obicei cu a 5-a si ca eu vin cu o treapta inferioara de viteza + sunt deja lansat deoarece mi-am lasat loc de accelerare in spatele lui, n-are nici o sansa sa se prinda ca e depasit si sa accelereze.
×
×
  • Creează nouă...