Sari la conținut

Indicator Benzina!


2 fast
 Share

Postări Recomandate

Salut!Am un motor zx9r din 1999 dar nu am indicator de benzina la el!as vrea sa fac cumva sa imi indice cata benzina mai am .....adica sa imi arata ca sunt pe rezerva!cum sa fac?trebuie sa schimb rezervorul sau se pot pune ceva senzori...nu stiu!Care a mai facut asta va rog sa ma ajutati!e naspa sa ramai fara benzina cand iti este lumea mai draga!

 

 

Asfalt uscat

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

sincer... am interebat si eu prin Hunedoara daca se poate face ceva in legatura cu asta.. si raspunsul pe care l-am primit a fost : "daca nu avea din fabrica indicator de benzina nu ai ce sa-i faci"... asa ca... nu stiu ce sa zic.. eu cand o sa plec o sa umplu rezervoru sau sa am macar jumate.. pt orice eventualitate... dar ar fi util un indicator :bigstar:

 

 

bafta.. sper sa se poata :bigstar:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din cate stiu eu, exista 2 sisteme diferite.

-racordul de la rezervor contine un senzor fix, care aprinde becul din bord in momentul in care benzina scade sub un anumit nivel. Asta e usor de adaptat, doar cumperi un astfel de racord SH si faci legaturile (anulezi furtunul de rezerva de la robinetul actual). In functie de cum ai norocul, e posibil sa trebuiasca si un pic de tinichigerie ca sa modifici gaura din rezervor. Sistemul acesta nu iti spune cata benzina ai in rezervor, ci doar te avertizeaza cand scade sub un anumit nivel. Parerea mea e ca e acest sistem e destul de slab, pentru ca daca nu observi becul la timp (sau se arde) o sa afli abia cand nu mai ai benzina deloc. Desigur, acelasi lucru se intampla si la sistemul clasic daca uiti robinetul pe rezerva. Are insa si avantajul ca (daca esti atent) e mai mica probabilitatea de a ramane fara benzina (pt ca a ajuns la rezerva) intr-un moment nepotrivit, de ex in timpul unei depasiri/curbe/zona unde nu se poate opri/etc.

-senzor de nivel de benzina in rezervor, fie separat fie corp comun cu racordul de benzina. Asta e mai complicat putin. In primul rand trebuie sa gasesti unul care sa incapa in rezervorul tau. In al doilea rand trebuie recalibrat ceasul, pentru ca senzorul de fapt nu masoara cantitatea de benzina, ci nivelul in rezervor, iar legatura intre ele este data de geometria rezervorului.

Oricare varianta alegi, iti recomand sa cumperi un senzor SH, in nici un caz nu incerca sa construiesti o improvizatie, intrucat combinatia benzina+electricitate poate avea si rezultate "spectaculoase" :bigstar: daca ceva nu iese exact cum trebuie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...