Sari la conținut

Indreptare Roata


Roger
 Share

Postări Recomandate

Stiti ceva concret despre vreo vulcanizare/service care ar putea sa-mi indrepte roata turnata de aluminiu (17" trei spite, Suzuki GS 500E 1997) afectata de un accident? Nu are marginile strambe, vizual pare ok dar cand incepe sa se invarta ma ia ameteala uitandu-ma la ce deviatie are. Oricum scopul final e sa-mi gasesc o roata ok dar vreau ceva provizoriu care sa ma lase sa mai merg un pic. Pentru masini se gasesc centre de roluire roti aluminiu dar se pare ca nu au prinderi pentru formatul rotii moto.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca descoperi ceva da-mi te rog si mie de stire pt. ca am si eu o roata aproape identica cu a ta(la Cagiva) de la accident a ramas cu o deviatie de 4 mm.La ochi nu se vede decat atunci cand se invarte si pe mine nu ma apuca ameteala ci criza de nervi ca una noua este 521 euro + TVA si eu nu am recuperat nici un ban de la dobitocul care m-a accidentat.

Daca aflu eu ceva te anunt.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sincer să fiu, mi-e teamă că este imposibil de realizat tehnic la noi; este vorba de o centrare în plan sagital, cu referinţă la axa de rotaţie. Teoretic ai nevoie de on strung, fixezi axa roţii între carusel şi păpuşa mobilă, antrenezi roata (roteşti), timp în care un sistem cu role forţează îndreptarea şi aducerea jantei în plan perpendicular cu axul! Este laborios, există riscul apariţiei microfisurilor în zone de rezistenţă, şi ca atare de siguranţă.... :( În plus ş-afar' d'asta trăim într-o zonă "gri" a globului, unde service-ul moto va trece în domeniul profesionalismului peste...20 de ani! :P :D :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ma, nu aveti masini? eu am indreptat jantele la fosta masina care erau din aluminiu de nu mai stiu cate ori. au astia de la un service un aparat special. iti prinde roata acolo, apoi o invart, si cu o creta se insemneaza unde este stramba in timp ce se invarte. apoi unde a notat actioneaza cu o presa mica portabila hidraulica (punctul de sprijin este axul care invarte roata) pana revine la normal roata. merge la cele de masini...probabil merge si la astea de motor. merita sa incercati.

serviceul se afla pe soseaua Fundeni, cum te duci de la XXL spre intersectia colentina, inainte de podul care trece peste sina de tren, pe partea stanga. au aparate speciale pentru asta. la inceput cand le indreptam le duceam la baieti care le incalzeau si la bateau le ciocan. mare greseala, pentru ca de la caldura, metalul isi pierde proprietatile si devine mai moale. neaparat sa le indreptati la rece daca puteti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

SAMA - nu ala din Pipera, vulcanizarea de langa Gara de Nord, aprox. vis'a'vis de Primaria S6, au si flansele necesare moto si au si un baiat destul de meserias.

 

Cel putin cu echilibratul le iese de minune, daca ai un pic noroc poate se descurca si cu o roluire + echilibrat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut Roger! Referitor la indreptat jenti moto incearca pe Fundeni aprox. vis a vis de Shell este o vulcanizare.Nu am fost acolo..am auzit de la Florin care si-a indreptat janta de GS 500 acolo(si a fost multumit).Altfel...cand iti faci motoreta?

post-10-1065994324.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Merci pentru sfaturi, am fost la aia cu Sama si mi-au zis ca nu prea se poate face nimic daca e afectata geometria problemei si daca fuleaza, o sa merg si la cei din Fundeni macar sa nu zic ca n-am incercat totul.

Intre timp am apelat la prietenul nostru Haltdasismeine care abordat cu seriozitate se comporta ca atare. Astept deci sa soseasca o roata second de la nemti. Probabil o sa am motorul refacut numai bine ca sa prind toate lunile de iarna la capacitate maxima

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca nu te descurci nicicum,ia legatura cu cineva de la Cluj,parca e un service pe linga Bogata pe undeva unde am auzit ca ar avea aparatura necesara pt.asa ceva,si unde s-ar fi facut cu succes indreptari de roti moto.

Am vazut rezultate multumitoare obtinute si cu barosul,da asta nu recomand la nimeni,pt.ca pot aparea fisuri.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...