Sari la conținut

Ajutor-Jawa 350


Postări Recomandate

Va salut prieteni motociclisti

Uite mi-am luat si eu o Jawa de 350 (din 1991) si nu prea ii dau de cap.I-am facut segmentarea si nu mai reusesc de nici o culoare sa o pun la punct, sa o fac sa porneasca la pedala.Are compresie, da scanteie, mai si incearca sa porneasca dar pana nu o impingi (sau tragi cu masina nu vrea sa o ia).Carburatorul e curatat si e etans in partea de aspiratie de la cilindri, are platini noi si condesatori noi....pur si simplu nu stiu ce sa-i mai fac :wave: si ar fi pacat sa treaca vara fara sa apuc sa o duc pana la mare :o

Orice ajutor sau idee e binevenita,

Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sal....

pai daca ai compresie la el si semeringuri bune pe ambielaj....atunci poate fi de la aprindere..... nu stiu cum i reglat platinile da i foarte sensibil.....(tre sa aiba 0.3mm distanta intre pltini si ~3.8mm la piston cand da scanteie(asa am citit in carte ))

Mai poate fi si din carburator...... nivel mic...... arcu prea jos..... da din problemele astia trebuia sa porneasca..... macar....

Si dupa ce pornesti (cumva)..... merge? Nici cand i cald motoru nu porneste?

Eu am patit ca nu mergea mai mult de 80 .... dar problema era ca exista un inel de aluminiu intre rulmentii din mijloc pe ambielaj ..... dar din cauza asta a pornit super.....

Ai bagat numai segmenti?.....si inainte de reparatie a pornit?

Sa mai scrii ceva despe problema mai exact ca din atata i greu sa te ajut .....si un nr de tel(orange)..... ca poate te sun ...... (tu esti mecanicu sau iti repara cineva?)

Bafta la motor...... asfalt uscat ......

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai inainte de segmentare nu a mai fost pornita de vre-o 3 ani.Nu o lua decat impinsa (ca si acum dealtfel).Treaba e ca am constatat un joc in ambielaj, nu e mare, dar din cand in cand mai da scantei aiurea.Sa fie asta problema ?Alta treaba e ca una din bobinele de inductie se incalzeste excesiv, mult mai mult decat cealalta si ma gandeam ca si aia ar putea fi cauza (e chiar a cilindrului care merge neregulat).De la ce se potriveste bobina ? Ma gandeam sa iau de la Wartburg sau ceva in 2T (Trabant).Din pacate nu am numar de Orange, dar daca imi lasi un numar de Connex te sun in weekend ca am Cent.

Multumesc mult

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bobinele nu au legatura cu 2t-4t. Trebuie numai sa fie pe 12 v , adica orice de la dacie pana la Ij. Fa proba cu alte bobine daca zici ca fac probleme.

 

Avansul aprinderii trebuie sa fie max 3 mm cursa piston masurat inapoi de la PMS, adica intre 2,5 si 3 mm egal pe ambii cilindri.

 

Instructiuni complete pt reglajul aprinderii gasiti pe www.motorlife.ro la sectiunea motociclete/Jawa.

:wave:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O cauza frecventa pentru care nu porneste la pedala este carburatzia.

1 - trebuie etansare perfecta intre flansa de admisie si carburator - daca talpa carburatorului a dezvoltat o curbura, garniturile din carton si clingherit nu mai au eficientza, trebuie sa faci rost de o garnitura de cauciuc - la pornire cu maneta inchisa motorul face depresiune foarte mare in circuitul de ralanti si daca trage un pic de aer pe la flansa, nu mai trage benzina pe unde trebuie.

 

2 - ai ralanti-ul reglat prea sus - din cauza asta se dezamorseaza circuitul de ralanti (singurul capabil sa furnizeze benzina la turatzia de pedala (foarte mica)). - depresiunea se compenseaza din canalul principal, din care insa nu poate trage decat aer, fara benzina - incearca sa pleci cu reglajul ralanti-ului de pe pozitia "complet inchis".

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dupa ce porneste merge excelent,mai "uita" sa dea scanteie cate 1 data dar de tras trage bine(am mers cu 100km/h ieri cu ea).Am verificat flansa aia de la carburator, era ovalizata si i-am pus o garnitura de caucic, mai verific 1 data dar sunt 99% sigur ca etanseaza bine.

Multumesc tuturor pentru ajutor :wave:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Atunci cred ca ai probleme la aprindere......

Sa vezi ca nu are cumva distanta mica la platini..... ca eu am modificat capatu ala ce deschide platinile ...... ca Jawa tine deschis mai mult de jumatate ....si daca ai deschidere mica si o mica bataie da scanteie de 2 ori.....

Eu am o Bobina de Dacie(deci mai mare decat orig... 12V) si inchepe ....

Da poate nu-ti functioneaza nici socul.... incerci sa dai ralantiu mai mic (din surubul care sta asa in sus)ca sa poate trage mai mult benzina...cand rece.....

daca te ai dus cu el cu 100 nu cred ca are mari probleme .....

Daca mai vezi ceva "interesant" sa scrii ......

Bafta mai departe..... (eu nu am Connex :wave: ) :o

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Extraordinar de ciudata motocicleta asta a mea. :banana: .Am (re)reglat aprinderea azi la ea, a pornit la a2-a pedala, a mers bine, chiar foarte bine.Am lasat-o vre-o 3 ore si fara sa modific nimic am incercat din nou sa o pornesc.Nici o sansa....nici moarta nu a vrut sa o ia.Am ajuns la capatul rabdarilor si al nervilor, daca stie cineva vre-un mecanic de Jawa 350, va rog ajutati-ma sa intru in legatura cu el.

Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator stress_L&P

ori relantiul (vezi daca dupa ce o ia moare daca o lasi la relanti) ori bobinele dau semne de oboseala... eu am avut probleme cu bobinele si dupa ce se incalzeau mergeau bine... in fine le-am schimbat (am pus master) si le-am prins pe cadru, in fata intre rezervor si motor pe teava de la cadru (cea verticala) si am impuscat 2 iepuri: se racesc mai bine (arata ca dracu' in schimb) si le-am pus si pe verticala (ma rog, putin inclinate), chestie foarte importanta in cazul bobinelor de masina pe baza de ulei! daca bobinajul nu e scufundat in ulei, mai devreme sau mai tarziu o sa se arda! bafta!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...