Sari la conținut

RED BULL ROMANIACS REVINE LA SIBIU


Postări Recomandate

RED BULL ROMANIACS REVINE LA SIBIU

Cei mai buni piloti de enduro din lume se bat pentru 20.000 de euro

 

 

Editia 2004 a raliului hard enduro RED BULL ROMANIACS a fost un succes total. Si asta a recunoscut-o chiar francezul Cyril Despres, cel care cateva luni mai tarziu a triumfat in Raliul Dakar. Si in 2005 clubul Moto Crazy Bike SIbiu si S.C Xventure SRL ii vor pune la incercare pe cei mai buni piloti din lume la RED BULL ROMANIACS – editia a 2-a.

 

Competitia, programata in perioada 31 iulie – 5 august 2005, se va deschide cu un prolog în downtown-ul Sibiului. Acrobatii moto, sarituri peste obstacole,turnuri, ziduri de cetate, camioane, acrobatii aeriene sunt doar cateva dintre atractiile primei zile ale RED BULL ROMANIACS. Urmeaza apoi patru zile hardcore prin Muntii Carpati pentru toti cei 60 de concurenti prezenti pe lista de start. Iata si cum arata programul pentru RED BULL ROMANIACS 2005:

 

Duminică,31.07. Prolog: centrul Sibiului

Start:14:00

Sosire:16:30

Lungimea traseului:1.200 m

Momente importante: Show acrobatic pe motociclete; Show acrobatic aerian. Piloții trebuie să parcurgă cât mai multe tururi în 15 minute pe un circuit extrem de spectaculos presărat cu obstacole artificiale construite din maÂşini vechi, cauciucuri imense Âşi buÂşteni uriaÂşi...!

 

Luni,01.08.Etapa a I-a: Sibiu –FăgăraÂş -Valea Sadului -Sibiu

Start:7:00

Sosire:14:30 -19:00

Lungimea traseului:180 km (piloții profesioniÂşti) / 150 km (echipe)

Diferenta totala de nivel : 21.400 m (piloții profesioniÂşti) / 17.300 m (echipe)

Momente importante: Munții FăgăraÂş reprezintă prima provocare pentru motocicliÂşti care se pot bucura apoi de peisajul superb de pe Valea Sadului ...!

 

Marți,02.08.Etapa a II-a :Sibiu -Valea SebeÂş -Sibiu

Start:07:00

Sosire:15:00 -19:00

Lungimea traseului: 240 km (piloții profesioniÂşti) / 200 km (echipe)

Diferenta totala de nivel :20.500 m (piloții profesioniÂşti) / 17.400 m (echipe)

Momente importante: Aceasta este cea mi lungă zi a raliului cu multe urcuăuri Âşi coborâri. Obiectivul principal pentru piloți este să-Âşi păstreze energia Âşi să-Âşi economisească forțele până la final...!

 

Miercuri,03.08. Etapa a III-a :Sibiu -PetroÂşani

Start:08:00 (Piloții profesioniÂşti au startul la ora 10:00)

Sosire:15:00 -17:00

Lungimea traseului:175 km (piloții profesioniÂşti) / 176 km (echipe)

Diferenta totala de nivel :12.150 m (piloții profesioniÂşti & echipe)

Momente importante: Aceasta este cea mai „rapidă “ zi a raliului – Aici piloții îÂşi vor folosi pentru prima oară, dar Âşi pentru ultima, treapta a 5-a a cutiei de viteze! Convoiul îÂşi va petrece noaptea la PetroÂşani, o localitate montană!

 

Joi,04.08. Etapa a IV-a: PetroÂşani -Sibiu

Start:08:00

Sosire:15:00 -19:00

Lungimea traseului: 220 km (piloții profesioniÂşti) / 205 km (echipe)

Diferenta totala de nivel :19.800 m (piloții profesioniÂşti) / 16.700 m (echipe)

Momente importante: Imediat după ieÂşirea din PetroÂşani, piloții vor urca în munți Âşi vor merge pe drumurile serpuite ale batranilor munti Carpati! Piesaje incredibile, un traseu tehnic foarte solicitant, multe urcuÂşuri Âşi coborâri! O zi plină din toate punctele de vedere.

 

Vineri,05.08. Etapa finală în jurul Âşi în oraÂşul Sibiu

Start:15:00

Sosire:17:00, festivitatea de premiere Red Bull Romaniacs 2005

Lungimea traseului:15 km

Momente importante: Piloții pleacă din centrul istoric al oraÂşului spre ieÂşire, drumul fiind presărat cu obstacole artificiale, treceri de râu, escaladarea unor clădiri industriale Âşi multe alte momente palpitante...!

 

Cel mai dur concurs de enduro din lume se va incheia cu un showdown în Sibiu, Cyril Despre, castigatorul de anul trecut si castigatorul din DAKAR, este clar principalul favorit, dar asta nu inseamna ca nu va avea o misiune dificila in lupta cu natura si cu elita mondiala la acest capitol. La start se va afla si Romeo Dunca, singurul roman care a reusit sa termine cea mai dura competitie din motorsport, Raliul DAKAR, plus alte cateva echipaje de top din Romania.

 

Cotat de presa internationala ca “cel mai bun si dur Hard Enduro din lume”, RED BULL ROMANIACS este un concurs inedit, deoarece este o combinatie intre raliu, motocross,

trial, avand trasee atat in oras cat si off road. Prezentarea riderilor care vor lua startul in aceasta competitie va avea loc cu ocazia unui alt eveniment special, cea de-a 8-a editie a intalnirii internationale moto " Crazy Bike Party ", programata in perioada 29 – 31 iulie la Sibiu.

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 91
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Peter, taurul zburător

Cel mai spectaculos pilot acrobatic din lume va fi la Sibiu, duminică 31 iulie. Peter Besenyei, campionul mondial la zbor acrobatic, va face un show total în deschiderea ediției a doua a celui mai dur concurs de enduro din lume – Red Bull Romaniacs.

 

Peter Besenyei, campionul mondial la zbor acrobatic, zboară de aproape 30 de ani, iar jumătate din viață Âşi-a petrecut-o în cockpit. RecunoaÂşterea mondială a venit în 2001 când a zburat pe sub faimosul pod peste Dunăre din Budapesta. De atunci nici un alt pilot de gen nu s-a bucurat de un succes mai mare decât al său.

 

Peter Besenyei s-a clasat pe locul secund în prima sa competiție din carieră. Atunci avea doar 20 de ani, iar performanța aceasta nu s-a mai repetat prea poponeataând din simplul motiv că de cele mai multe ori a fost primul. Este multiplu campion național în Ungaria, a câÂştigat FAI World Grand Prix, a cucerit titlurile mondiale Âşi europene, iar acum îÂşi demonstrează talentul Âşi în desciderea celui mai dur concurs de enduro din lume, Red Bull Romaniacs.

 

Peter participă la 8, maxim 10 competiții pe an Âşi apare în cel mult 15 show-uri aviatice. Audiența acestora este însă impresionantă. În 1994 de exemplu, în Japonia, a evoluat în fața a peste 800.000 de spectatori. În 2001, când a zburat pe sub podul din Budapesta l ao viteză de peste 250 km/h, posturile de televiziune din întreaga lume au transmis evenimentul. Peter Besenyei este de asemenea unul din fondatorii Red Bull Air Race, o nouă disciplină care combină acrobațiile cu viteza. Pilotul maghiar îÂşi va demonstra talentul, duminică 31 iulie, în centrul oraÂşului Sibiu, locul unde este programat startul în ediția a doua a raliului Red Bull Romaniacs.

 

După aterizare, Peter preferă să-Âşi petreacă timpul liber alături de soția Âşi cele două fiice ale sale, iar în afara zborurilor acrobatice este pasionat de fotografie, pescuit, scufundări, paraÂşutism Âşi excursii.

 

4 lucruri pe care nu le Âştiați despre Peter Besenyei

 

 

Când Âşi cum te-ai decis să devii pilot?

Când aveam 6 ani Âşi am văzut primul aeroplan – de atunci am Âştiu că vreau să devin pilot.

 

De ce îți place atât de mult să zbori?

Îmi place să fac ceva cât mai perfect. Pot să fac absolut orice cu avionul. Mă rog, tot ce e fizic posibil – iar fizica permite multe. Pur Âşi simplu zbor ceea ce simt ceea ce este cel mai frumos sentiment de pe pământ!

 

Cât de periculos este ceea ce faci?

Pericolul este doar în cap. Un pilot trebuie să Âştie care sunt limitele Âşi nu are voie să le depăÂşească.De aceea nu-mi place să mi se spună pilot cascador - pentru că acei piloți sunt nebuni.

 

 

 

 

 

Cum a acceptat familia meseria ta?

 

Am două fiice care sunt complet normale. Nu au zburat niciodată cu mine. ÂŞi soția mea este o femeie perfect normală căruia îi place ceea ce fac. S-a obiÂşnuit cu asta Âşi nu-Âşi mai face griji prea mari atunci când zbor. Bunica mea a împlinit anul trecut 100 de ani. Nu a avut niciodată ocazia să zboare Âşi am plimbat-o cu un Cesna. I-a plăcut mult.

 

 

CARIERĂ:

 

de 110 ori campion național al Ungariei

de 16 ori a fost ales "Sportivul anului"

locul I, Red Bull Air Race, 2003.

Campion Mondial – programul de 4 minute, 1996 - 1998 & 2000

Campion absolut, FAI World GP, 1998

"Medalia de Aur a preÂşedintelui Republicii Ungare" – înmânată personal de preÂşedinte în 1996

Campion Mondial, programul compus, 1994

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Dragilor,

 

Cei care din pacate nu au avut cum sa ajunga aseara la prezentarea oficiala a pilotilor care concureaza in Red Bull Romaniacs ar fi cazul sa priveasca aceste imagini. Din fotografiile alaturate v-a lipsi Despres pentru ca nu a putut ajunge la timp in Sibiu. Mai tarziu pun aici imagini de la Prolog unde o sa aveti ocazia sa il vedeti si pe cel care a castigat Dakarul.

post-2-1122806106_thumb.jpeg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

tot respectul pentru organizatori si pentru pilotii care s-au dat pe caldura aia groaznica. Am inteles un lucru f important - trebuie sa merg mai des la sala. Ieri s-au remarcat pilotii cu o buna conditie fizica

 

mai pun si eu cateva poze

post-1160-1122881856_thumb.jpg

post-1160-1122881876_thumb.jpg

post-1160-1122881897_thumb.jpg

post-1160-1122881916_thumb.jpg

post-1160-1122881948_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...