McKagan Postat Septembrie 22, 2008 Share Postat Septembrie 22, 2008 (editat) Salutare ! De mult timp ma intrebam si acum sper sa ma lamuresc din raspunsurile voastre... Deci : de ce se aud diferit motoarele in functie de configuratia cilindrilor : monocilindru / linie/ V / boxer si 4 timpi vs 2 timpi ? Personal, eu sunt innebunit de sunetul V-urilor (in special V2), mi se par cele mai ca lumea, groase ca sunetul de tractor. Sunetul de 4 in linie mi se pare banal, am auzit prea mult la viata mea si nici nu ma unge la suflet, parca ar fi o femeie care tipa cat poate insa 2 in linie am vazut ca se aude diferit de 4 in linie (am avut Kawasaki KLE 500), ceva gen monocilindru dar mai subtire si rafinat. Monocilindrele imi plac si ele cum se aud, mai gros decat V-urile, mult mai grave. Si boxerele parca se aud ceva intre V si 2 in linie... Si motoarele in 2 timpi de ce se aud ca niste tantari fata de cele in 4 timpi care au un sunet mult mai gros ? Parca am inteles ca sunetul este dat de unghiul de aprindere dintre cilindri, si in acest sens, un exemplu ar fi Yamaha TDM 900, care, desi e 2 in linie, are aprinderea defazata la nu stiu cate grade, de aia se aude identic cu un V2 ... Va multumesc pentru raspunsurile pe care urmeaza sa le dati ! Bafta si asfal t uscat ! Editat Septembrie 22, 2008 de Trail Rider Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
tiptil Postat Septembrie 23, 2008 Share Postat Septembrie 23, 2008 pt. ca sunt diferite... eu ma bas diferit fata de tine pt. ca sunt alt model, alt lot, alta fabrica, alta serie, alt sasiu nici cand te duci la wc n-o sa vezi 2 rahati la fel cu toate ca sunt tot ai tai, la fel si cu mobrele Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdanawo Postat Septembrie 23, 2008 Share Postat Septembrie 23, 2008 (editat) pt. ca sunt diferite... eu ma bas diferit fata de tine pt. ca sunt alt model, alt lot, alta fabrica, alta serie, alt sasiu nici cand te duci la wc n-o sa vezi 2 rahati la fel cu toate ca sunt tot ai tai, la fel si cu mobrele fara comentarii, mor de ras......asa intrebare, asa raspuns......clar! Editat Septembrie 23, 2008 de bogdanawo Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
djidji_duru Postat Septembrie 23, 2008 Share Postat Septembrie 23, 2008 de aici si expresia: viata e complexa si are multe aspecte Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate