Sari la conținut

Turatie Motor Minsk - Valori, Putere Motor, Etc.


sergiu.mihu
 Share

Postări Recomandate

Deschid acest topic pentru ca nicaieri nu am vazut vreun grafic putere/turatie, nicaieri nu am gasit cam la ce turatie ajunge un motor de Minsk. Cand merg cu motorul mi se pare ca daca schimb la turatie joasa nu prea am putere la motor (ceea ce e si normal), ciudat este faptul ca la un anumit prag de turatie puterea motorului creste brusc si si motorul se aude altfel. La turatii mici cand ii dau in gura se aude cam infundat, apoi dupa ce depasesc pragul respectiv incepe sa turuie ascutit si isi da brusc drumul de parca ar intra turbina in functiune. Sincer nici nu pot sa apreciez sonor numarul de rot/min. Reglaj la aprindere am facut, ca la carte (2,5 mm coborat capul pistonului si facut reglajul din bobina aceea de pe magnetou). Am incercat cu surubul de aer la 2 ture, 2,5 ture, 3 ture si 3,5 ture desfacut, acelasi comportament.

Asa e normal sa mearga?

La cate ture/min ajunge un asemenea motor?

La cate ture are cuplu maxim?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai, nu cred ca a preocupat pe nimeni ce turatie maxima atinge, la cat are cuplul maxim (nici nu prea are cuplu daca stai sa te gandesti). Eu banuiesc un 6000 rpm.

Si de ce nu a preocupat pe nimeni? Fiindca Minsk-ul e o motocicleta simpla, usor de condus si de reparat, construita sa o bagi aproape peste tot, sa se intretina ieftin si sa faca "de toate".

 

Uite aici cele mai multe informatii despre Minsk: http://www.minskclubvietnam.com

 

E foarte folosita si apreciata la Vietnamezi. E totul in engleza, gasesti si manual de reparatii, sfaturi de tot felul si chiar o galerie foto impresionanta. Surprinzator ce poti face cu Minskuletele. :(

 

:disappointed:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La turatii mici cand ii dau in gura se aude cam infundat, apoi dupa ce depasesc pragul respectiv incepe sa turuie ascutit si isi da brusc drumul de parca ar intra turbina in functiune.

 

Corectati careva care se pricepe dar din cate stiu eu nu asta este principala caracteristica a motoarelor in 2 timpi si anume faptul ca nu ofera puterea liniar ci la turatii mari? La motoarele mai moderne s-a rezolvat prin montarea de power valve pentru a oferi si un cuplu mai bunicel dar la Minsk...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...