Sari la conținut

Lanț De Distributie La Diversion


perseu77
 Share

Postări Recomandate

la motorul meu am un trancanit mai vechi, se aude pronuntat cand e turatia mica, adica 1000- 1100.Daca cresc turatia zgomotul se diminuează.Daca trag de ambreiaj zgomotul este la fel.

Persoane care au motocicleta si au ascultat trancanitul mi-au spus ca e foarte sigur sa fie lantul de distibutie.

Intrebarea e: gasesc lant de distributie sa comand? pe langă acest lant imi mai trebuie cumva si alte garnituri? atasez si o fotografie cu imaginea lantului de distributie.

Inca ceva... am desfacut azi intinzatorul respectiv, notat cu 3 so am observat ca este compus din 2 arcuri unul in altul care in capul surubului acestea se sprijină pe o bilă metalica. probabil e un intinzator hidraulic.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

motorul 4BR de pe diversion are ca si zgomot "specific" un tzacanit care se aude in zona ambreiajului, mai pronuntat la relanti.

din cele ce am citit pe net (si chiar pe aci pe forum pe undeva), se pare ca sursa acestui zgomot este stiftul de antrenare a pompei de ulei, care in timp se uzeaza si capata joc. cineva rezolvase aceasta problema prin inlocuirea stiftului respectiv cu o bucata de coada de spiral de 5 mm.

daca nu e din zona aia, si chiar trebuie sa schimbi lantul de distributie, ar fi bine sa te pregatesti si cu un set de garnituri, pt ca va trebui sa demontezi tot motorul ca sa schimbi lantul. de asemenea, trebuie verificate ghidurile de lant (partea de plastic pe care aluneca lantul se uzeaza in timp) si intinzatorul, de fapt cred ca numai arcurile, dar nu stiu daca le poti gasi separat. intinzatorul de lant este simplu, cu arc, nu hidraulic

succes!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

da... se aude in zona ambreiajului... jos, deasupra băii de ulei... am mai intrebat asta. Din cate am vazut eu, lantul ala e plasat undeva sus, sub carburator..acolo nu aud nimic. Cum schimb Âştiftul ăla cu un spiral? ce trebuie sa desfac ca sa dau de pompă?

Daca am desfacut azi surubul acela centarl de la intinzator.notat pe desen cu A e posibil ca arcurile alea sa nu mai vina cum trebuie acolo? Am mers cu motorul dupa aceasta operatiune prin oras dar nu am simtit nimic, nu aveam viteza..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu-i problema daca ai scos arcurile, intinzatorul are un sistem de blocaj cu clichet, asa ca lantul de distributie nu se detensioneaza daca nu scoti tot intinzatorul de pe blocul de cilindri.

cu stiftul ala e mai mult de lucru...

cred ca poti gasi pe net informatii suficiente

Editat de draku
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

poti sa pui un distantier.sa stea mai presate arcurile alea. totusi, nu gasesti intinzator nou?

 

 

 

4 saibe am pus si eu sub arc si tot asa se aude; cel mai bine ii sa schimve lantul, ca se poate decala si deschiderea/inchiderea supapelor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

NU FACE VANTUL CU POMUL CE FACE P I Z D A CU OMUL

Sa imi bag (cuvant urat) in ala care o pus "i" langa "o" pe tastatura - vorbeam cu una pe messenger si in loc sa scriu "misto" am scris "muisto".

hai ca m-am amuzat tare si mi-a mai trecut supararea din cauza lantului ăla de distributie..ce a putut posta Dan Cata din Cluj la semnatura lui!!! tareeee... :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...