Sari la conținut

Valea Doftanei. Baraj Paltinu

Anjin
 Share

Postări Recomandate

Desi nu sunt un tip emotiv trebuie sa recunosc ca sunt putin emotionat scriind aceste randuri. Si asta nu pentru ca as fi facut eu mare branza sau as fi mers cine stie pe unde ( ba gandindu-ma la alte postari de pe acest topic, eu nici nu ar trebui sa scriu inca nimic aici). Vreau insa sa o fac si ca o mica multumire adusa celor care au povestit si au pus poze din calatoriile lor. Caci si datorita lor, oamenilor precum Semaca, Bizoon, Samo si altii, am ajuns eu acum sa postez despre prima mea iesire pe 2 roti.

Si cum ar trebui as fie prima ora? Voi va mai aduceti aminte cum a fost pentru voi? Hmm daca in alte categorii sper ca nu ati uitat, ma gandesc ca acel drum cu motocicleta s-a pierdut intre atatea alte drumuri ce au urmat. Asa ca va rog sa va aduceti aminte de acel prim drum si sa zambiti ingaduitor citind mai departe despre 'prima data'.

"Ai auzit mah ca o sa fie frumos in weekend? Iesi si tu undeva?"

"Mda, poate o sa ies" raspundeam eu cu o voce plictisita insa in sinea mea eram sigur ca noaptea din-ainte de sambata o sa fie una scurta.

Si asa a si fost. La 7 eram in picioare iar la 8:30 eram deja iesit din Bucuresti in drum spre Matilda. Hmm poate va intrebati cine e Matilda? Matilda este o Suzuki SV650. Neagra si dezbracata. Si-a petrecut prima iarna intr-un garaj de pe DN1 asa ca primul pas era sa ajung la ea si sa ii spun "buna dimineata". Asta a fost usor asa ca pana in amiaza deja zambeam soarelui din Valeni unde m-am si oprit pentru ceva vreme.

De la Valeni am facut stanga spre Slanic pe un drum excelent, desi cam scurt. Asfalt bun, trafic putin, dealuri, padure, serpendinte... primele serpentine pentru mine ocazie cu care am si ajuns frumos pe contra sens la iesirea din curba...

"Apai daca asa sta treaba nenicule, ar fi bine sa te rogi sa nu ai niciodata trafic pe contrasens..." imi bolborosesc in casca hotarat ca in urmatoarea curba sa nu mai fac pe englezul...Si a fost mai bine si iata ca va scriu desi, am intalnit si trafic pe contrasens in curbe...

Bucata asta de drum a fost insa scurta si am facut din nou stanga chiar inainte de Slanic, urmand drumul ce se strecura prin sate uitate parca in iarna unei alte lumi. Au trecut Alunis si Pietriceaua. In Pietriceaua am reusit sa ma ratacesc ( mi-am promis ca nu voi avea GPS la mine in nici o calatorie din tara).

Ma opresc eu sa intreb un nene daca "pe aici e drumul spre baraj?" Lacare raspunsul sec a venit promt :

"Da-pai pe aici e daca vrei sa treci peste munte...."

Nu multumesc, macar la prima iesire as prefera sa o tin pe Matilda pe asfalt...

Am regasit drumul si am trecut mai departe spre Brebu coborand spre Campina pentru a trece podul peste apa Doftanei. Apoi in sus pe malul stang al apei si deja nu mai aveam cum sa ratacesc drumul spre baraj. Soarele a mai rezistat neacoperit de nori suficient cat sa ma vada ajuns la baraj muscand cu pofta dintr-un sendwich si mancand ciocolata.

Dupa nici 2-3 poze vremea s-a intunecat, lumina sfiindu-se parca de indrazneala avuta pana atunci intr-o zi de februarie. Era timpul sa plec mai departe si dupa o deliberare scurta, am continuat sa urcam pana in Valea Doftanei ( satul ) si de acolo la stanga, peste dealuri spre Comarnic.

Ajuns la DN am fost trezit brusc la realitatea aglomeratiei unei zile de weekend pe Valea Prahovei. M-am asezat si eu cuminte intre Jeep-urile 'pantofarilor de munte' facand calea intoarsa spre Ploiesti.

La 19 deja puneam husa peste Matilda urandu-i... noapte buna pana daata viitoare.

post-31281-1234278208_thumb.jpg

post-31281-1234278221_thumb.jpg

post-31281-1234278227_thumb.jpg

post-31281-1234278242_thumb.jpg

post-31281-1234278249_thumb.jpg

post-31281-1234278255_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Apoi in sus pe malul stang al apei si deja nu mai aveam cum sa ratacesc drumul spre baraj.

Traseu OK

Felicitari...

Da ..vezi ca e malul drept...ca asa curge...pe malul stang nu e drum asfaltat...

Link spre comentariu

Multumesc pentru urari halfgoddess. Sper ca pe viitor sa fac si poze mai multe si mai...clare. Acum nu prea m-am oprit pentru asa ceva.

Apropo de intalniri,

M-am intalnit cu f multi motociclisti pe drumul acela. Si chiar si cand eram prin Brebu si Pietriceaua (pe un drum f prost, fara asfalt ud si cu pietris) din sens contrar m-am intalnit cu o gasca destul de mare si..."diversa". Aveau si vitezane si enduro si chiar si choper. Ne-am salutat cand ne-am intersectat. Banuiesc ca se intorceau de la baraj.

Editat de Anjin
Link spre comentariu

welcome to the club si asfalt uscat.

ia curbele mai usor si n-o sa mai ai probleme mari :cheers:)

pe viitor, daca-mi permiti o sugestie, mergi macar in doi, e mai bine, mai safe, esti mai vizibil, inveti sa mergi altfel, mai responsabil, ai cu cine sa schimbi o vorba cand opresti etc.

Link spre comentariu