uzunu Postat Aprilie 22, 2009 Share Postat Aprilie 22, 2009 (editat) Si e inutilizabil in nisip afanat, gen Dakar. Din motive de directii de actiune a fortelor. Tin sa te contrazic: http://www.theautochannel.com/vehicles/cyc...r80gs_1985.html Hubert Auriol a castigat de 2 ori Dakarul cu un R 80 G/S cu transmisie cardanica Editat Aprilie 22, 2009 de uzunu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat Aprilie 22, 2009 Share Postat Aprilie 22, 2009 (editat) Da, man, stiu, ca in orice domeniu exista si exceptii. Dar in general acolo e buba, atat din cauza greutatii cat si a modului de actiune a cardanului care trage bascula in jos la accelerare. Off. Nicio legatura cu Didier Auriol, nu? Parca n-am auzit sa fi avut vreo ruda prin motociclism... Editat Aprilie 22, 2009 de speedy.k Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
uzunu Postat Aprilie 22, 2009 Share Postat Aprilie 22, 2009 Ai spus ca-i inutilizabil in nisip desi stiai de ce a facut Hubert Auriol in Dakar. Si s-a mai mers cu R-uri in Dakar, chiar daca nu cu aceleasi performante, in principal deoarece erau echipe private. Da, cardanul se afunda in nisip, dar asta nu inseamna ca nu poti pune niste gume serioase si nu-ti poti adapta stilul de mers. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat Aprilie 23, 2009 Share Postat Aprilie 23, 2009 OK, OK, mea culpa, nu e inutilizabil ci greu utilizabil, fapt pentru care se evita solutia asta in aceste cazuri... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mariusspuneceva Postat Mai 17, 2009 Share Postat Mai 17, 2009 Primele masini inventate aveau transmisie prin curea, apoi, au introdus lantul, apoi au introdus cardanul si apoi, desteptii de la Citroen au introdus, prin anii '20 - '30 transmisia fata, cu planetare. planetare sunt si de la grup la rotile din spate , deci au fost inventate odata cu , cardanul, citroen a facut doar o adaptare pentru rotile din fata Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate