Sari la conținut

mariusspuneceva

Super Membru
  • Număr conținut

    750
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de mariusspuneceva

  1. Conteaza modelul, calitatea lor etc . In general eu afirm contrariul in aceasta situatie .
  2. Link i-am cerut unuia care ma sacaia acum un an, atat . Alea la 60 euro fie suspenda mobra pe fata , agatand-o de sub capetele de la grate, fie sunt suficient de rezistente pentru a suspenda ... biciclete , dar nu motociclete serioase pentru a demonta roata fata, jug etc in conditii de siguranta . NU stiu de unde ati tras concluzia ca n-as avea 250 lewi sa aruns pe standerele alea. vad ca unii au ochelari de cla si nu inteleg , desi am explicat destul de clar , ca alea nu-s ce vreau eu . Nu ma intereseaza aspectul lor, pe aspect nu prea dau doi bani ( desi ca sa le fac mai urate , sau mai din topor , putean carpi tevile alea fara sa ma chinui sa le mai indoi (( cutele interioare din pozele mele apar cand indoi o teava de marimea folosita de mine cu o raza mica indiferent ce i-ai face, nu am folosit o raza mai mare pentru ca pierdeam spatiu pretios, nu am folosit pentru acea raza , teava cu dimensiuni mai mici pentru ca rezistenta ar fi fost egala cu cea a standerelor de 50 de euro )) le puneam gospodareste, taiate cu flexu stramb bineinteles, cap la cap , sudam lasand in urma un munte de zgura care acoperea bine gauri in teava si basta , atunci erau tiganii ) .Ideea de a construi si pentru altii , tot forumistii mi-au dat-o . De curiozitate sa sa cantaresc unul , mie nu imi par grele chiar deloc, practice ? ale mele au un plus la capitolul asta, frumusetea ? e subiectiva ! O sa termin standerele pe care le-am inceput, dupa care mai fac maxim unu doua si pa !
  3. Standerele mele nu le-am facut sa castig concursuri de frumusete cu ele ci pentru a mesteri in siguranta la mobre . Daca ma multumeau alea pe care le dati voi exemplu imi cumparam de acolo de mult si mascuteam si de timp si de munca ( banii pe materiale si energie consumata , cam tot aia sunt ). Inainte sa le fac pe ale mele, de la alea am plecat, dar am adaugat lucruri bune si am eliminat punctele slabe pe care modele alea le au . Am preferat sa imi construiesc eu de la zero unele de care sa fiu 100 % multumit decat sa platesc 50 euro plus transport de la mama dracu, ca apoi sa sudez la ele si sa stric frumusete de vopsea . Nu pot sa imi dau seama pe cine am suparat cu standerele mele ! Cumva vreunu din voi distribuiti standere din alea ? Eu sunt satul de bisnitari ! Semnam un contract ceva !? Si eu am mijloacele si disponibilitatea sa construiesc unele identice ( nu chiar 100 % identice pentru ca procur greu teava rotunda asa subtire cum au alea , pe piata gasesc mai usor teava peste 2 mm grosime, sub aceasta grosime se fabrica doar ca sa iasa cat mai ieftin posibil ) ! Dar cu toate astea am preferat teava rectangulara ( pentru ca in anumite locuri am ranforsat suplimentar iar rectangulara care sa intre una intr-alta am gasit mai usor ) si o forma desi mai urata ( dupa gusturile unora ) totusi mult mai eficienta . Daca vreti standere sa va expuneti motoreta prin showroom-uri sau in sufrageria proprie, sa impresionati pi..ele, e problema voastra . Culmea este ca desi am parte de reclama negativa ( multa nefondata si bazata pe abureala de pitziponci ) totusi zilele astea cand o sa am timp tre sa ma apuc de construit 2 perechi pentru a onora , evident niste comenzi . Ranforsarile pe care eu le-am adoptat in cazul standerelor facute de mine, desi poate strica aspectul , au fost totusi o masura de rigidizare in plus , ele sunt suficient de rezistente si fara ! Va multumesc pentru postari, asa mai revine si topicul asta in actualitate ! Succes la agatat ! PS : Puteti sa fiti cat de rautaciosi vreti , chiar nu ma afecteaza , tot ce imi doresc e sa am bani de gaz, timp si vreme buna pentru plimbat !
  4. Aceste aspecte sunt foarte subiective. Cel universal despre care amintesti te ajuta sa ridici roata fata si cam atat. nu poti demonta roata, nu poti demonta jug, brate etc , poti doar sa invarti roata sa o cureti de praf si cam atat. Nici nu se compara cu modelul pentru suspendat moto pe care l-am facut eu. Nu mai aduc in discutie si posibilitatea reglarii inaltimii, sau a latimii ( cel de spate facut de mine se regleaza si pe latime ) foarte folositor atunci cand lucrezi cu motoare de dimensiuni diferite. Un profesionist si mai ales un pasionat foloseste un lucru cu adevarat solid si rezistent in timp. Cu standerele alea , chinezesti, poti suspenda motorul simultan de ambele roti si sa demontezi ambele roti simultan ? si sa lasi mobra asa cocotata sus si cu motoru pornit fara grija faptului ca poate pica si omoara pe cineva ? Amatorii pot sa foloseasca si caramizi pentru suspendarea mobrei . Eu am construit standerele astea pentru propria mea siguranta, daca mai vor si altii asa ceva nu ma deranjeaza . Numai bine ! Anuntul meu este valabil , doar pentru cei cu adevarat interesati ! preturile negociabile !
  5. Super bun acest ulei . Am folosit acum cativa ani , de atunci nu am mai gasit . Acum caut o sursa vreau sa pun tot ipone dar nu mai gasesc !
  6. Cauta in manualul de reparatie, acolo iti indica cum masori corect si ce valori trebuie sa ai !
  7. inca nu am model ( motor cu monobrat la dispozitie ) dupa care sa iau ceva dimensiuni . Aripa sau roata, atinge la viraj maxim ? Daca standerul e pus fix pe centru , la motocicletele la care am probat , roata nu atingea la viraj maxim. Chiar azi am folosit standerele pentru demontat / montat motorul la un FZ . Chiar mi-a folosit reglajul pe inaltime, pentru ca am cocotat mai sus motocicleta si am avut loc pentru a cobora motorul de pe cadru . In partea de jos a standerului, acolo unde ar atinge de aripa la montare / demontare, am lipit o bucata de burete autoaveziv ( dupa ce am lasat cateva urme , care s-au curatat usor , din vopseaua stander-ului pe aripa de la motor ) . Merge lipit burete sau guma autoadeziva pentru etansat usi etc . Eu o lipesc si pe sasiul difuzoarelor audio tot pentru etansare . La urmatorele standere pe care le fac le voi lipi asa ceva de la inceput .
  8. Te referi la alternatoarele sincron, cu rotor bobinat , perii colectoare etc ... Mai sus ma refeream la schema de principiu a unui releu petru alternatoare cu magneti permanenti. Acolo este nedumerirea, la celelalte cu rotor bobinat treaba este mult mai simpla si principiul de functionare cunoscut de multa lume .
  9. studiind pentru prima data o schema de principiu a unui releu in cauza, interpretez diferit "datu' la masa " , ar fi mai corect reducerea , dar nu in totalitate a unei alternante asta facandu-se prin dioda de pe minus , banuiesc ca din acest motiv se zice ca da la masa .
  10. Inca nu ai raspuns concret unde ai gasit stander pentru fata, cu bolt, reglabil pe inaltime cu 60 euro, ma scutesti de efort, imi cumpar 3 si nu mai muncesc ca sclavu sa le fac . NU mai pun bolturile care pe toate siturile se vand separat . ( exista si situri de care sa nu stiu , e posibil ) . Daca gaseam cu 60 euro nu mai munceam atata, timpul e pretios si nu imi place sa il pierd aiurea ! De vopsit le vopsesc si eu , nimeni nu vinde standere nevopsite.
  11. Unde scrie asa ceva ? sunt curios ! PS : nu sunt electrician auto - moto !
  12. Ar trebui sa stii ca puntea redresoare transforma alternantele in curent pulsatoriu ( curent electric redresat dar care are variatii cu o frecventa dubla fata de cea initiala ), abia cu bateria conectata care netezeste variatiile, comportandu-se ca un condensator avem curent continuu . Subscriu !
  13. Nu am postat pentru a-mi vinde " marfa " ci ca replica la necesitatea unui elevator in lipsa unor standere utile si adecvate, faptul ca exista amatori de asa ceva si ca au cerut un pret este un efect secundar . Gandindu-ma la efortul initial am apreciat un pret ( mentionez ca rotile si adaptorul + paharul din capat m-au costat peste 100 lei ) in cazul in care as construi doar o pereche, cu cat adun mai multe comenzi pretul pentru fiecare bucata va scadea, e acelasi efect de care "sufera" fabricantii in serie . Pretul e putin exagerat , pentru unii, dar mentionez ca standerele le-am construit pentru a oferi acces la orice componenta a motorului in timp ce acesta se afla suspendat pe standere. Cel din fata l-am prelungit cat mai mult in exterior pentru a avea libertate de lucru la roata , etrier sau telescoape , sa nu fiu nevoit sa suspend moto pe chituci pentru a avea acces la partea din fata . Daca studiati atent ce exista pe piata in ofertele on line veti observa diferentele care le fac mai utile pe cele construite de mine , lucru care poate fi apreciat cu mai multa usurinta de cei ce au experienta in depanari moto . Asa sa ai stander de dragul de a-i face poze cocotat si sa iti fie greu si/sau frica sa nu pice cand demontezi roata gasiti pe net. Eu le pot construi si cu 80 lei spate si 250 lei fata , din teava subtire, fara ranforsari si oamenii vor fi multumiti, in schimb desi va fi util va fi nesigur mai putin fiabil + atentie mai mare in utilizare .
  14. Am primit comanda 2 perechi de standere. Am convenit sa le fac cu 90 lei cel de spate si 350 lei cel de pe fata , doar ca le voi face fara reglaje. Pentru alti eventuali clienti asta va fi pretul . Multumesc !
  15. Arata-mi ce model vrei si functie de complexitatea construirii lor fac si pretul . In general pentru crash bar-uri din otel am cerut intre 80 si 250 lei . NU mai stiu suma exacta ,dar m-au costat ceva . BOltul si paharul in care il montez le-am facut la strung care costa ceva . Pentru inceput am " tocat " ceva materiale deoarece dupa ce mi-am facut o schita aproximativa am construit din aproape in aproape , pierzand mult material mai ales ca am mers pe considerentul ca aceste standere sa fie universale si utilizabile la 99 % dn motociclete . Acum pentru a construi altele identice as consuma mai putin material din moment ce stiu exact ce am de facut . Greu tare nu ar fi de construit, exceptand faptul ca probabil nu ai cu ce indoi teava, in schimb dureaza ceva . Cateva foto :
  16. Nu m-am gandit inca la un pret le-am construit pentu mine , ma saturasem sa repar moto sprijinite pe capre si bare de otel. Standerele sunt foarte stabile si sigure ( cu conditia montarii corecte si pe o suprafata rigida si plana ) . Dupa ce urc motorul pe stadere pot demonta rotile fara probleme, motorul impreuna cu restul compnentelor ramanand suspendat. Standerul spate poate fi restrans , neocupand mult spatiu si poate fi chiar si transportat printre bagaje in calatoriile mai lungi. In prima faza as spune spate ~ 150 lei , fata ~ 450 lei buc , ambele ~ 550 lei . Preturile astea se pot negocia daca primesc mai multe comenzi . Trebuie mentionat ca pentru standerul fata trebuiesc bolturi de dimensiuni diferite. Majoritatea motoarelor au gaura de sub jug de 23 mm ( eu nu am vazut moto cu alta dimensiune acolo ) dar din teorie stiu ca pot varia de la 13 la 27 mm . E important d masurat diametrul gaurii pentru doritori sau sa stiu modelul de motor. Construiesc pe comanda si crash bar-uri sau alte " ornamente " din otel sau inox pentru moto . O sa revin cu poze , eventual si un filmulet . Personal sunt foarte incantat de ele .
  17. La alte CB-uri cu releul original nu se incinge. Buba este ca toti care afirma case incing masoara temperatura " la mana " . Trebuie mentionat ca oamenii nu au capacitatea de a aprecia corect temperatura, peste 40 - 50 grade celsius , exceptand vesnicul scuipat care daca sfaraie ne confirma ca temperatura trebuie sa fie peste 100 grade celsius, temperatura de fierbere a apei, toate aprecierile sunt subiective . Spunea cineva mai jos ca daca bateria e incarcata atunci releul se incalzeste mai tare. E tocmai invers, atunci cand incarca mai mult este solicitat . La majoritatea releelor moto nu se strica puntea redresoare ci montajul care regleaza tensiunea de incarcare funstie de nivelul de descarcare al acumulatorului. ( un principiu destul de simplu si anume daca cu acumulatorul si sursa de incarcare conectate tensiunea masurata atinge 14.5 V, atunci in cazul unui acumulator in stare buna, este incarcat si montajul decupleaza . e un montaj destul de simplu ce foloseste printre altele si tiristori. )
  18. Un stander moto spate si unul fata le consider indinspensabile oricarui motociclist caruia ii place sa mestereasca . Cele din foto de mai jos , construite de mine , sunt foarte practice iar datorita faptului ca le-am facut reglabile le pot folosi la majoritatea moto intalnite . Vreau sa mai constuiesc un stander spate pentru moto cu monobrat , inca ma gandesc la cum va arata , vreau sa fie in primul rand eficient si sigur . Las pozele sa vorbeasca in locul meu .
  19. Presiune prea mica in roata fata influenteaza prin supra virare si tentinda de revenire greoaie si nesigura .
  20. asta cu incinsul releului e o duma, cred ca sunt putini care au masurat temperatura unui astfel de releu in functiune, in afara mea, si clar se strica din alta cauza !
  21. In primul rand vreau sa te felicit pentru realizare. Din poze pare ok, in schimb ( nu o lua in nume de rau ) standerul spate se poate realiza mult mai bine, as exclude in rima faza rotile, sunt necesare in cazul standerului fata pe spate nu au scop . Rampa elevatoare, este bine realizata dar , din punctul meu de vedere cu exceptia faptului ca ridici moto la botu calului , este total inutila . In schimb o pereche de standere fata / spate , cu prindere de bascula si cadru pentru a-ti ajuta cand demontezi rotile sau bratele furcii sunt mult mai practice. Ura !
  22. Salut ! am o intrebare pentru posesorii de CB 500 S. Difera partea de jos a cadrului, sau cadrul in general, exceptand supotul pentru semicarena si bord de la CB 500 S fata de CB 500 fara semicarena , ma refer in mod special la prinderea motorului pe cadru etc ?
  23. vand suport topcase, marca GIVI, pentru CB 500 pretul e negociabil , momentan nu stiu cat sa cer pe el cei interesati dati add la mariusspuneceva si ne intelegem
  24. parerea mea este ca thunder ( frate-miu ) crede ca toate carenatele sunt ca VFR-ul unui prieten ( motor cu , care a mers si el ), motorul ala are carenele mai departate de cadru ( e motor mai vechi care are carenele in stilul anilor 80 , asa se faceau pe atunci , mai " largi " si protezeaza impotriva vantului inclusiv genunchii. Parerea mea este ca nu toate motoarele sunt asa . Am mers cu cbr 600 ( carenat evident ) vreo 400 si ceva de km si pot sa spun ca, in ceea ce priveste protectia la vant, imi lasa impresia ca este un naked cu parbriz .
×
×
  • Creează nouă...