Sari la conținut

Intrebare Simpla


Postări Recomandate

Da ... de ex. la mine in carte de rep. scrie .... ptr sezon rece 10W40 sau 10W50 ...si ptr sezon cald 20W40 sau 20W50 .... dar asta e ZZR... cum spunea UncleFester... depinde de producator....

si sa nu va certati :finger:

Asfalt uscat.... ;)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salut, treaba cu uleiurile este cam asa: prima cifra din specificatie se refera la temperatura inferioara (de pornire) adica 10, 15 sau 20 W si semnifica vascozitatea uleiului la pornire. Pe timp de iarna se recomanda un ulei care are prima cifra cat mai mica, adica 10 W care este destul de fluid pentru a asigura o buna ungere la temp foarte joase. Un ulei care incepe cu 20 W la -20 grade este aproape ca o 'vaselina' neputand asigura ungerea la pornire la temp joase. Cea de-a doua cifra 40, sau 50 semnifica vascozitatea uleiului la temp inalta, de functionare a motorului. Aici o cifra cat mai ridicata de ex 50 semnifica faptul ca uleiul are o vascozitate 'ridicata' la temp inalte, cum este de dorit. Un ulei cu cifra 40 are o vascositate mai scazuta la temp inalte, adica este mai 'apos' neasigurand o buna ungere. Deci concluzia este ca poti folosi linistit 10W-50 tot timpul, aceste uleiuri fiind concepute sa lucreze pe intreaga plaja de temperaturi. Diferenta dintre 10W-50 si 15W-50 este doar la pornire, primul fiind un pic mai fluid, bineinteles daca ambele sunt total sintetice. Un alt aspect ar fi acela al specificatiilor notate pe ambalaj SG, SHsau SJ. De ex din cate stiu eu Repsol Racing 10 W-50 este singurul care este clasat SJ, in timp ce OMV 10-W-50 sau valvoline este doar SG. SJ inseamna ca este cu o calsa mai sus decat SG (clasare in ordine alfabetica). In cartile tehnice la motoare mai vechi sunt scrise informatii generale despre ce ulei sa folosesti, insa de multe ori pe vremea aceea nu existau uleiurile cu specificatiile de azi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

in carte scrie 10w 40 parca

am avut pana sapt trecuta 15w50.asta a fost primul ei ulei.acum am 10w50

intrebarea e:e ok?mai are cineva sv1000s tl1000s tl1000r vtr1000f sau sp?

si ce ulei folositi?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ma cert cu un coleg de suferinta pe tema asta.

ce ulei folosesc pt un suzuki sv 1000s din 2004?

10w50

15w50

sau ce????

astept pareri

poate imi spala moto ca e murdara

Ai grija de asemenea sa nu fie ulei care "imbunatateste consumul de benzina - Energy conserving" pentru care are aditivi care reduc fortele de frecare si o sa-ti patineze ambreiajul.

Uita-te aici:http://www.yft.org/tex_vfr/tech/oil.htm

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

in cartile tehnice se da de obicei acea schema care este postata mai sus si de obicei se recomanda un tip de ulei. In multe cazuri se spune sa alegem uleiul in functie de temperatura medie din tara in care va circula motocicleta, adica se va folosi un tip de ulei in Canada si alt tip in Grecia. Sau se mai poate spune iarna 10W-40 iar vara 20W-40 (yamaha ttr). Pana la urma alegerea uleiului ramane la latitudinea fiecarui proprietar...diferenta dintre castrol si mobil? nu as putea sa fac aceasta comparatie, insa daca e sa alegi intre acestea doua ar trebiu sa urmaresti aceste aspecte: in primul rand sa nu fie fabricate sau imbuteliate in Romania (daca scrie pe bidon in romaneste nu e prea bine, daca are lipta o eticheta cu inf in romaneste e bine), sa te uiti la specificatiile API (SJ e mai bun decat SG, am vazut acum ca a aparut si SL!) si daca vrei sa rulezi vara cu 15W-50 iar toamna cu 10W-50 acestea sa fie de la aceeasi firma!!!

noroc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...