binox Postat Iulie 30, 2003 Share Postat Iulie 30, 2003 Mi-am refacut instalatia electrica de la Ij . problema e ca nu stiu cum ar trebui sa fie conectata infasurarea de excitatie a dinamului. Initial avea o borna conectata la releu iar una la peria colectoare +, dar indiferent de turatia motorului dinamul nu incarca de loc (nu avea excitatie) . Am conectat borna de la perie la borna 15 (+) a bobinei de inductie si acum dinamul lucreaza. Stiti cumva cum a fost instalatia originala si unde ar trebui sa conectez becul care arata cand se incarca bateria (starea conjunctorului-disjunctor) ca pe asta nu l-am avut deloc (doar gaura din far) ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Maniax Postat Iulie 30, 2003 Share Postat Iulie 30, 2003 Omule vezi ca la ijurile vechi conectarea la dinam se face invers daca imi aduc bine aminte, adik firul de + la borna -. Asta o stiu de la un Jupiter 3 parca. Daca conectezi invers se va demagnetiza . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
binox Postat Iulie 30, 2003 Autor Share Postat Iulie 30, 2003 Stai ca n-am inteles cum firul de + la borna - ? .Pe dinam nu am gasit marcat nici un + sau - dar am presupus ca peria conectata la carcasa dinamului e - iar cealalta e +. Instalatia nu cred ca a fost cu + la masa. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Costin_sim Postat Aprilie 13, 2006 Share Postat Aprilie 13, 2006 As vrea sa stiu daca la un ij din 75 care a avut alternator de 6v se potriveste din prima alternator de 12v sau mai trebuie facute ceva modificari/flanse/gauri sau alte treburi la sistemul de prindere...si daca stiti cam cat costa un alternator pe 12v nou... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
binox Postat Aprilie 13, 2006 Autor Share Postat Aprilie 13, 2006 In primul rand chestia pe 6V e dinam nu alternator Alternatorul de 12 V nu merge prins direct, trebuie facuta o flansa. Se modifica si instalatia electrica, nu numai partea mecanica de prindere. Din cate stiu eu un alternator nou de IJ e cam 1-1.5 mil Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Costin_sim Postat Aprilie 13, 2006 Share Postat Aprilie 13, 2006 mersi mult de raspuns binox....inseamna ca ramane instalatia de minsk... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate