Sari la conținut

Ajutor


NIKU
 Share

Postări Recomandate

Trebuie sa ai grija, nu merge orice ulei de transmisie, nu merge orice cantitate.

In primul rand, te documetezi de tipul uleiului de transmisie care e recomandat - cauti o carte tehnica-manual de utilizare sau recomandari ale producatorului pt scuterul tau; incearca si la un dealer moto; in general este 10W40, dar exista posibilitatea ca la tine sa fie altfel.

 

Apoi, vezi ca in partea de jos a carterului - in partea opusa a busonului de umplere, trebuie sa ai un buson de golire a uleiului prin care il scoti pe cel vechi; in general e un surub. Trebuie sa faci aceasta operatiune cu transmisia incalzita, dupa ce ai mers cu scuterul, pentru ca uleiul vechi sa se scurga mai usor. E de preferat sa colectezi acel ulei, ca sa iti dai seama de cantitatea minima pe care trebuie sa o introduci la loc.

 

Al treilea pas este sa pui noul ulei, dupa ce ai inchis busonul de golire. Exista posibilitatea ca busonul de umplere sa aiba o joja gradata pe care vezi cat ulei ai pus; daca are asa ceva, pui pana la ultima gradatie. Daca nu ai asa ceva, atunci ar trebui sa ai stantat undeva in apropierea busonului cantitatea de ulei ce trebuie pusa (la mine e 100ml). Dupa ce ai pus uleiul, inchizi busonul si gata ! :) Nu e catastrofa daca pui mai mult ulei (dar nici bine nu e-uleiul se dilata de la caldura din transmisie si in cel mai bun caz il va scuipa afara pe langa busonul de umplere), mai putin daca pui poate sa aiba consecinte.

 

Spor la treaba !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@wabit zici sa fie asa de pretentios la ulei... eu am pus la un malaguti T90 de care baga tata la cutia de viteze la dacie si am facut vreo 10000km fara probleme dar la mine a intrat o jumate de litru aproape

 

Nu stiu daca e chiar asa de pretentios, dar intotdeauna e mai bine sa respecti specificatiile producatorului. Ca din cand in cand se mai nimereste sa nu il strici, e adevarat, dar personal, prefer sa nu risc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...