Sari la conținut

Aprilia Pegaso 3 Consum


Postări Recomandate

Salutare tuturor motociclistilor!Cu toate ca merg cu motorul de aproape 20 de ani ,abia acum pot spune ca am un motor adevarat.Am devenit posesorul unui Aprilia Pegaso 3 din 99,cu putini km la bord{?}daca or fi reali .nu asta ma sperie ci consumul care cred ca sare de 7 la 100 km.Nu merg chiar tare {de obicei sub 120}si in oras sau afara cam tot asta este consumul.Stie cineva cum se pot regla carburatoarele sau unde se pot regla?Am cautat pe net si nu am gasit mare lucru despre carburatoarele Mikuni bst 33

Cu multumiri .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare!

 

Probabil e doar carburatorul dereglat ,mai ales ca unle Pegaso au 2 carburatoare.

 

Eu am o Yamaha Super Tenere cu carburatoare Mikuni si ,din cate am inteles de la oamenii priceputi,unele modele de carb Mikuni incep sa pape mult de la un timp. Se uzeaza bucsa (jicler,daca vrei,dar arata ca o bucsa) in care intra acul din caburator.Solutia ar fi sa o schimbi (in engleza ii zice emulsion tube,scuze pt lipsa de termeni tehnici,nu ma pricep la d'astea).

 

uite aici adresa : http://www.factorypro.com/tech/needle_jet_wear.html

Asa arata la mine: http://www.heikkil.com/supertenere/temp/emtubes.JPG

 

 

La mine nu sunt inca prea uzate , papa normal (pana in 7% in oras). De Pegaso nu stiam ca ar avea problema asta,dar poti sa ma intebi pe altii. Alte modele cu problema asta: TRX/DM/XTZ de la Yamaha (motoare aproape identice)+FZR,unele Ducati,VTR,unele modele de GSX din anii 90 etc.

 

In general la motoarele de viteza uzura e mai mica,si cu cat mergi in oras mai mult,se duc mai repede .La un motor rulat mai mult,se impune si schimbarea acului.

 

Tubul asta (emulsion tube,nu stiu cum ii zice pe romaneste) se schimba cam la 30.000 km daca pui unul de fabrica sau mai mult daca folosesti unul din material mai bun (cum sunt cele facute de factorypro).

 

Probabil ca la tine nu e asta,dar am pus postul asta pt altii care au probleme de consum la carburatoare Mikuni :cheers:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am o avut un Pegaso din 93 si ma "rupea" cu consumul! Cred ca-mi consuma 10 nu 7!!! Motorul tau trebuie sa scoata 5-6 mixt! Daca spui ca ai si km putini, putin probabil sa ai probleme cu carburatorul. Asta daca nu si-a bagat nasul vreun meserias.

Editat de Madalin
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...