Sari la conținut

motardu

Membru
  • Număr conținut

    38
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de motardu

  1. Salut Am luat dupa Aliexpress regulator de BMW la vre-o 20 $ si merge brici dar trebuie sa astepti....sau link https://www.instructables.com/id/How-to-make-a-reliable-motorcycle-voltage-regulator daca te pricepi la electronica.Eu l-am facut ,piesele costa cam 80 lei si merge brici pus pe alt motor.Pt Aprilia se modifica un pic schema ca ala de la Aprilia are firul verde care vine din contact.
  2. Salut.In legatura cu piesa AP8104328. Aia asa trebuie sa deschida la 1.3 bari.N-o gauri ca nu trebuie sa deschida la 60 de grade,Ala este termostatul care trebuie sa deschida la 60..65 de grade.Aia are rol de supapa de siguranta ca sa nu plesneasca furtunele sau radiatorul.Amestecul 50/50 etilenglicol /apa fierbe la 107 grade la presiune atmosferica si pe la 115 la 1.3 bari..Garnitura se arde cind o tii in 7000 de ture mult timp si racirea nu face fata pe alocuri in chiulasa linga garnitura se formeaza pungi de vapori care nu racesc chiulasa iar garnitura se topeste.
  3. Salut.Dupa ce explicatii dai motorul ,,da-n nas,, adica la acceleratii bruste nu are benzina destula si se plafoneaza.De obicei mai da si rateuri in filtru de aer.,adica amestec sarac.Poate nu se alimenteaza cum trebuie Aprilia are la intrare in teul care face legatura intre furtunul de la rezervor si carburatoare un filtru din plastic.Poate este infundat partial si nu asigura debitul necesar de benzina.Accesul se face greu si trebuiesc demontate carburatoarele....Ca sa vezi exact scoate bujia si vezi cum arata.Ea spune cum este amestecul sarac sau bogat.Eu am mai patit asemenea intreruperi dar la turatii mai mari si bujia era neagra ,deci amestec prea bogat.Eram la drum si am scos filtrul de aer ca sa mai saracesc amestecul.Filtrul era cam murdar si carburatoarele CV sint foarte sensibile la reglaje.Oricum se pare ca de la carb este beleaua asa ca trebuiesc demontate.Poate sa fie si de la aprindere dar astea electronice ori merg ori nu merg.Poate sa mai fure curent daca sint imbatrinite fisele si pipa de la bujie.Trebuiesc prin eliminare loate in discutie toate cauzele.In prima instanta sa ai bujie noua si sa vezi cum arata.Ea spune totul. Succes!
  4. Salut.Cum a mai avansat proiectul???Am si eu acest model insa din 1982 si cu numai 27cp modelul cu motor mai slabut.Pot sa spun ca sint cel mai multumit de acest motor .Modelul asta cu numai 27cp cred ca este indestructibil.L-am achizitionat in 2013 am mers cu el ,iar in 2014 l-am desfacut tot in afara de motor bineinteles.Vopsit si facut revizie totala.M-ai am o Aprilia Pegaso pe care o folosesc la drumuri lungi ,mare munte....etc.Asta este mic si obositor la drum.Prin Bucuresti este super!Consum cam 4 sau sub si fiind mai mic este perfect.Dezavantaj ,schimbi viteze in prostie!Problema cablu de ambreiaj care era tare si se rupea des.....o tiganie facuta de japonezi.Am remediat-o sudind o pirghie mai lunga la cablu in capacul din stinga si acum se actioneaza usor ambreiajul. S-a rupt cablul dupa 8000km .Alta tiganie la modelul meu filtrul de aer cu doua plastice tip gratar care au intre ele un burete.....Inca nu am remediat ,este in studiu.In rest lasind la o parte faptul ca bicicleta este mica si la viteze de peste 120....parca i-ti este frica sa-i dai mai mult este ok de oras si distante mici.Daca ai intrebari te pot ajuta eu desfacind cam tot ce era de desfacut la ea.
  5. Salut.Nivelul se regleaza la 14.5 mm distanta intre plutitor si partea de sus a carbului unde vine paharul carbului.Surubul pilot jet se inchide la maxim si apoi se deschide 2.5 ture.Asta regleaza amestecul la relanti si un pic peste dar asigura pornirea usoara si relantiul.Cuiele pontou trebuie sa fie perfecte astfel nivelul nu va fi constant sau chiar va curge benzina din carb .Se examineaza cu atentie cuiele iar partea conica neagra care etanseaza sa fie perfect conica fara urme de uzura !Se ataseaza un furtun la intrarea benzinei in carb apoi se ridica usor plutitorul astfel incit tablita de actionare a cuiului sa atinga usor bila cu arc din fundul cuiului iar cuiul sa ajunga sus si sa inchida .Apoi se sufla pe furtunul atasat la intrarea benzinei in carb iar etansarea sa fie perfecta si sa nu poti sa sufli deloc pe furtun.Atentie ,tablita sa atinga usor doar bila cu arc din fundul cuiului ,iar acum masurind distanta dintre plutitor si suprafata carbului sa fie 14.5 mm.Daca lasi un pic in jos plutitoarele ai sa poti sa sufli un pic pe furtun.Te chinui un pic pt ca plutitoarele se misca pe pozitie dar cu rabdare si atentie ala este nivelul optim iar reglarea se face cu carbul in pozitie normala.Unesti carburile si apoi reglezi clapetele sa fie inchise perfect la ambele carburi la fel.Se regleaza din surubul cu arc care face legatura intre ambele clapete.Din surubul ala se face balansul la motoarele cu multi cilindri.Apoi cuiele din jiglerul principal le pui la prima sau a doua crestatura de sus depinde ,astea poti sa umbli si dupa montare ,in functie de cum merge.Filtrul de aer sa fie curat carburile fiind sensibile la murdarirea filtrului.Montezi carburile ,filtrul si pornirea trebuie sa fie usoara,chiar si acum dimineata la pornire poti sa tragi un pic socul.Cu motorul cald pornirea se face fara soc,invirte un pic motorul si imediat sa porneasca.Consum normal 5.2 ...5.5 mers 120...140 singur si cu bagaje,cam 6 cu doua persoane ,bagaje multe pe autostrada 130.La 90..100 sub 5 undeva la 4.5 2 persoane bagaje...etc.In oras peste 7 depinde cum mergi ,chiar si 8 daca alergi intre semafoare....Consumul asta l-am scos ani de zile asa ca eu cred ca asta este consumul normal la astea pe carburatie.Am incercat micsorarea consumului in oras dar nu prea cred ca se poate mult sub 7 chiar daca mergi usor,asa ca mi-am luat un suzuki model vechi de 400 cu care fac cam 4 ..4.2 in oras si aprilia este doar pentru plecari in afara...basca ca asta este mai mic si mai usor de condus printre masini la semafoare.
  6. Salut.Vezi ca la greci nu ai voie sa campezi in locuri neamenajate ,au amenzi mari asa ca aveti grija!Eu am un loc pustiu de campare dar la bulgari foarte aproape de vama veche .Practic cum iesi din vama bulgareasca mai mergi 1.5 km si dreapta in jos la mare.Este perfect cu plaja mare din nisip si ai avantajul ca poti oricind sa dai o fuga in Vama Veche sa mai cumperi cite ceva.Dar sa se mai incalzeasca ,cam dupa 15 iunie .Din Bucuresti pina acolo sint 275 km din care vre-o 220 pe autostrada,daca tragi tare in 3,5 ore esti la plaja.
  7. Anul acesta am avut probleme cu carburatoarele asa ca m-am gindit sa impartasesc si eu din experientele avute.Contrar parerilor ca Aprilia are o pornire greoaie pina anul acesta eu nu intimpinasem probleme.Pornea usor cu socul tras apoi dupa citeva secunde in functie de cum era vremea afara i-l inchideam mai repede sau mai tirziu.Prin 2006 am reglat carburatoarele si de atunci am mers fara probleme cam 40k cu un consum de 5.3 ..6 in functie de incarcare si cam 120 ...130 la drum.In oras cum mergi cu ea de la 7 ..la 8.5.. consider acceptabil.Anul asta ....teroare !Cred ca am desfacut carburile de cel putin 5...7 ori si pina acum cred ca nu i-am dat de cap....Singura solutie a ramas cumpararea de chit oringuri ,cuie poantou si jicloare ca asta a mai ramas.Dar sa incepem cu demontarea loc care daca este s-o faci dupa carte demontezi juma din motor....asa ca eu am turnat apa fiarta pe mansonul de cauciuc dintre carb si filtru ,se inmoaie si poate fi scos usor de acolo.La fel si la montare mansonul i-l fierb in apa iar pe santul unde intra in carcasa filtru aer se unge cu ulei.Este putina chinuiala dar merge ,altfel ....i-ti ia citeva ore demontarea.Inaltimea in camera de nivel constant este 14.6 mm eu asa l-am avut cit a mers bine iar pilot jet-ul deschis 2.5 ture.Cuiul dozator a fost la 1 adica cel de sus .Mentionez ca membranele sint bune nu prezinta fisuri sau alte neetansietati.Cam astea ar fi reglajele cu care am mers atitia ani fara probleme....Cu timpul probabil oringurile au imbatrinit ,jicloarele s-au decalibrat,cuiele nu mai inchid bine asa ca solutia este schimbarea lor.Atasez fisiere descarcate de pe net cu privire la carburatoarele Aprilia model 97-2000.
  8. Am gasit cotele pentru filetul interior al presei de scos carcasa magnetou la Aprilia Pegaso este M 38x1.5.Am incercat sa cumpar dar la 60 euro bucata......Restul cotelor si surub extractie se scot din pozele de pe net.Multumesc userului Lupul Gri pentru ajutor si promptitudine.
  9. Salut.Am reusit sa stric free wheell-ul.Am incercat s-o pornesc dupa iarna asta dar ca niciodata nu a dat nici macar o explozie....a murit bateria normal,am pus bateria de masina si s-a terminat bendixul.Aviz amatorilor care forteaza bendixul.Oricum mai dadea din cind in cind zgomote ciudate dar acum i-am venit de hac.Va rog ,am nevoie imprumut presa necesara scoaterii ansamblului sau macar daca stie cineva cotele poate o fac la strung.Multumesc anticipat,fac cinste o bere mare!
  10. motardu

    Ij (izh)

    Multumesc,aceasta este persoana cautata.
  11. motardu

    Ij (izh)

    Amortizoare spate dar originale rusesti nu chinezarii ieftine.Persoana era din Iasi sau Botosani parca nu mai tin bine minte .Piesele erau ridicate de la autogara Basarab din Bucuresti cind sosea autocarul.
  12. motardu

    Ij (izh)

    Salutare.Am nevoie sa cumpar piese de Ij dar am pierdut nr de tel a-l persoanei din Iasi care aducea piese ,de altfel este de incredere si tot respectul pentru promtitudine.Va rog poate cineva sa-mi dea numarul . Multumesc!
  13. motardu

    Ij (izh)

    Antifurt nu aveam,alarma nu ....asa ca ...Am cautat-o pe stradute dar nimic.In 1990 am mai patit-o o data .Imprumutasem Mobra 50s de la un prieten ca Ivan era in reparatie.A doua zi cind am coborit in scara blocului unde o lasasem nu mai era....Ce sa fac,am cumparat omului o alta Mobra si cam peste o luna l-a cautat politia ca o gasisera abandonata in alt cartier.Si asa am ramas si cu o Mobra....A fost caz fericit.
  14. motardu

    Ij (izh)

    Astazi am patit-o!Mi-au furat motorul.....pe Ivan .Si eu care credeam ca asa ceva nu mai are cine sa fure....Dar m-am inselat.Anexez poza in eventualitatea ca cineva i-l vede sau apare pe aici pe forum ca piese de vinzare.
  15. Sal.M-ar interesa sa cumpar diverse piese noi pentru un IJ jupiter 5 eventual daca stiti pe cineva care aduce la comanda din tarile foste sovietice dar cineva mai de incredere si de cuvint .....deoarece am tot incercat cu cineva dupa forum de aici si nu este de cuvint.... Va multumesc si asfalt uscat!
  16. Sal.Am cumparat din greseala placute de frina si filtru de ulei pentru modelul meu care este din 1998 ....cred ca sint ambele pentru modelul din 2000 sau 2001....cine are nevoie de ele si este sigur ca se potrivesc le am de vinzare.Atasez pozele lor pentru identificare.
  17. motardu

    Ij (izh)

    Motocicleta originala a fost Jupiter 4 dar in timp s-au schimbat multe...Bordul este facut de mine chilometrajul este de Mz iar turometrul electronic de Skoda.Prin 1992 sau poate 93 iarna tineam motorul pe palier cu o husa din prelata militara in scara blocului.In ajun de anul nou copiii cred au aruncat de sus artificii aprinse si mi-a luat foc prelata dupa care focul s-a urcat la bord comenzi ,oglinzi instalatie electrica pina si rezervorul se inegrise.Mama a auzit ceva pe hol a iesit si cind a vazut cum arde a avut prezenta de spirit sa ia patura de pe pat si sa arunce pe motorul care ardea cred de toata frumusetea! Asa a reusit si l-a stins,eu fiind la servici sch2..Aviz amatorilor care au prelate pe motor!
  18. motardu

    Ij (izh)

    Salut! Vad cu uimire ca inca mai sint IJ-uri in circulatie.Credeam ca numai eu mai am inca asa ceva....De fapt nu am mai mers cu el de cam 10 ani avind alte motoare insa acum in primavara m-am hotarit sa-l reconditionez si sa-l aduc la viata din nou.I-l tineam la tara ,parasit ,mai plecam cu el pe la peste ,sau pe malul Dunarii prin paduri la plimbare cind ajungeam la tara.I-l am din 1988 si cred ca am facut cu el peste 70000...80000 km poate si mai mult ca le-am uitat sirul.Oricum diferenta dintre motocicletele comuniste si celelalte ,japoneze sau europene este imensa in toate privintele.Dar prima dragoste nu se uita si asa am ajuns ca acum prin Bucuresti umblu numai cu IJ-ul.La drum este insa altceva.Cu toate astea cele mai frumoase amintiri le am tot din vremea cind umblam cu IJ-ul sau cu CZ-ul pe care l-am avut inaintea IJ-ului.Este adevarat cind umbli cu motoare comuniste trebuie sa te cam pricepi la mecanica si sa cunosti d.p.d.v. mecanic in amanunt motocicleta.Dar de fapt unde este placerea de a fi motorist fara sa surubaresti nimic la motor?Atasez poze din perioada reconstructiei si cea iesit. Oricum mai am de reparat amortizoarele fata mici reglaje si modificari pe ici pe colo insa in mare este gata.
  19. Salut.Eu am Pegaso 650 si nu am avut probleme cu pornirea decit o singura data cind apoi am schimbat bujia si a pornit imediat.Presupunind ca supapele ,chiulasa sint in stare de functionare i-ti trebuie in primul rind o bujie noua si nu Ngk dr9ea ci sa-i cumperi Ngk dr8ea o bujie mai calda care in mers si la pornire se comporta mai bine la modelul asta.Aprinderea presupunem ca este in regula adica CDI-ul este functional.Mai ramin carburatoarele.....Aici eu am cautat mult pe net despre aceste carburatoare ,dar acum nu sint in tara ca sa-ti spun exact nivelul in mm care trebuieste reglat perfect pt ca altfel nu porneste daca este nivelul mic sau se ineaca daca este mai mare.Oricum parca nivelul de benzina este 14.5 mm dar nu mai sint sigur eu le-am reglat acum cam 4 ani...Cuiele dozaj sint reglate in pozitia 2 parca dar la astea se umbla relativ usor si se regleaza dupa cum merge motorul...Si nu porneste decit cu socul tras la maxim chiar si vara prima pornire dimineata.Daca nu reusesti s-o pornesti si esti sigur ca din cauza carburatoarelor este problema am sa incerc sa te ajut.
  20. Salut.Am ocazia sa cumpar un Triumph Adventure model 1997 la 1550 euro in stare buna ,avind cam 27000 km .As dori sa stiu parerea cunoscatorilor despre acest model,plusuri ,minusuri ,costuri intretinere,tinuta la drum....etc.Acum am o Aprilia Pegaso dar sincer sa fiu m-am indrogostit de aceasta motocicleta...... Va multumesc anticipat.!Este aproximativ modelul din poza ,tobele fiind altele mai ridicate.
  21. Sal!Treaba pe care ai realizat-o nu este asa simpla si functionarea motorului depinde in mare masura de cotele de dilatatie lasate de mester cit si de prelucrarea efectuata.Cilindrul dupa honuire trebuie sa aiba undeva la maxim 2 sutimi conicitate....sau chiar mai putin.Iar diferenta intre piston si cilindru trebuie sa fie cea din manualul motorului.Probabil 5....8 sutimi in functie de regimul termic si diametru..La doi timpi racit pe aer mai mare ,cam o zecime.Sint cote foarte strinse care se realizeaza pe masini speciale...care nu prea mai sint in romanica....si nici mesteri.De aceea niciodata ceva reparat la noi nu va mai functiona ca nou......Asa ca la tine trebuie sa fii atent si sa nu calezi motorul in primele sute de Km.Sa mergi cam la 60....70 la suta din turatie si sa nu-l pui in forta.La primul semn ca incepe sa traga mai greu decit normal tragi repede ambreiajul si daca se opreste motorul il lasi sa se raceasca si.....te rogi sa nu fie mai rau si sa porneasca.Bine-nteles avind ulei de calitate si un pic mai mult decit normal.Eu pe vremuri am realizat asemenea lucrari dar intr-o fabrica de renume Turbomecanica unde aveai absolut orce scula si orice utilaj......si cu toate astea tot am calat niste motoare.Asta ca pe acele vremuri nu aveam macar pistoane originale si le faceam pina si pe alea....
  22. Salut! Am avut si eu probleme cu amortizoarele fata dar m-i le-am rezolvat singur.Vorba aia ce-si faca omul cu mina lui....Dar oricum vara asta nu am mai avut probleme.Deci sa revenim la problema ta.Ai avut burduful de protectie rupt si banuiesc ca ai mers mult cu el asa....un lucru prost pt. ca daca a intrat noroi acolo si ai zgiriat jampele ...nu ai de facut decit sa le schimbi....orice semeringuri ai baga va curge in continuare...Dar sa speram ca nu este chiar asa .Apropo tu ai vazut cum arata jampele? Presupunind ca jampele sint in regula ,semeringuri noi si totusi ai asa scurgeri mari de ulei ar mai ramine varianta cantitatii mari de ulei in jampe.Asta se vede imediat cind iei motorul din service pt ca avind mult ulei in jampa cursa amortizorului este mult mai scurta [jampele nu au cum sa se comprime ] o simti rigida pe fata si daca o fortezi este normal ca uleiul ala sa iasa pe undeva si pe unde decit pe la semeringuri.....Cantitatea [in ml] de ulei nu stiu exact la modelul tau dar cauta in manuale de reparatii.Oricum undeva la 400....550 ml per jampa.Un lucru mai important este ca sa se puna cantitati egale in ambele jampe ![sa nu exageram dar oricum +/- 10 ....15 ml].O metoda mai empirica ,pui aproximativ 500 550 ml in ambele jampe ,apoi cu surubul din capat care fixeaza arcul slabit [ca surplusul de ulei sa aiba pe unde sa iasa] l-e camprimi usor dar ferm pina la maxim pe fiecare.[la maxim!]Daca ai mai mult ulei va iesi cu siguranta pe acolo! Parerea mea este ca la tine s-au gresit semeringurile ,nu sint alea care trebuiesc mai mult ca sigur! Asa ca tot la service-ul ala va trebui sa mergi,nu de alta dar ei nu dau o garantie la lucrarea facuta?In rest numai bine si asfalt uscat ca vad ca de la o vreme cam avem nevoie!!!!!!!!
  23. Salut!Tensiunea de 14.5 V este normala si nu ai de ce sa-ti faci probleme.La acumulatorul cu plumb tensiunea de incarcare este situata intre 14.1 V si max 15 V.In legatura cu carburatoarele ,este mai complicat si daca nu te pricepi si nici nu ai anumite scule mai bine apeleaza la un service ....In rest asfalt uscat!!!
  24. Salutare! Parerea mea cum as face au daca as avea aceasta problema.Diametrul interior al rulmentului (de exemlu 20 mm)as cauta imediat urmatorul cu acelas diametru interior dar exteriorul mai mic,ex.6304 int 20 mm ex 52 mm.cu 6204 int 20 mm ex 47 mm. sau cum i-ti trebuieste tie.Cauti in seriile de rulmenti iar la exterior faci o bucsa pe rulment de ex de la 47 mm la 52 mm+cite zecimi ai uzura.Faci bucsa in asa fel incit sa ai o anumita presare (avind in vedere ca sigur gaura de rulment este ovalizata..).Merge sigur si nu necesita prelucrari de precizie mare,(un strungar mai priceput)si o bere..!!!In rest ,astfalt curat!
  25. Mersi mult pt sfaturi dar vroiam sa stiu daca cineva si-a montat asa ceva ,daca a avut sau nu probleme...Am sa vad eu cum am sa fac ,problema inca nu a devenit presanta,dar nu se stie...!In rest Asfalt curat!!
×
×
  • Creează nouă...