Sari la conținut

Help


jumpingdog
 Share

Postări Recomandate

Fratilor am nevoie de ajutor! Nu reusesc sa desfac motorul de minsk. Adica nu stiu cum draq e prins rotorul( sau cum ii zice) magnetoului si cum naiba sa-l dau jos, astfel incat

sa despart motorul in doua.

Daca poate cineva sa-mi povesteasca si mie cum sta treaba, as fi foarte recunoscator.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din cate stiu rotorul e presat pe con si ghidat de o pana, in cap are un surub care intra in ax...ai aici 3 metode:

 

1-->Stiintific: daca e sistemul de la Jawa , s-ar putea ca rotorul sa aiba un filet pentru a prinde un extractor...scoti surubul de fixare (probabil m6),bagi un surub mai mare in locul lui si asta ar trebui sa prinda pe filetul care teoretic ar trebui sa existe acolo (probabil m8) . Am insirat o gramada de poate/probabil pentru ca nu am mai facut asa ceva la minsk pana acum.Ia o lanterna si uita-te pe gaura din centru....daca se vede un filet dat pe interiorul rotorului, ala e .

Surubul extractor poate functiona in 2 moduri: fie pur si simplu il strangi iar capatul lui preseaza fix pe conul ambielajului si impinge rotorul afara , fie montezi o bucata de cornier in suruburi pe gaurile de prindere ale statorului si prin strangerea surubului tragi rotorul de pe con. Uite, montajul cu cornier ar trebui sa arate ceva de genul asta , doar ca la tine ar trebui sa traga,nu sa impinga :

presa-ambielaj.jpg

 

2-->bati usor cu ciocanul in lateral pe toate partile...daca insisti destul o sa iasa . Faza e ca trebuie sa nu-l lovesti tare,ca poate crapa sau pur si simplu se demagnetizeaza din cauza socului. Cu metoda asta am scos cu succes un rotor de Voshod, care e cam la fel cu ala de minsk. daca nu cedeaza la batai usoare, ia o bucata de lemn sau un ciocan de plastic si da mai tare un pic.

 

3-->Daca nu vrea si nu vrea poti incerca sa adaptezi o presa de rulmenti...trebuie sa bagi o tija pe gaura rotorului care va impinge in conul ambielajului. Presa e destul de raspandita pe la mecanici,e foarte folositoare la o gramada de operatiuni. Se gaseste si in Obor la targu' de fiare, e vreo 200.000.Montajul extractor cu presa va arata cam asa :

presa-pinion-primar.jpg

 

 

Spor la treaba! :(

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:) ITI SPUN EU CA EU AM PE PLANETA APRINDERE DE VOSHOD CARE SEAMANA LEIT CU CEA DE MINSK DUPA CE DAI STATORUL JOS DESURUBEAZA SURUBUL DIN MIJLOC DE PE ROTOR SI PE URMA PUNE O BUCATA DE LEMN SI DAI CU CIOCANUL IN PARTI CU SIMTUL RASPUNDERII PE URMA AI SA VEZI CA O SA CADA SINGUR :(
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mersi pt raspunsuri !

O sa incerc varianta nr 3 propusa de Axa, pt ca tocmai am realizat ca taica-miu si-a luat scula din asta cand si-a facut motoru la masina. Deh, daca nu l-am intrebat.

Inca o data mersi mult si o sa va mai intreb niste lucruri pe masura ce evolueaza treaba.

Apropois, postasem ceva cu vopsitu ! Am fost la o tinichigerie de langa Politehnica si mi-au cerut 2 milioane doar pe rezervor! :( Am bufnit in ras!! Cica e 7 mil kilu de vopsea.......

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vopsea? Emaur (email auto) de Policolor e vreo 300.000-350.000 kilu parca...plus diluant 50.000 si il dai cu aspiratorul daca nu ai de unde sa faci rost de un compresor+pistol sau de un pistol electric.In targ la Vitan am vazut un laborator(de fapt mai multe) de vopseluri...astia iti pot da si juma de kil cu care acoperi motorul de vreo 2 ori.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...