Sari la conținut

odessa- ukraina


foxbat
 Share

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 138
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Super, felicitari, sper sa ajung si eu vara asta in ucraina; mai asteptam povestiri

ehei, povesti sunt multe :)

 

nu te astepta insa sa faci si plaja pe acolo ( daca vrei plaja..zatoka sau mai jos un pic ).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Salut baieti,

 

Nu am inteles foarte clar asa ca va intreb pe voi: de la Zatoka, Ucraina poti merge spre Odessa prin Karolino Buzah (direct pe drumul din partea de jos a hartii)???

 

Google maps ma intoarce prin Monashi. Asadar, e drum ok intre Zatoka si Karolino Buzah direct prin partea de jos a hartii (muuult mai scurt decat daca ocolesc pe partea de sus care, din cate imi dau seama m-ar baga prin Moldova)?

 

Multumesc,

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

* am o inrebare.

stie cineva cum e drumul de la Odessa pana la Sevastopol (Crimea)?

n-am vrut sa deschid acum topic separat, nu e inca nimic "configurat".

ce-ar mai fi de vizitat in Crimea? a fost cineva? eu doar din ce am citit, mi se pare o tara (si o peninsula) plina de surpize placute :laugh:

 

multzam!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

imi citesti gandurile ?

 

da, acolo daca nu ma las de 2 roti vreau sa ajung.

 

vara asta, sau toamna.

 

am auzit povesti. nu era greu fiind in odessa inconjurat de toate natiile pamantului.

 

din cate stiu ai cu ce.

 

o idee ar fi sa luam un ferry pana acolo si apoi pe uscat inapoi.

 

sau invers, mers pana acolo si de acolo inapoi ferry

 

dar ploua. greu, tare, anul asta , vara asta. poate chiar ..viata asta

 

si nu mai vreau ploaie

never

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

* mneee, nu ploua, bre, cand viu eu acasa! lasa prostiile si fa traseul :laugh:

 

eu imi rezerv o saptamana ptr. Crimea, cu tot cu drum, daca e.

ideal ar fi pe uscat (pe mare dureaza mai mult,cred, si e plicticos drumul, plus ca nu poti opri cand vrei tu). nu-s asa de multi km, ...hai ca n-om muri!

ia cortul!

Editat de cria_p
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

clar il iau

tu pune mana si invata niste rusa ca e grav fara :laugh:

 

auzi , macar de o crimee s o pui anul asta ca ai ratat alte tari :-P

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

clar il iau

tu pune mana si invata niste rusa ca e grav fara :laugh:

 

auzi , macar de o crimee s o pui anul asta ca ai ratat alte tari :-P

 

* stiu, stiu...

d-aia vreau sa ma razbun la final de vara ..pe rusi! ;)

ca merita. de 2 ani ma gandesc la Crimea (si la Turcia).

 

nu ma bag la limba rusa, dar la pantomima (stii jocul ala "Mim", da?) ..eram buna!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vreau si eu! Stiu alfabetul chirilic! :laugh:

 

Ecaterina cea Mare a supranumit mica peninsula - Crimeea - muntoasa din nordul Marii Negre "perla cea mai de seama a Coroanei Imperiale Ruse". Orasul Yalta este el insusi o bijuterie, ca si Feodosia, Gurzuf, Koktebel, Sudak, Gaspra, Miskhor, Foros, Evpatoria. Clima blanda a atras vechea nobilime rusa sa construiasca de-a lungul secolelor palate si gradini. Dinastia Romanovilor isi petrecea aici toate vacantele. Palatele Massandra, Vorontsov, Gaspra, Livadia, Alupka, catedrala Alexander Nevsky, Biserica Armeneasca, Biserica Foros sunt numai cateva din minunile arhitectonice. Cel mai spectaculos este Castelul Cuibul Randunicilor, care parca pluteste deasupra marii, fiind construit pe varful Aurora in 1912 de catre Baronul Von Shteingel. Printul Piotr Nikolaevici a construit la Koreiz, in 1897, Palatul Dulber. Peste o suta de camere si holuri incarcate cu tablouri de mozaic sugereaza Egiptul secolului 15. La Foros poate fi admirata resedinta de vara a ultimului lider sovietic, Mihail Gorbaciov. Gradina Botanica Nikita este o incantare si dispune de o colectie de 28000 de plante din toata lumea. Bambusi si palmieri, cedri, pini, magnolii si sequoia, aerul curat si parfumat: Paradisul este la doi pasi! Spectaculoase sunt si Palatul “Vorontsov” si Sarayul cu o colectie muzeografica de exceptie. Parcul Sarayului este un unicat, aflat la inaltime pe malul marii, oferind turistilor o panorama de neuitat. Resedinta de vara a Tarului Nicolae al II-lea este locul unde a avut loc Conferinta dintre Roosevelt, Churchill si Stalin, a Marilor Puteri: S.U.A., Marea Britanie si U.R.S.S.

 

Palatul Livadia - unul dintre cele mai faimoase locuri de pe coasta de sud a Crimeei. Palatul de culoare alba a fost creat de catre arhitectul Nikolae Krasnov in stil renascentist, pentru familia imperiala, in 1911. Palatul Livadia a fost resedinta de vara a ultimului tar rus, Nicolae al II-lea. In februarie 1945, Palatul a devenit locul unei faimoase intalniri: conferinta celor 3 mari - Stalin, Winston Churchill si Franklin D. Roosevelt.

Urmeaza Castelul Alupka - cunoscut si ca Palatul Vorontsov pentru localnici: cel mai exotic "palat - gradina" de pe intreaga coasta a Crimeei, la aproape 16 km de Yalta. Este greu sa-ti imaginezi un monument arhitectural mai romantic decat palatul Alupka al contelui M. S. Vorontsov, fostul guvernator general al teritoriului Novorossiysk (Noua Rusie). Cel care a proiectat palatul a fost arhitectul engelz Edward Blore, acelasi arhitect care a conceput design-ul unor parti din palatul Buckingham, palatul St. James si multe alte cladiri importante din Anglia si Scotia. Edward Blore a conceput palatul Alupka fara ca macar sa viziteze locul. Palatul are un amestec neobisnuit de stiluri arhitecturale foarte diferite; fatada de nord a palatului este construita in stilul gotic englez, aflat in contrast cu fatada din partea sudica, construita in stilul marocan. Dinspre partea de vest, palatul seamana cu un castel european medieval. Acest design indraznet si neobisnuit si arhitectura originala (cum sunt leii sculptati din marmura situati pe treptele principale ale palatului) fac din Palatul Alupka un monument de neimitat. Un must see pentru oricine ajunge in Crimeea!

 

Se poate lua masa la un restaurant de langa Castelul Cuibul Randunicii, situat pe Varful Aurora, cu o poveste interesanta si incarcata de mister, construit de un magnat al petrolului de origine germana.

 

vizita la Massandra si la Gradina Botanica Nikita. In 1812, langa orasul Nikita, aflat la 6 km de Yalta, a fost deschisa o gradina botanica, careia mai tarziu i s-a atribuit numele "Nikita". Botanistul rus Christian Steven a fost fondatorul si primul director al gradinilor. Terasele sale pitoresti care descind pana la mare sunt considerate a fi cele mai frumoase din Europa; parcurile sale sunt adevarate muzee in aer liber, care contin peste 18.000 de specii de plante din tarile mediteraneene, din sud-estul Asiei si sudul Americii. Gradinile Nikita sunt atat un centru de cercetare stiintifica, cat si o atractie turistica superba. Gradina Nikita include cel mai mare ierbar din Europa, cea mai veche librarie din Crimeea si un muzeu stiintific.

Castelul Massandra - care a apartinut Imparatului Alexandru al III-lea, ridicat dupa proiectul arhitectului francez Bouchart, construit intr-un loc retras, inconjurat de copacii de pe culmile muntilor. Constructia a inceput in 1881, sub conducerea Marelui Duce S.M. Vorontsov, dar a fost aproape terminat abia dupa sapte ani, dupa moartea acestuia. Desi neterminat, palatul a fost cumparat de catre Imparatul Alexandru al III-lea si a fost terminat complet dupa alti 3 ani. In perioada sovietica, acest monument arhitectural a devenit o casa de vacanta a statului, unde partidul comunist si nomenklaturistii dadeau petreceri cu circuit inchis. Acum, palatul si-a reluat vechea denumire si este deschis vizitelor turistilor din intreaga lume; degustare de vinuri la Massandra - o mandrie a industriei de vin a rusilor, inceputa de catre Leo Golitsin, care a creat si transformat pivnitele vinariei Massandra in cea mai mare colectie de vinuri din lume. Colectia unica include sticle vechi de peste 150 - 200 de ani. De cativa ani, sticle de vin din faimoasa colectie Massandra sunt bine vandute in vest. Pe langa istoria si procesul de fabricare a vinului, cu care veti fi familiarizati intr-o vizita aici, aveti oportunitatea sa va alaturati, pe holurile vinariei Massandra, testarii si degustarii vinului, unde invitatii pot gusta si cumpara cele mai bune vinuri din sudul coastei Crimeei.

 

"Fantana dragostei, fantana vietii ...", la Cetatea Hanilor (monument al epocii domniei hanilor Crimeei, singurul monument arhitectural care reprezinta cultura tatarilor din Crimeea). Palatul este situat pe malul stang al raului Churuksu si ocupa o suprafata de 4 hecatare. Palatul Han, aflat in orasul Bakhchisaray, a fost construit in 1532 de catre Sahib Giray I, ca resedinta principala a dinastiei Giray care o condus Hanatul Crimeei intre anii 1428 si 1783. Palatul este un adevarat oras in miniatura. Pana acum au mai ramas doua moschee, un cimitir cu doua mausolee, un harem, o poarta cu doua turnuri, bai si 14 fantani. Palatul, in afara faptului ca este singura piesa ramasa din arhitectura crimeana tatara, este un monument de o valoare universala

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am fost noi anul trecut, dar a trebui sa ocolim Moldova prin nord, pentru ca aveam nevoie de vize. Am facut 3 zile la dus, 2 la intors parca.

 

E foarte frumos,. si sunt o carca de chestii faine de vazut.

 

http://wikitravel.org/en/Crimea :D

 

 

* 'neatza!

duomnu' Pacasac, baga si tu ceva detalii, te rog.

stiu ca Beligii vroiau sa mearga anul asta, inca n-am discutat concret cu ei, dar poate ne potrivim :laugh:

 

de principiu, eu as vrea drumul cel mai scurt pana acolo. si cel mai putin complicat. am doar o saptamana, maxim 10 zile! si vreau sa stau in Crimea cat mai mult. si in Odessa o zi sau doua.

 

l.e. despre excursia ta, zic. alea mai importante ;)

Editat de cria_p
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:)deci , maxim 3 motoare intr un grup

 

sper sa nu vin cu scuterul :-P

 

mai e o varinta de a incerca la dus sau la intors cu ferryul , vedem

 

oricum pana atunci trebuei sa iesim la o tura de incalzire si mai trebuie sa stabilim perioada foarte clar cu cel putin o luna inainte ( altfel nu mi pot lua concediu )

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

oricum pana atunci trebuei sa iesim la o tura de incalzire si mai trebuie sa stabilim perioada foarte clar cu cel putin o luna inainte ( altfel nu mi pot lua concediu )

 

* perioada: 23.08 - 12.09, o saptamana, n-am preferinta care (o saptamana fara drum sau cu drum, stablim p-orma).

 

prefer pe uscat, ca-i mai sigur. da' nu-s "obtuza". orice varianta are "farmecele" ei :laugh:

 

grupuri mici de 3 motoare, am inteles! ...adica tre' sa-mi gasesc inca 2 bemveuri d-astea mai mici si tu inca 2 scutere? ;) ..aaa, adica Varadere?

Editat de cria_p
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cu barca e cam scump, anul trecut costa 130 EUR pana la Odessa.

 

Noi am fost la Sevastopol prima oara, frecat menta pe-acolo cateva ore, dupa care am campat intr-o padure aproape de mare. A doua zi parca am vizitat Livadia, Yalta si ne-am gasit o statiune micuta pe plaja, dar habar n-am cum ii zice. Acolo am ramas vreo 4-5 zile parca (cort). Am inteles ca la Gurzuf e foarte frumos de stat, sau pe langa Kerch. Plaja cu nisip gasesti numai in zona de est. In rest este numai pietris, dar este ok, apa fiind mai curata.

 

Nu stiu ce alte detalii sa va mai dau.

 

Pentru o saptamana eu zic ca nu prea are rost sa mergi. Poti sa ajungi in Sevastopol in doua zile, mai pui 2 zile la intors, iti mai raman 3 zile de frecat menta pe-acolo, si la cate lucruri sunt de vazut... nu prea ai cum.

 

Eu anul asta sper sa merg la inceputul lui septembrie, si sa stau vreo 3 saptamani.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cu barca e cam scump, anul trecut costa 130 EUR pana la Odessa.

 

Noi am fost la Sevastopol prima oara, frecat menta pe-acolo cateva ore, dupa care am campat intr-o padure aproape de mare. A doua zi parca am vizitat Livadia, Yalta si ne-am gasit o statiune micuta pe plaja, dar habar n-am cum ii zice. Acolo am ramas vreo 4-5 zile parca (cort). Am inteles ca la Gurzuf e foarte frumos de stat, sau pe langa Kerch. Plaja cu nisip gasesti numai in zona de est. In rest este numai pietris, dar este ok, apa fiind mai curata.

 

Nu stiu ce alte detalii sa va mai dau.

 

Pentru o saptamana eu zic ca nu prea are rost sa mergi. Poti sa ajungi in Sevastopol in doua zile, mai pui 2 zile la intors, iti mai raman 3 zile de frecat menta pe-acolo, si la cate lucruri sunt de vazut... nu prea ai cum.

 

Eu anul asta sper sa merg la inceputul lui septembrie, si sa stau vreo 3 saptamani.

 

* da, e cam putin timp...

negociez acum cu fox, sa vedem daca stam o saptamana acolo, fara drum, adica cu drum cu tot sa ne incadram in 10-11 zile, vedem :laugh:

 

daca ajungi la inceput de septembrie acolo, atunci o sa ne potrivim si noi perioada sa plecam tt cam p-acolo, sa stam la plaja cateva zile in "grup organizat" ;)

 

poze?

Mesaj completat

l.e.: ai putea, te rog, sa ne spui ceva preturi? benzina, campare, haleala, vize? ce-ti mai amintesti.

incerc sa configurez un buget.

merci!

Editat de cria_p
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

* da, e cam putin timp...

negociez acum cu fox, sa vedem daca stam o saptamana acolo, fara drum, adica cu drum cu tot sa ne incadram in 10-11 zile, vedem :laugh:

 

daca ajungi la inceput de septembrie acolo, atunci o sa ne potrivim si noi perioada sa plecam tt cam p-acolo, sa stam la plaja cateva zile in "grup organizat" ;)

 

poze?

Mesaj completat

l.e.: ai putea, te rog, sa ne spui ceva preturi? benzina, campare, haleala, vize? ce-ti maiamintesti.

incerc sa configurez un buget.

merci!

vize nema, 5 roni sa treci in moldova ( taxa de ..mediu.parca )

in rest neparat RCA valabil, ITP

 

haleala e ierftinache ( cam ca in BG , obzor :D ) , iar bezina e cam 1 dolar. ( cam 3 roni si un pic )

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

* am vrut sa fac un traseu care sa "incapa" in 10 zile si cam la asta am ajuns (pana acum):

 

ziua 1: Bucuresti - Odessa, 541 km

ziua 2: Odessa - Simferopol (vizitat, innoptat)

ziua 3: Simferopol - Sevastopol, prin Bakhchisaray (de vizitat), innoptat in Balaklava - port (au 2 hoteluri in centru, destul de bune)

ziua 4: Sevastopol - Inkerman (stat la plaja, vizitat); orasul e vechi, merita vazut. putem sta 2-3 zile sa lenevim.

ziua 7: Inkerman - Alupka - Yalta - Alushta - Sudak (asta e orasul e unde a trecut Marco Polo), sunt in total 192 de km pe coasta. in Alupka putem sta un pic, e staiunea lor de fitze :(

ziua 8: plaja in Sudak, plecat dupamiaza spre Simferopol, prin Alushta si apoi nord pe E105, 124 km. putem targui una-alta (au bazar tataresc in centru).

ziua 9: Simferopol - Odessa, inca 469 km.

ziua 10: Odessa - Bucuresti

 

sunt vreo 4 zile de stat cu burta la soare (mie-mi ajung!), 4 de drum intins si vreo 2 de leneveala si vizitat (mers hatza-hatza pe coasta).

 

propun plecare pe 2 sau 3 (vineri) septembrie, intoarcerea va fi in we. urmator, 11-12 septembrie. mai mult nu am cum sa stau, desi as fi vrut, pe 14 decolez din nou.

 

pana acum avem doi participanti:

 

1. foxbat (Alex)

2. cria

 

vor veni si baietii din BV, dar dupa 7 sept., probabil ca ne intersectam cu ei la plaja, undeva dupa ziua a 4 (daca nu se mai duc la Kiev...). ii asteptam cu votka lemon calda si mare rece, sub umbrela. aaaa, invers, am vrut sa spun! :)

 

ramanem la grupuri de cate 3 (hai 4!) motoare, ca sa mergem fara probleme. drumurile in Ukraina sunt cam bombardate, din cate am aflat, deci trebuie sa avem la noi kit-ul de pana, trusa de prim-ajutor, camere ptr. roti, ceva scule. (alex...?) se opresc ploile cam pe 15 august, asa ca nu vor fi probleme cu apele umflate.

vom face rezervare la hoteluri, daca e cazul (in Odessa, Siferopol si Balaklava). in rest, dormit la cort. cine n-are, sa-si cumpere. al meu e de o persoana.

 

orice propunere, sugestie si informatie suplimentara, e bine-venita. raspund politicos.

Editat de cria_p
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pe mine ma batea gandul la o Croatie vara asta, dar pe acolo ajung eu si alta data. In zona asta mai greu... :( Imi fac niste calcule si va zic daca ma bag. As intra la fix in grupul de Varadero. :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

... al meu e de o persoana.

 

orice propunere, sugestie si informatie suplimentara, e bine-venita. raspund politicos.

ce draq sa te mai intrebe lumea , cand le-ai zis clar ca , virgula , cortul este de o persoana

tu unde mai dormi ?

afara ? :(

mie poti sa-mi raspunzi si mai nepoliticos ,

sunt obisnuit de la altii

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ce draq sa te mai intrebe lumea , cand le-ai zis clar ca , virgula , cortul este de o persoana

tu unde mai dormi ?

afara ? :(

mie poti sa-mi raspunzi si mai nepoliticos ,

sunt obisnuit de la altii

 

* mne, pot sa fiu si draguta (chiar dragastoasa). da' am voie sa aleg, nu? :)

am dormit si afara, ma adaptez. e vara, imi place sa vad stelele pe cerul de vara...

 

haide ca mai am putin si viu acasa, sa bem o bere racoroasa. da' nu din politete.

Editat de cria_p
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

foarte tare cria,super

 

curand ma intalnesc cu niste "ukrainieni si cred ca o sa trag de ei detalii despre crimeea

ce avem de facut sunt

 

1, drum de " proba" cu motoarele

2,. stabilit concret datele (am de luat concediu, alea , alea)

 

stefane, ura, esti mai mult decat binevenit:)

si se cam inchide grupul :( ( primul )

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...