Sari la conținut

UK - Imagini din calatoriile de weekend


Postări Recomandate

gata?

nu va mai plimbati?

 

am mai facut ceva plimbari , plus pozele de rigoare, dar din lipsa de timp ...

 

mai ales ca nu mai am chef de stat pe net si uploadat poze, cand in cateva zile ma intorc in tara si urmeaza 3 luni de hoinareala pe 2 roti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu, o pun pe trailer, ca aduc si o masina... insa o scot prin Europa la o plimbare pe la jumatea lui iulie, o plimbare de 2 saptamani.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Superbe locurile si bune de stiut pentru oricine locuieste in UK, motociclist sau nu.

 

As mai vrea sa fac niste completari la polemica legata de ceea ce se intampla in aceasta tara; cred ca Londra si alte cateva mari orase se lovesc de problema imigrantilor si asta doar in anumite zone. Eu locuiesc in Londra, in zona 5, unde e full de romani, insa e si mai full de indieni, negri...cu care personal nu am nici o problema cu mici exceptii. Exceptiile tin de acea categorie de africani care sunt peste masura de frustrati de viata si au un comportament care-ti trezeste porniri rasiale. Ar mai fi zonele gen Harlesden care, paradoxal, se afla in vecinatatea zonei zero; in Harlesden ti se face parul maciuca daca treci seara cu masina iar daca mergi cu autobuzul te rogi la God sa te faca, cel putin pe durata calatoriei, negru.

 

Pe de alta parte exista o foarte mare parte a Angliei in care d`abia vezi altceva decat british asa cum zicea si Poison. E oarecum normal, pt ca toti imigrantii au tras catre zonele de mare interes economic, Londra fiind, evident, atractia No.1.

 

Problemele celelalte privitoare la mortalitate, pregnancy, educatie, droguri, etc....se spera ca vor fi partial rezolvate de noua conducere.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
Foarte interesante parerile voastre despre Anglia.Am aflat multe din acest topic .

Plimbari ? Poze ? Nu mai sunt ?

 

am sa pun in curand cateva filmari de la ace cafe..cam ce se intampla pe acolo in fiecare vineri seara..pacat ca cei care includ londra in concediu nu petrec macar o ora la cafenea ;)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

frumos povestit, frumoase poze ! cand mergem la o plimbare impreuna? :hurt:

 

eu sunt mai la vest, langa Bristol. In zona mea nu prea intalnesc problemele astea legate de imigratie.. in cartier majoritatea sunt englezi iar la munca mai vad cate un indian doi dar.. minoritari.

 

ce am vazut eu pana acum in UK, intr-un an de cand stau aici.. mi-a cam placut la toate capitolele :lol: (in afara de... normal... mancare! habar n-au sa manance englezii)

 

si ca sa copiez ce-am mai scris pe un topic de emigrare:

 

 

Daca-mi permiteti, vin cu un punct de vedere "fresh" - am un an de cand locuiesc si muncesc legal in UK si as putea sa trag o linie si sa vad unde-am iesit.

 

Din start va zic ca nu e pentru oricine - trebuie sa ai un pic de spirit de aventura, si cat mai putine legaturi ("radacini"), altfel greu te obisnuiesti, si dorul de casa e prea puternic. Emigrarea este o renuntare la multe chestii la care nu te gandesti in start si ti se par banale, dar pe care le descoperi odata plecat: prietenii, familia, mancarurile, petrecerile, stilul de viata in general. Mie mi-a fost relativ usor sa plec pentru ca aveam acest tel de multi ani (am incercat si o viza de State dar nu mi-au dat-o), si eram oarecum pregatit (citisem toate forumurile de emigrare..etc).

 

- prietenii si familia ii vezi foarte rar, telefoanele sunt scumpe, ramane Skype-ul/Yahoo-ul pentru comunicatii sau Facebook-ul dar nu toti stau pe net sau la orice ora (cand ti se face dor si-ai vorbi cu cineva).. si de aceea e greu sa pastrezi legatura. Simti ca incet incet se indeparteaza...

- stilul de viata e intr-adevar mai frumos, mai lejer, dar e destul de diferit. Trebuie sa ai o putere mare de adaptabilitate..sa incerci sa preiei din mers stilul de unde ajungi. Ma refer la mancare, petrecerile/chefurile pana dimineata (sau lipsa lor) etc.

- Prieteniile se fac destul de greu, pentru ca lumea nu are incredere in tine (esti nou venit..nu stiu la ce sa se astepte), si in plus asa sunt in general vesticii, mai reci. La munca atmosfera e super OK, glume etc dar s-a facut ora 5 si toata lumea a taiat-o pe la casele lor, la familiile si prietenii lor. Am tot tras de ei, hai la o bere hai la un eveniment etc dar nu prea mi-a iesit... poate am avut si ghinion cu colegii de la locul de munca actual, nu stiu. dar in principiu cam toti sunt asa.

- Pana si gastile de motociclisti nu sunt la fel de legate, nu exista prietenii asa puternice, mi-a luat o gramada sa-i descopar in primul rand (tara fiind asa de mare, sigur, se faceau plimbari pe diverse forumuri dar erau extrem de departe.. sau daca erau locali nu prea posteaza pe forum ci isi dau telefoane intre ei si ies la plimbari). Din cauza asta nici n-am mai iesit la plimbari asa de des ca acasa.. sigur am tot fost sa vad tara, in lung si-n lat, dar nu e acelasi farmec ca atunci cand mergi cu 5-6 tovarasi de incredere.. Nu mai e acelasi fun! (nici nu mai vorbesc de morcovul din fund numit radare si amenzi mari)

 

OK, am inceput cu partea mai neplacuta dar punctele negative sunt compensate pe deplin de cele pozitive:

 

- o viata mai senina si mai lipsita de griji. Salariul e suficient cat sa iti faci toate poftele si sa pui si deoparte, serviciile (medicale/politie/etc) sunt acolo unde trebuie si stii exact la ce sa te astepti, oamenii sunt mai de calitate, mai civilizati (sigur..exista si marlani peste tot dar parca procentul este mult mai neglijabil)

- siguranta (risc mult mai mic pe sosele): lumea circula corect, enervant de corect (ca nu-si permit amenzile si cresterea politei de asigurare), riscul este mult diminuat si de faptul ca soselele sunt facute cu cap, sunt multe autostrazi sau drumuri cu sensurile separate, sunt foarte multe marcaje, in cartierele rezidentiale sunt tot felul de alveole, ingustari sau limitari care iti impun sa mergi incet si cu atentie; limitele de viteza sunt foarte misto aplicate (unde e nevoie, se reduce pana la 20 sau 30, dar unde este posibil limita creste la 40 sau chiar 50, in interiorul localitatilor; majoritatea soselelor dintre 2 localitati au 60 sau 70 limita -- -vorbim de mile pe ora)

- mult mai multe evenimente si lucruri de facut: tot timpul se intampla ceva misto in oras sau in imprejurimi: a fost festivalul baloanelor, festivalul zmeelor, zilele orasului, Harbor day, concerte (toate tipurile de muzica) pe plaja sau in parcuri, la un moment dat cineva a plasat prin toate parcurile pianine si oricine avea acces la ele sa cante, sunt parcuri de distractie (bestiale!) sau gradini zoo / safari peste tot (am abonament la toate :D ), sunt piste de karting sau circuite unde poti face track days (auto sau moto) peste tot, am oceanul aproape si ies aproape in fiecare weekend cu ski-jet-ul; vreau sa ma apuc de cursuri de pilotaj (licenta PPL pt avioane usoare). Sigur, toate costa bani ( si chiar o gramada de bani! ) dar iti permiti.. aia e diferenta. In tara nu-mi permiteam..

- acasa stateam intr-un bloc comunist inghesuit, prafuit vai mama lui, toata noaptea imi sunau in cap ambulantele si motoarele turate.. aici imi permit o casa decenta (nu foarte mare dar n-am nevoie), cu gradina, liniste, seara ma relaxez in sezlong sau ies cu bicicleta in rezervatia naturala care e la 5 minute distanta...nici nu se compara!

- din punct de vedere al carierei sunt mult mai multe sanse si oportunitati aici. Sunt consultant intr-un domeniu destul de restrans, acasa nu gaseam alt job similar in afara de firma unde lucram (pentru ca nu exista cerere pentru softul respectiv) -- apropo firma s-a si desfiintat intre timp dupa ce am plecat! -- iar aici primesc in mod constant oferte din reteaua Linkedin, recent am si acceptat o oferta venita de la Rolls Royce (aviatie - nu auto), sunt foarte multumit de oferta.

 

In concluzie pentru mine s-au meritat efortul si sacrificiile, n-as putea spune ca sunt nemultumit :D dovada ca l-am adus si pe fratele meu (sta la mine momentan si incearca sa rezolve cu actele si sa gaseasca de munca), dupa care va veni si sotia lui... varul meu (prieten bun) e pe cale sa se hotarasca si el.. incet incet imi aduc toata familia aici :P

 

Mesaj completat

a.. si mai aveam si eu niste topicuri de plimbari prin uk :)

 

/index.php?...=440253&hl=

 

/index.php?...=440259&hl=

 

/index.php?...=444029&hl=

 

/index.php?...=387521&hl=

Editat de ray
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...