Sari la conținut

Contra "curentului"


Postări Recomandate

"Vii la mare" a fost intrebarea pe care am auzito saptamani intregi inainte sa ne hotaram incotro mergem. Un lucru stiam sigur,nu vrem la mare. Sambata dimineata ceata se risipeste si dupa o discutie de 5 minute pe mess ne hotaram; Piatra Neamt!

 

Zis si facut, cu bagajele sus ne indreptam prin traficul tipic orei 11 catre iesirea din Bucuresti, ma mananca palmele, parca nu mai am stare...

 

Odata trecuti de Buzau, ne indreptam in coloana catre destinatie cand...Stop! Un politist sare din masina si cu o miscare demna de Jakie Chan ne trage pe dreapta. Ne conformam, ne prinde din urma cu pasi repezi ,ne informeaza pe un ton grav "domnilor mai sus era un radar" ( :cheers: ) si ne spune pe acelasi ton grav viteza cu care fuseseram "surprinsi" : 71kmh ( :huh: )...Radem pt ca din toata coloana fix pe noi ne-a prins dar ne-avand timp si nici chef de cearta ne luam PV-urile si plecam. Pe drum numaram nu mai putin de 16 radare,multumim Politiei pt siguranta oferita...

 

Seara ajungem in Piatra si ne cazam la niste rude,lasam bagajele dupa care ne relaxam cu o bere in pub-ul moto local "Dracones" . A doua zi incepe distractia cand descoperim ca terasele sunt imbietoare iar preturile aproape la jumatate fata de Bucuresti. Facem un drum scurt pana la Bicaz "in interes de serviciu' dupa care ne hotaram sa facem o nebunie si urcam pe muntele Cozla cu mobrele...JJ si al lui BMW n-au nici o greata dar mie imi cam tremura geaca pe mine, sa bag oare un sport touring pe un forestier? Drumul se dovedeste a fi decent pana sus, fara hauri de netrecut si fara pietris in exces. Motoarele isi fac treaba cu brio iar cuplul generos isi face simtita prezenta atat la urcare cat si la coborare, ambele abrupte si "nisipoase,pietroase" (deh, munte)...Acolo sus ai o senzatie de libertate fantastica iar felul in care se vad orasul,muntii si lacul e absolut sublim .Ziua de duminica se incheie cu un Karaoke si cateva beri in "Tonik" ( :D)... Urmeaza ziua de Luni...

post-11570-1272970763_thumb.jpg

post-11570-1272970847_thumb.jpg

post-11570-1272970998_thumb.jpg

post-11570-1272971063_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Frumos povestit si fotografiat :P .La cat mai multe excursii de genul ca suntem la inceput de sezon(chiar mai mult de inceput :huh: ).

Toate Cele Bune. :cheers:

 

Multumesc pt aprecieri si pt urare, am incercat sa fiu cat mai scurt. Pozele cele mai reusite sunt inca la JJ, astea sunt facute cu un Samsung D70 de buzunar :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salut,JJ(sau cum il cheama) cel cu BMW enduro s-a putut tine dupa tine care aveai ducati sport???te intreb de curiozitate...:cheers:

 

asfalt uscat!

Editat de benny2009
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salut,JJ(sau cum il cheama) cel cu BMW enduro s-a putut tine dupa tine care aveai ducati sport???te intreb de curiozitate...:huh:

 

asfalt uscat!

 

Nici nu s-a pus problema, ne-am adaptat stilul de mers astfel incat sa nu traga nimeni dupa nimeni.

 

Am iesit la plimbare nu la maraton. :cheers:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salut,JJ(sau cum il cheama) cel cu BMW enduro s-a putut tine dupa tine care aveai ducati sport???te intreb de curiozitate...:D

 

asfalt uscat!

Salve bre! :P

 

Da, JJ s-a tinut fara probleme dupa Ducati, ca Ducati-ul a mers in limitele decentei.. pupa si offizieru' viteze de 140-150, dar n-am alergat nicaieri.. viteza in afara localitatilor a fost de 100-120, arhisuficient pentru a ajunge in timp util, si pentru a prinde in ochi si ceva din peisajele pe langa care treceam..

 

Pozele "mai reusite" (buna asta, tre' s-o tin minte!! :cheers: ) sunt AICI.. Ma rog, o parte din ele, cele pentru "public".. :moto:

 

N-am facut fotografii in muuuuuuuuulte locuri superbe, la multe drumuri care invita la plimbare, pentru ca am fi avut ce arata, zona este mirifica.. Insa timpul era (dpmdv) foarte limitat, nu ne-am permis sa ne oprim peste tot.. :huh:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Desi presati de timp decidem sa mai ramanem si Luni, urmand sa plecam Marti dimineata. Zis si facut,spre amiaza ,ghidati de un pont dat de catre un alt motociclist , ne indreptam catre urmatorul punct de atractie: Bisericani.

 

Locul nu este departe de locul unde stam dar arata grozav,drumul e superb iar panorama de nedescris. Urcam si urcam si urcam pe un drum asfaltat, decent dar foarte ingust. Ocazional mai intalnim si cate un microbuz care coboara ( :cheers: ) din satele ce se insiruiesc de-a lungul mini soselei cu o banda si un pic. Pe drum facem 2-3 opriri, pt o tigara dar mai ales pt peisaj.

 

dsc4839a.jpg

 

dsc4697k.jpg

 

dsc4774l.jpg

 

dsc4701.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ti-e rusine cu mine ma? :cheers: :huh: :D

 

Am zis sa nu-ti fac publicitate, stiam ca nu iti place. :P Publicule!

 

Rectific, dupa ce am primit un pont de la Monsteristu ne-am indreptat catre Bisericani. :moto:

Mesaj completat

fain, foarte fain

 

Zona e dementiala

 

Continuare:

 

Ajunsi sus la Bisericani decidem sa continuam inca putin ,vazand ca drumul forestier cu care se continua asfaltul este decent si duce...Unde oare? Duce intr-un sat format din cateva case,sat unde cei cativa locuitori ne privesc de parca am fi picati de pe luna,sat unde incursiunea noastra "off road" ia sfarsit datorita conditiilor grele. O fi Ducati o mobra polivalenta dar totusi,sa nu sarim gardu', BMW-ul nu intampina probleme,inca ! De aici incepe padurea in toata regula!

 

picture557v.jpg

 

picture550w.jpg

 

picture549u.jpg

 

Coboram usor, usor si mai tragem cateva cadre. Ajunsi inapoi in soseaua principala decidem ca trebuie sa ajungem si la baraj la Bicaz. Zis si facut,semnal dreapta,gaz si in cativa km suntem deja in Petrom-ul de la intrare in Bicaz. Roata fata de la BMW-ul lui JJ se desumfla incet dar sigur si trebuie sa o mai ajutam din cand in cand cu un pic de aer. Tipic romanesc, benzinaria nu dispune de pompa aer asa ca ne vedem nevoiti sa cautam o alta benzinarie mai dotata.

 

Pornim din nou la drum si cu ocazia asta imi aduc aminte ca cea mai apropiata benzinarie disponibila se afla inspre Lacu Rosu,asa ca demaram intr-un suflet pana acolo. Pe drum dam peste preamaritul radar al militiei rutiere, suntem avertizati din timp asa ca n-avem cum sa-l ratam! Ajungem la benzinaria cu pricina, umflam roata si pornim mai departe. e deja 6.30 seara si incepe sa scada lumina. Ajungem pe Cheile Bicazului,urcam cu ochii mari admirand peisajul ce se deschide in fata noastra si urcam,urcam pana cand imi dau seama ca am trecut de coborarea catre Lacu Rosu. Suntem in sat dar avem de mers inca cateva sute de metri pana langa lac. Ajungem intr-un final,facem o pauza de tigara, cateva poze si fugim repede inapoi. Usor, usor se face 8 iar noi inca n-am inceput sa coboram.

 

picture599.jpg

 

picture584x.jpg

 

picture576.jpg

 

picture573o.jpg

Coboram, mai facem cateva poze si ne grabim catre casa,mai avem 70 de km pana in oras iar drumul pana in Bicaz nu e tocmai genial.

 

Ajunsi in Bicaz nu ne lasa inima sa nu mai facem cativa km pana pe baraj. Peisajul si drumul pana acolo merita efortul.

 

picture601.jpg

 

picture600q.jpg

 

picture603k.jpg

 

 

La aproape 10 ajungem acasa, in Piatra si stationam regulamentar intr-un bar local la o bere fara alcool si ceva de mancare. Daca ceva nu se poate cumpara ,aceea e atmosfera creata atat de locul in care ne aflam cat si de cei ce te inconjoara.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mi-ar cam trebui un ET :moto: .Pana una-alta merge si mobra actuala,merge chiar f bine.

 

1 Mai a continuat pt mine si saptamana asta (deh,sunt in concediu)...JJ s-a intors in Bucuresti constrans de job dar eu am ramas in Piatra Neamt si m-am mai bucurat cateva zile de ospitalitatea si peisajul caracteristice. Joi am dat o tura cu motoristii locali dupa ce ne-am adunat in fata teatrului, in centrul orasului.

 

Vineri au venit 2 prieteni din Bucuresti calare pe un Vstrom si impreuna am purces catre urmatoarea destinatie, casa de vacanta de la Hangu,Poiana Teiului.

 

Vremea nu tine cu noi asa ca 60 de km oscilam intre rider"s on the storm si rider"s on the storm ( :) ). Noroc cu costumul de ploaie.

 

Ajungem la 9 seara si descoperim ca desi satul e exact asa cum il stiam(superb) inca pastreaza o urma de salbaticie...Totul e inchis cu exceptia unui magazin alimentar "uitat" deschis din cauza catorva cetateni turmentati.

 

Azi,Sambata ne trezim dis de dimieata(10...) si dupa lungi dezbateri decidem sa plecam unde vedem cu ochii . Primul punct de atractie,Durau,la poalele muntelui Ceahlau. Dupa cei 60 km "sparti" din ziua precedenta azi primim rasplata...Drum perfect,multe curbe, 0 radare si vreme decenta(mergem cu norii in spate dar reusim sa evitam ploaia). De la Durau continuam plimbarea catre Toplita prin Borsec si descoperim si mai multi km de curbe incredibil de antrenante si asfalt ca in palma...Din nou,0 radare.

 

In Toplita oprim sa mancam ceva iar Ioana ne "cearta"...Se pare ca n-am mers tocmai cuminte (noroc ca nu-mi merge vitezometrul)

 

Plecam spre Gheorghieni de unde urmeaza sa urcam catre Lacu Rosu. Drumul Pana in Gheorghieni e dumnezeiesc dar din Gheorghieni pana la Lacu Rosu lucrurile iau o turnura urata. Asfaltul devinde din ce in ce mai rau,pana la punctul in care mergem cu 30 kmh ca sa evitam spargerea vreunei jante.

 

Ajungem in Bicaz si facem stanga spre baraj,inca 40 de km si suntem acasa, acasa unde ne asteapta un gratar bun de incins dupa o zi plina.

 

Maine ne intoarcem acasa ( :P ),parca n-as pleca dar job-ul nu iarta pe nimeni...Chiar si bugetar :blink:))))))

post-11570-1273351659_thumb.jpg

post-11570-1273351742_thumb.jpg

post-11570-1273351810_thumb.jpg

post-11570-1273351961_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...