Sari la conținut

HAI, un nou posesor de BMW.....


chitac2005
 Share

Postări Recomandate

Cum am zis, sunt nou posesor de BMW R 850R, va salut si va intreb :crack: , oare de ce imi este sa ma obishnuiesc de pe japoneza pe germana ? am o saptamana si inca imi este greu cu ea, nu credeam ca imi va fi.......sa nu zic greu e cam mult spus dar e o senzatie asa de neputintza sau nu stiu cum sa exprim, am mai avut mobra pe cardan, un VX800 Suzuki, dar parca nu era asa mersul pe ea, in fine e problema mea, ce as vrea sa va mai intreb, ce ulei de motor din cele existente sa folosesc, adica ce imi recomandati, cel de dinaintea mea a folosit AGIP ????? asta stiu ce e firma de benzinarie, dar la uleiuri........in manual zice la benzina de 95, eu bag 100omv, nu cred ca e vreo problema, nu ? in rest nu va mai deranjez, poate cu alta okazie, va multumesc anticipat pt sfaturi si poate ma lamureshte cineva cei cu diferenta asta de obishnuinta de la japanez la bavarez. :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cum am zis, sunt nou posesor de BMW R 850R, va salut si va intreb :lol: , oare de ce imi este sa ma obishnuiesc de pe japoneza pe germana ? am o saptamana si inca imi este greu cu ea, nu credeam ca imi va fi.......sa nu zic greu e cam mult spus dar e o senzatie asa de neputintza sau nu stiu cum sa exprim, am mai avut mobra pe cardan, un VX800 Suzuki, dar parca nu era asa mersul pe ea, in fine e problema mea, ce as vrea sa va mai intreb, ce ulei de motor din cele existente sa folosesc, adica ce imi recomandati, cel de dinaintea mea a folosit AGIP ????? asta stiu ce e firma de benzinarie, dar la uleiuri........in manual zice la benzina de 95, eu bag 100omv, nu cred ca e vreo problema, nu ? in rest nu va mai deranjez, poate cu alta okazie, va multumesc anticipat pt sfaturi si poate ma lamureshte cineva cei cu diferenta asta de obishnuinta de la japanez la bavarez. :lol:

producatorul recomanda cifra octanica minima, sub valoarea aia face detonatii. daca bagi peste nu e problema dar dai banii de pomana (cand faci cca 100km/zi se simte)

eu zic sa bagi o marca de uleiuri cu Koi pe domeniul moto (adica Motul, Repsol, Motorex, sau chiar Putoline). Un semisintetic din gama superioara e super brici. In alt rationament, boxerele mai vechiute de la BMW au un renume ca merg si cu ulei de floarea soarelui dar nu m-as zgarci chiar asa :lol:)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

....baga benzina de 95, ba chiar de 90 daca ai mai gasi!!...cea de 100 e prea tare si i-ti va distruge scaunele la supape si i-ti va arde catalizatorul!..

...indiferent ce ulei folosesti, ai grija sa fie un ulei mineral si la 5.000 km schimba-l!...nu ai nevoie de uleiuri speciale pt motorete(4t), sunt perfecte si cele de masini(autoturisme) asta fiindca ai ambreiaj uscat separat de cutie si de motor!!.. eu folosesc de ani buni un ulei mineral ELF-SPORTY-20W-50, cumparat de la selgros sau de oriunde il gasesc la un pret bun!...nu-i vorba de zgirceala dar eu ce vina am daca uleiul ce-l recomanda bmw ca si parametrii, este ieftin?...55.-/4l.. :lol:

...nu te lua dupa tot felul de ageamii care nu stiu cu ce se maninca motorul tau, tu nu ai un motor japonez...tu ai bmw, asta e altceva!

...urmareste topicurile deja deschise cu specific bmw, acolo gasesti multe informatii utile! :lol: ...daca ai alte nelamuriri si crezi ca te pot ajuta, suna-ma...0721408941-florian

Editat de GIV 32
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

din pacate nu se mai fac motoare ca r850r

 

acum e F800R dar nu-i tot aia... macar daca pastrau cureaua de la F800S :cheers:

ce-are frate racirea cu aer?

chiar trebuie 100+ de cai?

iar asta cu uleiul de auto e chiar tare... ai dreptate. Am uitat ca-i separat de ambreiaj... scuze

semisintetic recomand mai mult pt trafic

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...