Sari la conținut

probleme pornire yz 400


Postări Recomandate

Sal.Am o Yamaha yz 400 careia i-am facut motorul(piston, chiuloasa,biela,lant,etc)si nu porneste la pedala.Trasa porneste foarte usor si merge bine.Bujia este un gri albicios.la punct l-am pus cain fotografia de mai jos.Nu stiu ce sa-i mai fac de 2 luni ma chinui cu ia si nu-i mai dau de cap.Poate gasesc pe cine va sa-mi dea vreo idee. :what:

post-56530-1275732154_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De obicei, la mare parte din motoarele la care am umblat eu, liniile de la axele cu came sunt alinitiate intre ele si deasemenea sunt aliniate cu chiuloasa, fiind si asta un reper. Din pacate nu se deschide poza si nu reusesc sa vad mai exact ce ai acolo.

Oricum, ca sa fi sigur ca cele doua axe sunt aliniate, invante motorul usor in sensul in care se invarte cand porneste si vezi ca supapele de admisie (cele dinspre carburator) sa fie inca deschise cand cele de evacuare incep sa se deschida. Practic, exista un moment in care ambele sunt intredeschise.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Abea acum am reusit sa vad poza. Initial inainte de a reusi sa o deschid am crezut ca liniile alea verzi care le-ai trasat tu pe poza sunt paralele cu reperele.

Totusi, deschizand poza imediat am sesizat ca punctele de reper nu sunt bine. Un punct e pe zala, unul e intre zale.

Iaca o poza de pe net gasita in 10 secunde.

Ca sa ma asigur ca e bine, de obicei eu numar zalele dintre repere....

Spor!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc la toata lumea,sper sa-i dau de cap cat mai repede

 

Mesaj completat

Si o fotografie cu camele.Azi am desfacut iar dar mise pare ok

 

 

daca pistonul ii la PMS distributia este pusa ok...

 

inainte sa desfaci motorul il porneai usor? la motoarele in 4t cu decompresor manual tre` sa dai ceva pedala pana inveti sa-l pornesti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Poate ar trebui sa verifici din nou etanseitatea supapelor. Daca zici ca ai incercat in mai multe feluri cu distributia poate ca a lovit pistonul in supape. Nu stiu exact cu e motorul tau, nu am desfacut niciunul pana acum, dar recent m-am confruntat cu aceiasi problema. Nu pornea decat impins, cu toate ca avea si automat. E deajuns doar sa fie usor atinse astfel incat sa nu mai inchida bine supapele si ai astfel de rezultate. Poti exclude sau nu problema carburatiei prin introducerea de benzina direct in cilindru, fie pe la bujie fie prin carburator. Pana acuma eu nu am intalnit motor care sa nu porneasca cu benzina in cilindru.

 

P.S. Pui degetul in locul bujie si dai la pedala. O sa iti dai seama daca sunt ok supapele.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Jocul la supape l-ai verificat? Am un prieten ce are o Kawa Tengai de prin 80 si nu pornea la buton nici sa-l bati, doar impins. I-am verificat jocul la supape si nu intra nici lera de 0.05mm, dupa ce i-a facut jocul numa` ii aratai degetul si pornea.

 

Ce moto ai mai avut fara electromotor? 2t sau 4t? yzul 400 are motor cu raport de comprimare mare 12.5 asta in cazul in care este standard si poate sa aiba raport de comprimare si 13.5 in cazul in care a fost pus un piston corespunzator si nu este chiar usor de pornit daca nu stii sa "lucrezi" cu decompresorul cum trebuie.

Am vazut ca ai avut Husqw te 610, din cate stiu 610le are decompresor automat. chiar daca ar avea decompresor manual are raport de comprimare mic(10:1) fata de yz/wr si poti sa dai la pedala fara sa tragi decompresorul.

Mesaj completat

Chiuloasa a fost facuta si la punct am pus-o o singura data ca in ultimele foto,si are o compresie de abia dau la pedala

 

 

Nu tre` sa-i dai la pedala sa-ti rupi piciorul. In momentul in care pistonul urca spre PMS pe faza de comprimare tragi decompresorul si apesi pedala 2-3cm pe urma dai drumu` la decompresor si-i dai pedala.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

daca bujia e albicioasa sigur e vreo problema de carburatie, etansetate.

tre ai amestecul mai bogat

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...