Jump to content

FRANZDORF-VALIUG 2010, editia a II-a


Recommended Posts

PRIMĂRIA VĂLIUG ÂŞI SPEED RACING, cu sprijinul principal al SAERO ROMĂNIA, în colaborare cu CPECA CARAS-SEVERIN, IPJ CARAÂŞ-SEVERIN Âşi Inspectoratul de Jandarmi CARAÂŞ-SEVERIN, împreună cu partenerii vă propun să participați la o competiție plină de aventuri Âşi popasuri prin munții Semenicului cu peisaje ademenitoare: culmi cu păduri bogate, poieni, pârâuri, căderi de ape Âşi lacuri : FRANZDORF VĂLIUG enduro 2010

Concursul se adresează motoarelor, Atv-urilor, Quad-urilor Âşi Side by Side-urilor modificate pentru condiții extreme de competiție Âşi rulaj pe teren accidentat .

 

 

 

Înscrierile se fac

Vineri : 02iulie intre orele 14:00 – 21:00 la secretariatul competiției

Sâmbătă: 03 iulie intre orele 8:00 – 10:00 la locul de start

 

CATEGORII DE CLASIFICARE

 

 

Categoria moto extreme-motociclete în doi sau patru timpi, indiferent de cilindree

Categoria ATV – ATV-uri indiferent de cilindree

Categoria QUAD – Quad indiferent de cilindree

 

NUMERE DE CONCURS

 

Cupa FRANZDORF–VĂLIUG sunt valabile numerele din CNECI Âşi cele oferite de organizatori la înscriere

AfiÂşarea numerelor de concurs Âşi a fondurilor este OBLIGATORIE. Nerespectarea acestei prevederi este sancționată cu o amenda de 30 euro.

 

TAXE DE PARTICIPARE

 

Taxa de participare (inclusiv utilități) 300 RON (sâmbătă Âşi duminică)

 

Utilități : camping amenajat ( spatiu perimetrat păzit ), toalete ecologige, puncte de vânzare mâncare Âşi băuturi, asistență medicală, cină festivă, sâmbătă Âşi duminică, fond premiere.

 

Traseul de aproximativ 100 km, in fiecare zi, urmăreÂşte diferite parcursuri montane, cu obstacole variate Âşi uneori foarte dificile. Toate obstacolele întâlnite sunt 100% naturale! Traseul este marcat

Traseul va fi marcat INTEGRAL cu benzi stânga-dreapta (culoar). Concurenții trebuie să respecte traseul marcat astfel :

- în cazul delimitării stânga-dreapta cu panglici, cocurenții să se afle între cele două marcaje

- în cazul marcării cu săgeți sau panglici singulare, concurenții să se afle la o distanță de maxim 4m de acestea

- în cazul marcării cu panglică continuă este interzisă trecerea peste sau pe sub aceasta

- în cazul părăsirii accidentale a traseului de concurs, concurenții sunt obligati să reintre în traseu prin acelaÂşi loc sau printr-un loc anterior celui în care au ieÂşit.

 

MĂSURI DE SIGURANĂĂ

1. Siguranța este un element principal în cadrul unei curse de enduro-cross. Toți participanții la competiție sunt obligați să ia toate acele măsuri de siguranță care să prevină accidentarea proprie, a celorlalți participanți, a spectatorilor sau animalelor.

2. La apropierea de un concurent mai lent, faceți-vă cunoscută prezenta înaintea depăÂşirii acestuia.

3. În cazul că observați un concurent accidentat, ajutați-l dacă puteți, în caz contrar anunțați cel mai apropiat oficial al cursei.

4. În cazul unei defecțiuni tehnice, ori al opririi neaÂşteptate al motorului, scoateți motocicleta în afara traseului imediat, pentru a evita coliziunea cu alți concurenți.

5. NU MERGEĂI NICIODATĂ ÎN SENS OPUS PE TRASEU !!!

6. În cazul ratării unui viraj sau rătăcirii, înaintea efectuării manevrei de întoarcere e necesar să vă asigurați că nu există pericolul unui acrosaj cu un alt concurent.

7. Concurentul va trebui să piloteze motocicleta de-o manieră care să nu pună în pericol siguranța celorlalți concurenți, oficialilor sau spectatorilor.

8. În acele locuri în care clasele sunt separate, în zona în care traseele se reîntâlnesc, concurentul mai lent va acorda prioritate de trecere concurenților mai rapizi

 

 

STARTUL

 

1. Startul se va da separat pentru fiecare clasa.

 

ORARUL DE DESFASURARE

 

Vineri, 02 iulie 2010

 

- Înscrieri– orele : 14.00-21,00 Secretariat

Sâmbătă,03 iulie 2010

- START, orele 10,00 Prima etapa

- Start , orele 20,00 Etapa a II-a

 

 

Duminică, 04 iulie 2010

- start , orele 10,00 etapa a III-a

 

-

- 18.00 – Festivitate de premiere (premii si cupe) oferite de SAERO

 

ORGANIZATORI: SPEED RACING ÂŞI PRIMĂRIA VĂLIUG

Regulament, harta acces, contact: www.banat-extreme.ro

SECRETARIATUL COMPETITIE ÂŞc gen Văliug Âşi locația de start

Conducerea cursei : Radu Furdui 0722 228 467

Directorul de concurs : NICOLETA OLARIU

 

CAZARE: camping în tabăra VĂLIUG ( cu corturi sau rulote personale) sau la pensiuni.

Vila Cusma : http://www.vilacusma.ro/

Gasthof Tirol: http://www.gasthof-tirol.ro/

Vila avocatilor: http://www.vila-avocatilor.ro/

Hotel Klaris: http://www.hotel-claris.ro/

Hotel Randunica: http://www.hotel-randunica.ro/ - loc recomandat de organizatori

Pensiunea Maria: http://www.infoturistii.ro/anunt.php?cazar...rivaia%20Valiug

Haus Hubertus: http://www.haushubertus.montanbanat.de/

 

 

Cu sprijinul SAERO ROMANIA, cupa FRANZDORF VALIUG 2010 devine atractiva. Astfel, temerarii celor doua zile de concurs vor fi asteptati pe podium cu premii : pentru fiecare clasa moto, ATV si QUAD locul I va beneficia de 500 Euro, locul II -300 euro iar locul III 200 EURO!

O alta surpriza pregatita de organizatori este suta de euro pitita bine. Nu ramane decat sa "scociorasti poteca" la lasatul intunericului, sambata seara.

 

Nu vor lipsi nici alte surprize, deci noi ne-am pregatit! Voi??

 

Vei putea afla mai multe de pe site-ul wwww.banat-extreme.ro

Link to post
Share on other sites

Suna foarte tentant invitatia. Mi-ar fi placut sa ajung la Valiug, fie si ca simplu spectator, cu atat mai mult cu cat zona imi place in mod deosebit. Peisajul este minunat. Din pacate obligatiile de servici nu imi permit sa ajung pana acolo. Bine ar fi ca incepand de la anul competitia sa fie programata spre sfarsitul lui iulie, inceputul lui august, cand suntem in concediu mai multi dintre noi... sau sa fie anuntata cu mai mult timp inainte, in asa fel incat cei care pot, sa isi programeze cateva zile de concediu.

In rest, va doresc mult succes in organizarea unei competitii reusite din toate punctele de vedere.

Link to post
Share on other sites

Multumim frumos de urari! Ne pare rau ca nu poti ajunge, poate anul viitor!

 

Vis a vis de data, nu prea putem promite multe. Sunt mai multi factori care influenteaza data de desfasurare. O sa vedem ce va fi la anul si vom tine cont.

 

Pentru sfarsitul lui august anul acesta, pregatim o cursa de Rally Raid de 7 zile. Momentan nu ma hazardez sa spun mai multe, dar pot fi urmarite stiri pe www.drachones.com

 

Deocamdata, prioritatea pt noi este acest concurs cu care speram sa ne aducem contributia in dezvoltarea acestui sport!

 

Multumim si va asteptam!!

Link to post
Share on other sites

Pentru participarea la acest eveniment este necesar ca pilotii sa fie licentiati frm cu asigurarea medicala valabila sau este o competitie care se desfasoara inafara regulamentului frm?

Edited by Explorer
Link to post
Share on other sites
Pentru participarea la acest eveniment este necesar ca pilotii sa fie licentiati frm cu asigurarea medicala valabila sau este o competitie care se desfasoara inafara regulamentului frm?

 

 

Defapt sunt 2 competitii premiate separat!

 

1. Etapa Endurocross unde este nevoie de licenta FRM si asigurare medicala. Se desfasoara conform regulamentului FRM sambata 03.07

 

2. Cupa FRANZDORF VALIUG 2010, sambata si duminica, este o cursa enduro, la care participarea este libera.

Link to post
Share on other sites

Mesaj completat

Am vazut taxa de participare 300 ron pentru amandoua.

Pot participa doar sambata sau doar duminica ?

 

 

Da, sigur! Taxa pt o zi este 200RON!

Edited by missy-4x4
Link to post
Share on other sites
Cu sprijinul SAERO ROMANIA, cupa FRANZDORF VALIUG 2010 devine atractiva. Astfel, temerarii celor doua zile de concurs vor fi asteptati pe podium cu premii : pentru fiecare clasa moto, ATV si QUAD locul I va beneficia de 500 Euro, locul II -300 euro iar locul III 200 EURO!

 

 

Premiile se dau in bani sau produse ?

Link to post
Share on other sites
Premiile se dau in bani sau produse ?

 

 

Normal că în OIRO !

Se pot schimba la cursul oficial, în moneda națională BOTSWANA ...

Link to post
Share on other sites

Membru

**

 

Group: Members

Posts: 50

Joined: 1-August 08

From: Timisoara

Member No.: 3,546

Nume real: Ramona

Telefon: 0722 206 893

Marca ATV: Polaris

Numar ATV: B32AZB

 

 

 

 

 

În perioada 02.07 – 04.07.2010, clubul SPEED RACING împreună cu PRIMĂRIA VĂLIUG, în colaborare cu ANA-CPECA CARAÂŞ-SEVERIN, INSPECTORATUL DE JANDARMI CS, INSPECTORATUL DE POLIĂIE JUDEĂEAN CS Âşi cu sprijinul SAERO ROMĂNIA Âşi RAĂIONAL MED, au organizat cea de-a VI etapă a campionatului Național de ENDUROCROSS Âşi cea de-a doua ediție a cupei FRANZDORF – VĂLIUG 2010.

Evenimentul a debutat în 02.07 la ora 10,00 prin primirea Âşi înscrierea participanților. Deschis tuturor iubitorilor de motoare, ATV-uri, Quad-uri Âşi Side by Side-uri, concursul a adunat la start un număr nu foarte ridicat de concurenți. Probabil ca vremea capricioasă din țară Âşi criza economică prin care trecem au avut un cuvânt de spus. Cu toate acestea, în această perioadă Providența a ținut cu noi Âşi ne-a oferit o vreme deosebit de plăcută. Ceea ce a realizat primăria Văliug, prin implicarea deosebită a celui care o conduce dl MARIUS MOCANU, nu poate fi descris în cuvinte. Cei prezenți au avut parte de un traseu pe cât de frumos, pe atât de tehnic, un traseu pe care cu siguranță nu-l vor uita. Încă de la intrarea spre zona amenajată s-au văzut eforturile oamenilor care într-un timp scurt, cu eforturi mari fizice dar Âşi financiare, au reuÂşit construirea efectivă a unui drum de acces. Bivuacul încăpător, amenajat cu un bar Âşi o bucătărie laterală au constituit încă una din realizările localnicilor organizatori.

Revenind la concurs, sâmbătă au mai avut loc înscrieri. DeÂşi programul trebuia să înceapă la ora 10,00, s-a întârziat startul din pricina sportivilor nu prea grăbiți la înscriere. O problemă întâlnită la aproape toate concursurile din țară. Cu o întârziere de aproximativ 2 ore, concursul de endurocross a debutat cu startul Le Mans al motoriÂştilor. EMANUEL GYENES, unul dintre participanți a câÂştigat detaÂşat această cursă, restul concurenților urmându-l, însă la o distanță destul de mare. Se pare că traseul, gândit Âşi realizat în intregime de dl. RADU FURDUI,căruia îi mulțumim ăe această cale, a pus în mare dificultate concurenții. Traseul deosebit de tehnic i-a întâmpinat pe concurenți cu obstacole Âşi noroi pe măsură.

În jurul orei 17,00 s-a dat startul Âşi celorlalte doua clase Quad Âşi ATV. Pentru necunoscători e un adevărat deliciu să observi câtiva oameni aliniați, miÂşcânduse ca niÂşte roboței (datorită echipamentului de protecție), alergând cât se poate de repede spre acareturile de concurs. Descriam defapt, startul LE MANS. Pe acelaÂşi traseu, sportivii au întimpinat obstacole dificile punându-Âşi astfel în valoare tehnica Âşi măestria depăÂşirii acestora. Cel mai greu le-a fost Quad-iÂştilor dar care au reuÂşit parcurgerea în întregime a traseului. În spatele Quad-iÂştilor, ATV-urile au depus eforturi pentru a depăÂşi urmele lăsate de predecesorii lor. ÂŞi nu a fost deloc uÂşor! Însă chipurile celor întorÂşi de pe traseu arătau satisfacția unui concurs reuÂşit.

La finalul zilei, după premierea etapei de endurocross, s-a dat startul mult râvnitei cupe FRANZDORF VĂLIUG 2010. S-a plecat pe acelaÂşi traseu de endurocross Âşi fără evenimente deosebite cu excepția împotmolirilor prin ravene Âşi hârtoape, seara s-a încheiat târziu, spre miezul nopții. Ploaia Âşi-a făcut Âşi ea simțită prezența, astfel încât, „scociorâtul potecii” după acea 100 de Euro a fost anulat.

Pe tot parcursul zilei, concurenții Âşi cei prezenți au avut la dispozițe bucate pregătite la ceaun sau la gratar Âşi băuturi oferite de PEPSI Âşi MIRUNA TRANS. Fiecare sportiv a primit la pachetul de înscriere câte un tricou, o Âşapcă Âşi energizante. Deci s-a încercat crearea unei atmosfere cât mai plăcute Âşi lipsite de neajunsuri. În ce măsură s-a reuÂşit asta doar cei prezenți o pot spune.

Ziua de duminică, a întâmpinat concurenții cu un soare minunat. De data aceasta s-a dat startul obiÂşnuit, la diferență de câte un minut , mai întâi motoriÂştilor, apoi ATV-urilor Âşi Quad-urilor. Concurenții au avut de parcurs 2 ture pe un traseu dificil dar tehnic, cu o lungime de 35 km/tura. Concurenții au străbătut astfel mai multe zone cunoscute localnicilor cum ar fi : COÂŞAVA-BERZOVIĂA-POIANA BEĂI-POIANA BRĂIAN-CASA VĂNĂTORULUI-CRUCEA ALBA-STUPINA. De data aceasta însă, au fost mulți concurenți care au abandonat cursa fie împotmolindu-se prin noroaie, fie datorită defecțiunilor tehnice.

Un spirit deosebit de Fair Play, a dat dovadă SZABO MIHALY, căruia îî mulțumesc Âşi eu pentru corectitudine Âşi conÂştinciozitate. Din păcate, el a avut probleme tehnice Âşi nu a reuÂşit decât un loc III, cedând locul I celor de la ATV CLUB MUREÂŞ, o altă echipă deosebită, bine închegată, corectă Âşi plină de umor. Vă mulțumim pentru prezență Âşi îngăduință.

AÂşadar, cu sprijinul autorităților locale, a ambulanței RATIONAL MED Âşi mai ales, cu ajutorul SAERO ROMĂNIA, cea care a oferit premii în valoare de 3000 Euro numerar, la fiecare clasă, s-a mai încheiat încă o ediție a cupei FRANZDORF VĂLIUG. Nu aÂş vrea să închei această descriere a evenimentului fără a mulțumi încă odată primăriei Văliug ( dlui Marius Mocanu, Sorin Blaga Âşi echipei dumnealor) dar Âşi inimosului SEBASTIAN STROILĂ, care în acest an a ales să ne ajute deÂşi , sunt convinsă că i-ar fi plăcut mai mult să se noroiască în concurs.

Departe de a ne considera perfecți, suntem mulțumiți că s-a încheiat un veniment fără incidente, că cei prezenți au plecat mulțumiți Âşi ca nu regretă acest weekend minunat. Pentru cei prezenți, dar Âşi pentru cei care din diverse motive nu au reusit să ajungă, pentru luna Septembrie, mai pregătim o cupă la care sperăm sa nu lipsească nimeni. Vom încerca să perfecționăm tot ce am reuÂşit până acum, si mai ales să nu repetăm greÂşeli.

Mulțumesc încă odată tuturor celor care ne-au sprijinit dar Âşi concurenților care ne-au fost alături.

CLASAMENT EDUROCROSS FRANZDORF VĂLIUG 2010

 

MOTO- clasa A

Loc I GYENES EMANUEL ( Vectra ZărneÂşti)

Loc II MIRCEA OTTO (Auto-Moto Iseco Tg MureÂş)

Loc III Frățilă Paul ( AMC Bogdan Sibiu)

MOTO- clasa B

Loc I BUĂIU BOGDAN ( AMC Bogdan Sibiu)

MOTO- clasa C

Loc I NICULESCU MARIUS (Motoextrem Lugoj)

Loc II DUMITRU SORIN ( Vectra ZărneÂşti)

Loc III MAXIM ARPAD (Auto-Moto Iseco Tg MureÂş)

ATV

Loc I NYARDI LASYLO (ATV CLUB MUREÂŞ)

Loc II SZABO MIHALY (ATV CLUB MUREÂŞ)

Loc III CHIUJDEA SEVER (ATV CLUB MUREÂŞ)

Quad

Loc I BODEA SEBASTIAN ( Speed Racing TimiÂşoara)

Loc II DIB LORINT ADRIAN ( Speed Racing TimiÂşoara)

Loc III IRIMESCU RĂZVAN ( Speed Racing TimiÂşoara)

 

CLASAMENT CUPA FRANZDORF VĂLIUG 2010

 

MOTO

Loc I GYENES EMANUEL ( Vectra ZărneÂşti)

Loc II MIRCEA OTTO (Auto-Moto Iseco Tg MureÂş)

Loc III Frățilă Paul ( AMC Bogdan Sibiu)

ATV

Loc I NYARDI LASYLO (ATV CLUB MUREÂŞ)

Loc II CHIUJDEA SEVER (ATV CLUB MUREÂŞ)

Loc III SZABO MIHALY (ATV CLUB MUREÂŞ)

Quad

Loc I IRIMESCU RĂZVAN ( Speed Racing TimiÂşoara)

Loc II BODEA SEBASTIAN ( Speed Racing TimiÂşoara)

Loc III DIB LORINT ADRIAN ( Speed Racing TimiÂşoara)

 

Dr. RAMONA MARIÂŞ

SPEED RACING TimiÂşoara

 

http://dl.transfer.ro/transfer_ro-07jul-2974f790520e.zip

post-38270-1278507467_thumb.jpg

post-38270-1278507481_thumb.jpg

post-38270-1278507508_thumb.jpg

post-38270-1278507543_thumb.jpg

post-38270-1278507553_thumb.jpg

post-38270-1278507569_thumb.jpg

post-38270-1278507577_thumb.jpg

post-38270-1278507584_thumb.jpg

post-38270-1278507590_thumb.jpg

post-38270-1278507596_thumb.jpg

post-38270-1278507619_thumb.jpg

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...