Jump to content

xt600

Super Membru
 • Content Count

  4,786
 • Joined

 • Last visited

About xt600

 • Rank
  Expert

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Motocicleta
  Yamaha
 • Numar Moto
  Fara importanta

Recent Profile Visitors

1,127 profile views
 1. Cam asa zic si eu.. nu retragerea lui Rossi va reduce numarul de spectatori si telespectatori, ci lipsa cronica de spectacol si politica Dorna in ceea e priveste regulamentul tehnic, sau in promovarea pe anumite criterii (ce nu au legatura cu performanta) a unor piloti, etc, etc.
 2. Apar tot felul de murmure, barfe susanele, despre posibilitatea ca Biaggi sa testeze pentru Aprilia, la Sepang... Ca tot schimba ea si motociccleta.. https://www.gpone.com/en/2020/01/12/motogp/biaggis-last-temptation-great-being-on-the-aprilia-in-sepang.html Rumori intretinute putin si de Imperator: https://www.gpone.com/en/blog/paolo-scalera/2020/01/10/max-biaggi-signs-from-the-future.html Mi-ar placea sa il vad pe roman la lucru.. cine stie.. poate da putina rusinica unor tinerei..
 3. Totul depinde de progresele pe care le vor face Yamaha, Suzuki si Ducati (pe italieni nu as miza prea tare), comparativ cu Honda.
 4. Asa am crezut si eu, cand am auzit despre mutarea Dakarului in Arabia. In realitate traseul este cat se poate de spectaculos. Nu locul desfasurarii este problema Dakarului, din punctul meu de vedere. Prima si cea mai importanta cauza este indepartarea competitiei de formatul original, asa cum a fost ganadit de Thierry Sabine. Acum Dakarul este mai mult rally, cu tot ce decurge de aici, in timp ce la origine a fost conceput ca un raid. Asa cum spune cineva mai sus, Dakarul a devenit mai mult un WRC, orientat 100% spre performanta si spre imaginea brandurilor implicate. Din acest punct de vedere, Africa Eco Race este mai aproape de ceea ce a fost Dakarul candva. De fapt este adevaratul Dakar, asa cum spui si tu. O alta cauza a lipsei de interes este insuficienta mediatizare. Nu este posibil ca o competitie de o asemenea magnitudine sa aibe in programul TV doar un rezumat al zilei, de 30 min ( difuzate pe la 1 noaptea si de multe ori cu intarziere), cand de fapt ar trebui ca specialele sa fie transmise live, integral, mai ales ca tehnologia actuala permite acest lucru. In conditiile astea, nu este de mirare ca doar o mana de pasionati stiu despre Dakar. Ca sa ai audienta, trebuie sa-ti formezi un public, ori asta nu se poate face doar cu rezumate de cateva minute. Lucru valabil si pentru competitia paralela.
 5. Prin regulament, esti obligat sa opresti in astfel de situatii, iar timpul pierdut ti se scade din timpul total la sfarsitul specialei. Toby Price si K.Benavides au beneficiat de aceasta prevedere. Bine, in cazul de fata este vorba de oameni care se cunosc de ani de zile, au fost colegi pe la alte echipe, ... sunt prieteni, sunt convins ca si in lipsa unei astfel de prevederi regulamentare, tot ar fi oprit.
 6. Si aici un top al celor mai bine platiti sportivi ai planetei, in care Rossi si Marcel nu prind top 100.. https://www.gpone.com/en/2020/01/02/motogp/forbes-marquez-and-rossi-out-of-the-top-100-highest-paid-athletes-in-the-world
 7. Aici informatii despre cursa, clasamentul etapei, clasamentul general, imagini, video, etc. https://www.dakar.com/en/ Pe telefon, poate fi descarcata aplicatia Dakar 2020
 8. Un interviu cu Quart: https://www.marca.com/motor/motogp/2019/12/16/5df6584746163f114f8b45e8.html
 9. Da, dar Honda oricum vireaza mai bine decat Ducati. Ducati este cea mai slaba la capitolul asta. Bine, exceptand Aprilia sau KTM. Realele lor probleme vor incepe in momentul in care Yamaha si Suzuki vor rezolva problemele de putere/ acceleratie. Si Honda va incepe sa aibe probleme atunci, dar spre deosebire de Ducati, sunt convins ca vor gasi solutii.
 10. Pai asta se chinuie sa demonstreze, ca motoreta este rupta din soare, pilotii sunt idioti. Nu vrea sa vada o realitate, anume ca, in momentul in care Honda a venit cu o motocicleta mult mai puternica, iar Yamaha a inceput sa se puna pe treaba, mare parte din avantajele Ducati au fost anulate, iar lipsurile au iesit si mai acut in evidenta. Dovi de vreo trei sezoane atrage atentia asupra limitelor motocicletei, Miller a punctat si el problemele de cornering pe care le are.. Rezultatul se vede in clasamentul final. La constructori a cazut pe locul 3, iar la echipe au avut noroc cu ghinionul/prostia pilotilor de la Monster Yamaha, care au abandonat de opt ori si cu o a doua jumatate de sezon de toata jena, in dreptul lui Rossi.
 11. https://www.crash.net/motogp/news/935135/1/rossi-thrilled-gulf-12-hours-podium-class-victory
 12. Daca privim simplist lucrurile, da, MM este "vinovat" de tot ce se intampla in competitie, insa nici macar el nu poate castiga pe o coada de matura. Daca Honda nu ar avea o motocicleta foarte performanta, nici MM nu ar fi MM, cu 8 titluri mondiale in palmares. Vezi ca si tu si altii de pe aici confundati notiunea de "motocicleta dificil de pilotat", cu cea de "motocicleta neperformanta". Ca pentru ceilalti piloti, Honda motocicleta este prea dificil de pilotat si nu pot scoate 100% din ea, nu o face o motocicleta neperformanta. Sunt de acord cu afirmatia ta, in masura in care colegul dadea vina pe piloti, cum ca, vezi doamne, "au umplut-o de sange". Bate campii, ca de obicei, pentru ca nu pilotii sunt cei care nu si-au facut treaba, ci motocicleta. Dovi, Miller, Petrux, au scos tot ce se putea, din ea. Cu ceea ce nu am fost de acord, a fost argumentul cu care ai venit. Faptul ca anul asta a punctat mai mult, nu este relevaant in discutie, pentru ca acest lucru se datoreaza unui complex de factori. TOATE echipele si toti constructorii, care conteaza, cu mici exceptii, au punctat mai bine decat anul trecut. Inclusiv KTM si Aprilia. In termeni relativi, insa, raportat la performantele celorlalti, Ducati a stagnat sau chiar a regresat. Si nu ii prevad un viitor prea bun, daca Yamaha si Suzuki resusesc sa isi rezolve problemele.
 13. Adevarata statistica pentru Ducati, la "meritul tehnic", suna cam asa: - la piloti locul 2, la 151 de puncte de lider. Si aici am putea sa ne oprim.. -la constructori locul 3, in spatele Honda si Yamaha. In cadere fata de anul trecut. -pe echipe, locul 2 dupa Honda Team, in conditiile in care pentru Honda a punctat aproape numai MM. Aici rezultatele oficiale: https://resources.motogp.com/files/results/2019/VAL/MotoGP/RAC/worldstanding.pdf?v1_402ab36b Sunt singurele care conteaza, restul sunt povesti. Spre deosebire de colegul, nu cred ca pilotii au "umplut-o de sange". Cel putin nu Dovi. Galeata de suruburi e problema...
×
×
 • Create New...