Sari la conținut

Nu Mai Porneste


Postări Recomandate

Problema a inceput acum 2 saptamani, cand am observat ca nu mai porneste la prima cheie. A inceput sa porneasc din ce in ce mai greu, mai ales cand motorul era rece. (cu motorul cald, in general pornea de la cheie, si imediat) Cum nu mai pornea de la cheie, ma gasit o solutie provizorie si o porneam cu piciorul. Treaba a mers din ce in ce mai rau, pana cand azi dimineata nu a mai pornit deloc (nici ajutata cu piciorul, nici nu cheia).

 

Cred ca problema poate fi datorata:

 

a. Bateriei, acumulatorului. Sub scaun are o baterie si inca o chestie ce pare a fi baterie, dar care e probabil acumulator. Acumulatorul presupun ca se incarca in mers dar nu cred ca asta e motivul pentru care nu mai porneste, pentru ca ar porni cu piciorul si pana la urma s-ar incarca.

 

b. Problema poate fi de la bujie. Cum stiu daca trebuie schimbata? Aparent face contact si pana ieri a mers. Am strans-o ieri, poate prea tare. Poate fi de aici?

 

c. Carburatorul poate fi de vina, cu toate ca atunci cand pornea nu se ineca si mergea ok. Cum stiu daca e infundat?

 

 

 

 

 

Help. Motocicleta e impresindibila pentru mine, la job trebuie sa ma duc toata ziua de colo colo, si masina n-am unde o parca peste tot.

 

Vreau sa stiu daca mai merita sa o duc la mecanic, scooterul e vechi si oricum aveam de gand sa iau ceva nou. Daca e ceva grav mecanici o sa ma rupa si decat sa le dau lor banii mai bine fac comanda azi la alt scooter. Pareri?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc de ajutor pe PM. Am schimbat bujia (era extrem de murdara, apropo) cu alta noua. Nici un rezultat. Prin urmare nu porneste ori din cauza la carburatorului (sper sa nu fie cazul) ori din cauza bateriei. Azi ii cumpar o/un baterie/acumulator, sper sa fie asta cauza.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ieri am cumparat o baterie. Am pus-o in locul celeilalte, montata corect. Am schimbat preventiv si bujia.

 

Cum am terminat eu de pus bateria am pus contactul si i-am dat o pedala. Spre surpriza mea a pornit (nu stiu cum). M-am speriat de fericire si am luat mainile de pe ea, la care motorul se opreste imediat. (era rece).

 

 

De facut face scanteie, dar electromotorul nu mai invarte deloc (pane ieri se mai misca cat de cat). Am mai incercat ieri seara si azi dimineata dar nimic. Ceva ma face sa cred ca e de la baterie, dar cum a pornit aseara toate teoriie mele cad. Nu mai stiu ce sa fac. Am ramas fara idei. Ce are? De ce nu se invarte dracia aia, doar i-am pus baterie ??

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu tre sa te enervezi daca nu te pricepi. Feru` se mai strica. Mai bine chemi pe la tine pe cineva care se pricepe, stai pe langa el, :ok: si inveti. Bafta.

 

 

Mersi, :hug:

 

In ultima saptamana am invatat multe oricum tot umband pe la ea. Sa fiu sincer vinenea trecuta nici macar nu stiam unde e bujia. Incerc sa o duc azi la un service.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...