Sari la conținut

Ajutor de la atasisti ,va rog !


rove
 Share

Postări Recomandate

OK,ajunsei azi la RAR, dar, domnu' inginer sa uitat la mine ca la stele,baiguind una alta,zicandu-mi intr-un final ca suna la bucuresti sa vada ce si cum.Dupa 5 minute revine si imi spune ca cei de la Bucuresti sunt intr-o sedinta si sa revin cu un telefon dupa 2-3 zile.

Nu stiu daca ajung saptamana asta dar, saptamana viitoare sunt iar la ei.Nu ma las!!!

Va salut.

Editat de cristi80
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pana prin februarie-martie,cand va veni timpul sa imi omologhez atasul,continuam proiectul,asadar acesta este cadrul pe care va fi pusa barca de Duna.

Dupa cum vedeti este un cadru de atas de Ij pe care la nevoie se va pune balast.

Intrebare:in cazul in care motocicleta are frane suficient de bune(dublu disc fata,disc spate)ar fi indicata frana pe atas?

Multumesc.

post-22500-1294780389_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Uita-te la lagarul basculei spate si studiaza-l sa-l vezi cat e de solid. Dupa montarea geometric corecta a atasului precum se vede la inceputul topicului atasistilor va aparea un fenomen normal. La accelerari (plecare de pe loc, accelerare) la roti va exista momentul inertial - rezistenta corpului la schimbari ale vitezei de rotatie si depinde de masa si raza rotii. Diferenta este ca roata spate este si tractiva. Atasul va trage usor motocicleta spre dreapta. La decelerari frane de motor poate si frana spate atasul va impinge motocicleta catre stanga. Nu e problema la condus insa lagarul basculei este solicitat axial. La fel in cazul unui condus mai agresiv sau pe serpentine lagarul basculei dar si talonul anvelopei spate trebuie sa duca.

Pentru reducerea momentului inertial poti folosi o roata usoara. In general roata ataselor era mai usoara decat cele de la motocicleta. Uneori pentru interschimbabilitate s-au pus roti identice peste tot.

Editat de Aleko
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

bun topic mai baieti, eu cochetam cu ideea monatrii unui atas pe ktm 525 exc supermoto/cross. am vazut p-afara ca baietii construiesc un sasiu tubular pe care pun o simpla tabla de aluminiu... oricum in ideea inmatricularii am auzit ca tre sa umbli ceva...deh, romanica...

 

furca fata se poate modifica foarte usor, la cros exista arcuri de diferite tari, esti mai greu schimbi arcurile... si iti recalculezi SAG-ul(incarcarea statica a motocicletei) Mai mult ca sigur marea modificere a furcii se poate face schimband arcul, adaugand saibe de plastic dur sau adaugand inca o bucata dintr-un arc mai vechi de furca....

 

daca imi permite bugetul voi face niste poze cand incep proiectul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...