Sari la conținut

Lolo_ID

Super Membru
  • Număr conținut

    3.114
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Lolo_ID

  1. Lolo_ID

    Jawa

    Am inteles eu gresit sau ivan pedala ne-a parasit ?
  2. Lolo_ID

    CZ

    Am inteles eu gresit sau ivan pedala ne-a parasit ?
  3. Lolo_ID

    CZ

    MK II-ului tău îi lipsește o cifră din serie.
  4. Mihai ...... in week-end-ul ala se tot tine Intrunirea de Comuniste si Atase de vreo 13 ani ......
  5. ...si cealalta ( Ural solo ) de la Calarasi e tot la el, la reparat.
  6. Pe IJ-ul 56 folosesc carburator Pekar K62 cu jicloare de DNEPR ( cu atas de IJ Jupiter 4 incarcat, consum ~ 6L/100km, viteza de croaziera 70-75 km/h ) insa cu filtru sport.
  7. Kit reparatie ambielaj ( biela, maneton, rulment maneton, bucsa bolt ) gasesti la Gaspar. Rulmenti poti cumpara NU 2205 ( sunt ca cei originali, singura diferenta e ca astia au colivia pe partea de rulare exterioara insa tot 13 role au ). Axurile cred ca le am eu. La cum arata carterele alea.....sfatul meu e sa le inlocuiesti.
  8. Pare a fi Drilastic. Dacă e drilastic ar trebui să găseşti ceva poansoane pe sub rugină.
  9. Am zincat exteriorul catorva rulmenti deoarece cota de presare din cartere era stricata. Cositorul este moale.
  10. Lolo_ID

    URAL M72

    ...si nu numai... Lungimea filetului, grosimea saibei/garniturii de etansare sunt la fel de importante !
  11. Să ai spor la aripa şi suspensia roții ataşului !!!
  12. Lolo_ID

    Ij (izh)

    Ai idee la ce te "înhami" ?
  13. Trimite piesa stricata la SC. Tehnostar SRL Buzau. Sigur ti-o reconstruieste. Mie mi-au facut tuburi emulsoare, jicloare, cuie poantou, cuie dozaj s.a.
  14. Lolo_ID

    Mici iesiri 2022

    Mulţumesc pentru participare ! Să ne vedem sănătoşi şi la anu' !
  15. Salut ! Întâi trebuie să văd dacă este drept, nelovit. Deocamdată nu am dezmembrat motocicleta.
  16. Cadrul la IJ 49 dansează din toate încheieturile din cauza drumurilor praf, a exploatării neadecvate şi a intreţinerii precare; IJ-ul 49 are şi basculă iar amortizoarele sunt cu întreţinere frecventă ( se schimbă destul de des supapele de cauciuc, cuzineţii de antimoniu/zamac şi uleiul ); La frâne îţi dau dreptate însă iar aduc evoluţia in discuţie; IJ 49 n-are burdufe de lanţ dar BMW F 800 GS are ? Diferenţa între lanţurile primare e că motorul de IJ 49 "intră mai repede în ture"; "Ax în ax" are şi IJ 56 ( dispus altfel ). DKW-ul mergea prin toate hârtoapele/noroaiele ( în timpul războiului ) cu acelaşi tip de ax în roata spate şi n-a mai sughiţat; La cilindru ai dreptate ( evoluţie ? ); Călcâiul lui Ahile erau sudurile dintre tablele ambutisate ale şasiului central, la fel ca şi la DKW. Diferenţa de preţ dintre IJ 49 şi IJ 56 o face design-ul şi anul fabricaţiei.
  17. ...te mănâncă în c-r ? O să munceşti mai mult decât la MZ. Dacă vrei să faci motorul de Jupiter "țeapăn" ( ca să nu fi nevoit să-l repari o dată la 2 ani ) sună-mă. Mai fiabil, de departe, este IJ-ul 56. În ambele poze e IJ 49. 30% din IJ 49 este DKW. Pentru a evita astfel de situaţii cumperi bujie cu cifra termică indicată în manualul original al motocicletei sau catalogul pieselor de schimb + surogatul de plumb ce se amestecă cu benzina. Sve.....vorbim de evoluţie ? Şaua, de pe spate, a IJ-ului 56 ( fabricat până in 1960 ) nu are burete în ea ci 10 arcuri de rapel+chingă elastică+înveliş elastic+husă. ...cât despre ba sculă ba nu sculă...dacă ai avea Manualul Utilizatorului, la fiecare din modelele de IJ despre care tot discutăm, ai şti la cât timp să foloseşti tecalemitul. IJ-ul 49 are mai multe bucşi de bronz, aluminiu, alamă, antimoniu/zamac decât celelalte modele.
  18. Carburatorul are uzuri mari/jiclorul de aer reglat incorect/aer fals in carterul sec al motorului/bujie cu cifra termica aiurea/lipsa surogat de plumb in benzina/cablul de accelaratie.
  19. Liviu M lasa-mi adresa in privat ca sa-ti trimit o sa pentru Tula. Platesti doar transportul.
×
×
  • Creează nouă...