Sari la conținut

Nu incarca, nu porneste...


p-s
 Share

Postări Recomandate

Am o problema, poate ma ajutati...e vorba de o Yamaha Virago 250 si cand in sfarsit am primit numerele de inmatriculare, surpriza...nu mai porneste..

Am impins-o, a pornit, cand am ajuns la benzinarie, s-a oprit motorul la relanti. Dupa mai multe teste mi-am dat seama ca atunci cand e farul aprins se opreste. Am desfacut saua si am trecut la masuratori pe baterie. Bateria, in repaus are 11,29 V, cand apas butonul de pornire scade la 3 V. Dupa ce o pornesc impinsa, cand aprind farul, tensiunea scade treptat pana se opreste motorul. Cu farul stins se pastreaza o valoare cuprinsa intre 11 si 12 si ceva, in functie de turatia motorului. Cand am incercat sa o mai pornesc de la buton se aude un carait dintr-un dispozitiv aflat in fata bateriei, o chestie rotunda in care intra un fir de la borna de +. Precizez ca nivelul electrolitului in baterie e la limita.

Va salut si va multumesc anticipat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Motocicleta ta nu incarca. Sunetul releului demarorului se datoreaza tensiunii scazute a bateriei (sub sarcina) .Lipsa incarcarii se poate datora (in spata la yamaha)puntii regulator-rectificator defecte sau cuplei oxidate , dar ar putea fi si statorul sau firul + de la iesirea puntii intrerupt

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca am identificat problema, reusind sa o pornesc fara nici o problema cu ajutorul unor cabluri legate la bateria de la masina. In consecinta, bateria este la un mester care va verifica concentratia aciului, o va incarca la redresor si imi va da verdictul.

Va salut!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Asta nu inseamna ca ai rezolvat problema. Ci doar ai tratat efectele problemei. Bateria trebuie sa fie incarcata de sistemul electric (generatorul de curent) al motocicletei. Bateria trebuie sa furnizeze curent doar la pornire, atat, apoi ea devine un consumator care se alimenteaza de la sursa de energie (alternator, dinam, magnetou, ce-o fi ala) a motocicletei. Deci ceea ce trebuia tu sa faci era sa masori tensiunea care ajunge la bornele bateriei cu motorul pornit (sa se invarta generatorul de curent). Daca in momentul asta nu ai o tensiune de peste 12.5 voltzi, inseamna ca bateria aia nu va primi deloc curent din sistem si nu va face decat sa se descarce, incet, incet..... O alta proba ar fi ca dupa ce pornesti motorul (cu bateria de masina), sa deconectezi aceasta baterie si motorul ar trebui sa continue sa mearga (sa-si ia curentul de scanteie direct din alternator), dar nici in cazul asta nu ai sigurantza ca tensiunea in sistem urca la 12.5 Voltzi, deci bateria tot nu se va incarca in veci....) Manevra asta se zice ca ar fi riscanta, deci merge sa lasi bateria de masina cuplata, sa pui si voltmetrul si sa vezi daca tensiunea indicata la bornele bateriei creste peste 12.5 - 13 V (valoare mai mare decat cat arata cand motorul e oprit) cand turezi motorul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

omul abia si-a cumparat-o. pare mai probabil sa fie bateria veche decat sa aiba alternatorul futat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cu farul stins se pastreaza o valoare cuprinsa intre 11 si 12 si ceva, in functie de turatia motorului.

Deci... cu farul stins, in functzie de turatzia motorului, voltmetrul trebuia sa indice mult peste 12V, nu intre 11 si 12, ci intre 12.5 si 13.5, daca sistemul de incarcare ar fi in firea lui.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Hai noroc! Am o problema asemanatoare cu bateria. Tensiunea masurata in baterie este ok 12,5 - 13 V dar nu are amperajul necesar ca sa dea scinteie. Cu cabluri de la masina o pornesc si eu, oricum dupa aia ramine pe alternator care o incarca putin cit sa o i-a la automat daca o opresc dar peste noapte nu tine curent in ea si se descarca. Problema, eu cred ca este puterea ( amperii ) bateriei care are vreun element bulit inauntru. Cel putin asa e in cazul meu, tre' sa cumpar o noua baterie ca sa fiu sigur ca nu ramin pe undeva. Multa bafta!

 

 

 

 

 

Peace!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bateria a fost descarcata..E de inteles, avand in vedere faptul ca a stat 2 luni nepornita, in Romania, si cine stie cat in Germania.

Problema s-a rezolvat deci declar topicul inchis.

Salut.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...