Sari la conținut

Tura prin Romania


robert_01
 Share

Postări Recomandate

Incepand de sambata sunt in concediu doua saptamani, si vreau sa fac urmatoarea miscare: placere din 23 Iulie (asta daca totul e in ordine cu pregatirile, daca nu, pornim de luni dimineata cel tarziu) din Cluj inspre Transalpina, urmand sa campam seara la Cabana Aviatorilor pe Transalpina. Apoi de acolo, pornim spre Clisura Dunarii, pe acolo mai campam o noapte pe undeva (nu stiu unde, deci daca stiti locuri bune de cort va rog sa-mi ziceti) iar apoi, directia ar fi inspre Jurilovca si apoi Vama Veche (sau invers, nu prea conteaza). Restul traseului nu l-am stabilit, dar foarte probabil ca ne intoarcem pe Transfagarasan. Ar mai fi ideea sa ne intoarcem prin Moldova, dar asta ar fi... deja prea mult :) Singurele lucruri care sunt clare sunt ca:

- avem la dispozitie maxim doua saptamani

- nu ne grabim, ideea e sa ne simtim bine, nu sa ajungem rapid la vreo destinatie

- deocamdata pornim doar eu cu prietena mea pe un motor

- ne cam riscam putin, avand in vedere ca practic sunt motociclist cam de 6 saptamani si am facut doar vreo 1500 de km pana acum (dar sunt dibaci :P ). Nu-mi cunosc foapte bine motoreta si in caz de vreo defectiune mai cu dichis, am cam pus-o.

 

Acuma, de ce postez aici: Daca are cineva chef sa ne insoteasca pe vreo bucata de drum (da, stiu, sunt cam putine detalii deocmadata - asta e foarte bine pentru ca putem adapta pe parcurs :P ), are propuneri, sugestii, indicatii sau contraindicatii, sunt bine-venite.

 

Multumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Incepand de sambata sunt in concediu doua saptamani, si vreau sa fac urmatoarea miscare: placere din 23 Iulie (asta daca totul e in ordine cu pregatirile, daca nu, pornim de luni dimineata cel tarziu) din Cluj inspre Transalpina, urmand sa campam seara la Cabana Aviatorilor pe Transalpina. Apoi de acolo, pornim spre Clisura Dunarii, pe acolo mai campam o noapte pe undeva (nu stiu unde, deci daca stiti locuri bune de cort va rog sa-mi ziceti) iar apoi, directia ar fi inspre Jurilovca si apoi Vama Veche (sau invers, nu prea conteaza). Restul traseului nu l-am stabilit, dar foarte probabil ca ne intoarcem pe Transfagarasan. Ar mai fi ideea sa ne intoarcem prin Moldova, dar asta ar fi... deja prea mult Singurele lucruri care sunt clare sunt ca:

- avem la dispozitie maxim doua saptamani

- nu ne grabim, ideea e sa ne simtim bine, nu sa ajungem rapid la vreo destinatie

- deocamdata pornim doar eu cu prietena mea pe un motor

- ne cam riscam putin, avand in vedere ca practic sunt motociclist cam de 6 saptamani si am facut doar vreo 1500 de km pana acum (dar sunt dibaci ). Nu-mi cunosc foapte bine motoreta si in caz de vreo defectiune mai cu dichis, am cam pus-o.

 

Acuma, de ce postez aici: Daca are cineva chef sa ne insoteasca pe vreo bucata de drum (da, stiu, sunt cam putine detalii deocmadata - asta e foarte bine pentru ca putem adapta pe parcurs ), are propuneri, sugestii, indicatii sau contraindicatii, sunt bine-venite.

 

Multumesc!

Salutare.Eu tocmai am terminat concediul :( Am facut 2850 de km tot in doua saptamani 12 zile mai exact si a fost super-tare.Traseul meu a fost:

1 Bucuresti - Targu Neamt am stat 3 nopti (am vizitat manastirile , cetatea Neamtului care este renovata si arata super ,Cheile Bicazului-Lacul Rosu )

 

2 Targu Neamt - Putna am stat 2 nopti (am vizitat toate manastirile intr-o singura zi mai putin Moldovita-putin peste 300 km intr-o singura zi :P dar a meritat efortul si sincer nu m-am resimtit)

 

3 Putna - Sangeorz Bai 1 noapte (am vazut Moldovita si am trecut prin pasul Tihuta spre Bistrita)

 

4 Sangeorz Bai - Viseul de Sus 1 noapte (ne-am dat cu mocanita )

 

5 Viseul de Sus - Sighetul Marmatiei - Sapanta 1 noapte (am oprit la manastirea Barsana si in Sighet la Memorialul Durerii, a doua zi inainte sa plecam am vazut Cimitirul Vesel)

 

6 Sapanta - Cluj 1 noapte (am innoptat la Tureni)

 

7 Cluj - Sebes - Sibiu - Sebes ( :)) am aflat prima oara ca nu putem merge pe acolo apoi,la Sibiu surpriza!!! drumul era ok asa ca am facut drum intors) - Sugag - Obarsia Lotrului 2 nopti (in prima zi am mers pana in Brezoi sa alimentez si restul zilei am lenevit)

 

8 Obarsia Lotrului - Transalpina - Novaci - Rm.Valcea - Pitesti - Bucuresti :(

 

Asa ca daca ai intrebari despre una din locatiile de mai sus... :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

M-ar interesa un traseu prin Dobrogea, prin sud, pe la 2 Mai - Vama Veche apoi spe nord, la Enisala, Histria, Jurilovca si de acolo la Gura Portitei. Poate ne nimerim pe acest traseu, daca mai sunt amatori.

Editat de Lancelot
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

M-ar interesa un traseu prin Dobrogea, prin sud, pe la 2 Mai - Vama Veche apoi spe nord, la Enisala, Histria, Jurilovca si de acolo la Gura Portitei. Poate ne nimerim pe acest traseu, daca mai sunt amatori.

 

Mi-ar face placere sa reusim sa ne sincronizam :)

 

@ony81 - se pare ca ai avut o tura reusita :peace: Deocamdata am intrebari despre bucata dintre Clisura Dunarii si Dobrogea. Nu stiu cum sa le leg pentru un traseu mai placut.

UPDATE 27 Iulie 2011

Pana acum a fost asa:

ziua 1 - Am plecat din Cluj-Napoca inspre Transalpina. Ne-am oprit in Aiud, Alba Iulia, si am campat intre Sugag si lacul Tau, langa o stupina.

 

ziua 2 - Am pornit cu gandul de a campa la Obarsia Lotrului sau la Ranca, dar frigul, ploaia si ceata ne-a descurajat si am trecut repede muntii Parang, ne-am oprit putin la Targu Jiu sa admiram sculpturile lui Brancusi, iar apoi am continuat drumul pana la Drobeta Turnu Severin, unde am campat pe malul Dunarii, in dreptul insulei Simian, cu pescarii.

 

ziua 3 - Am pornit inspre Clisura Dunarii, am mers pana la intrare in Dubova, si ne-am intors la gura de varzare a Mracoviei in Dunare, unde am campat la capatul golfului, in dreptul Cantonului Silvic Mracovia.

 

ziua 4 - Am pornit inspre Bucuresti, ne-am oprit la Orsova la restaurantul Taka vizavi de gara, unde am mancat bine, apoi ne-am oprit putin in Craiova, apoi Slatina, apoi Pitesti, si am ajuns pe la ora 21 in Bucuresti. Pentru alte 3 ore ne-am chinuit sa gasim cartierul Dristor.

 

ziua 5 - Spalam haine, socializam, ne odihnim, mancam, incarcam telefoane, stam pe net, dormim cu un acoperis deasupra capului, voi spala mobra, ne aprovizionam cu butelie de primus si baterii pt frontala. Chillin'...

 

Traseul facut pana acum, aproximativ 900 km. Maine dimineata plecam inspre Vama Veche unde vom sta minim 2 zile, dupa care planul ar fi sa ajungem pe plaja de la Corbu (si/sau Vadu) pentru minim o noapte, apoi poate inspre Jurilovca, si apoi... nu stiu... Planul nu-i batut in cuie.

Editat de robert_01
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Peisaje ca in Elvetia si un pic de smerenie ce are menirea sa curete sufletul gasesti doar in Bucovina. Basca in perioada asta, pana pe 15 august este in desfasurare o actiune care se numeste Pelerini in Bucovina. Un grup de ciclisti au strabatut drumul de la Viena pana la Humor si de aici sunt cateva trasee de pelerinaj absolut spectaculoase catre cateva obiective turistice deosebite. Ca au importanta culturala, sau religioasa tu hotarasti. Ceea ce pot sa-ti garantez este ca vei pleca de mai bogat... macar cu o experienta. Nu ai de unde sa sti pana nu incerci. Cauta pe net si vei intelege despre ce vorbesc. Asfalt uscat !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Pe 6 August am incheiat tura asta, un total de ~2500 km. Din Bucuresti am ajuns apoi la Vama-Veche, Corbu, Jurilovca, Tulcea, Murighiol, Braila, Buzau, Intorsura Buzaului, Brasov, Sibiu, Ocna Sibiului, Blaj, Teius, Cluj-Napoca. Astea sunt punctele principale, dar pe alocuri ne-am mai abatut de la traseu. A fost super. Poze gasiti pe facebook:

 

album 1

album 2

album 3

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...