Sari la conținut

Fagaras - Iezer - Papusa


Postări Recomandate

Daca vara am inceput-o prin Mtii Fagaras ne-am gandit sa o terminam in ultimele zile calduroase (ca-i la fel ca vara) de toamna tot acolo.

Tabara de baza de data aceasta a fost cabana Plaiul Foii (12km de la Zarnesti). De aici am plecat in 2 zile de enduro absolut superbe si cand spun asta ma refer la vreme, trasee, peisaje... tot.

Prima zi: plaiul foii, urcat spre culmea tamasului pe banda galbena apoi continuat pe culme spre fagaras, dar din cauza unor doboraturi masive de vant am inceput sa ne simtim ca la concursurile de sarituri cu caii, am sarit zeci de pusteni in toate pozitiile si toate configuratiile posibile pana la un moment dat cand nu am mai putut inainta si am coborat spre lacul pecineagu, dupa care cativa km mai sus am urcat din nou in creasta (tamasului) si am continuat pana sub vf comisu din fagaras, apoi am coborat spre rudarita si inapoi la plaiul foii (cu tot cu rataciri si cautat variante am facut cam 6-7 ore)

A doua zi: am plecat in sens invers, plaiul foii - rudarita apoi am urcat spre vf. comisu (este cea mai usora si mai rapida urcare spre fagaras), apoi, pe poienile alpine pana cand am facut stanga pe creasta de legatura dintre fagaras si iezer (cu vf mezea); aici au fost doua puncte mai dificile, primul chiar urcarea pe vf mezea, cararea intra printre niste jnepeni mari si nu am avut cum sa trecem pe acolo, asa ca am urcat prin dreapta de poteca peste o mare de jenpenis si ienupar (nu am afectat flora, nici nu s-a cunoscut pe unde am trecut :) ), al doilea punct.. urcarea finala, iesirea pe vf rosu, ptr mine a fost si este cea mai grea si mai tehnica si una dintre cele mai frumoase urcari facuta pe motor (bine, cu un pic de ajutor la un prag de pietre); o data iesiti sus am taiat-o spre papusa ca deja incepeam sa ne uitam la ceas; partea asta in afara ca este solicitanta, mergi numai pe piatra si musuroaie din alea mari, este ok, nu are nimic greu; de pe papusa (deja spre inserat), dupa ce am aruncat o privire spre piatra craiului absolut superba am inceput marea coborare, noi am ales prima creasta, marcaj triunghi galben (f rar) care ne-a dus pana in drumul forestier de pe valea dambovitei; ultima ora am coborat pe intuneric; am incercat sa trecem tot pe tringhi galben spre plaiul foii dar traseul parea taricel (un rau, ceva copaci cazuti..) si marea problema.. benzina, mark era deja pe rezerva si nici eu nu mai aveam mult (cu toate ca am avut cate 2l in plus la noi) asa ca am luat-o la vale spre podul dambovitei unde am ajuns pe la 20.30. Am avut noroc ca Andrea era "de serviciu" la recuperari si a venit de ne-a luat si dus pana la plaiul foii ca altfel ne inghetau .... pana acolo pe motor. Multumim Andrea !!! (noi am plecat pe la 10.30 de la plaiul foii - deci.. vreo 10 ore de mers si nu prea am admirat peisajul, decat in reprize scurte cand mai ne hidratam sau enrgizam cu o ciocolata si inca vreo juma' de ora pe care am pierdut-o eu sa-mi indrept schimatorul) - o tura absolut superba !

Toate bune,

Stefan

 

Poze:

https://picasaweb.google.com/113590489348285522353/FagarasIezerPapusa34102011

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cata benzina ati avut la voi de v-a tinut pentru tura asta de 10 ore ? De ce intreb? Ca am batut traselele alea cu piciorul si sunt distante considerabile, plus tras/impins, forjat la deal. Oricum, foarte frumoasa zona, ati prins cred ca ultimele zile bune, la ce ninsoare ii dadea aseara...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...