ow3x3xpr3ss Postat Mai 5, 2012 Share Postat Mai 5, 2012 la cat timp se schimba lichidul de frana?,as vrea sa il schimb pt ca nu cred ca a fost schimbat vreodata si am inteles ca sistemele de franare cu ABS sant si mai pretentioase(adica ar trebui schimbat mai des). poate imi si explica cineva o modalitate cat mai simpla sa il schimb si cum imi dau seama ca l-am scurs pe el vechi si s-a inlocuit cu cel nou. multumesc anticipat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
X-eL Postat Mai 5, 2012 Share Postat Mai 5, 2012 In privinta intervalului la care trebuie schimbat, consulta manualul; de obicei, la fiecare 2 ani. Cea mai simpla metoda e sa-l scoti pe cel vechi prin aerisitoare si sa completezi in acelasi timp in rezervor cu lichid nou, pana cand lichidul care iese are aceeasi culoare cu cel pe care-l pui. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ow3x3xpr3ss Postat Mai 5, 2012 Autor Share Postat Mai 5, 2012 (editat) aia am facut inainte sa postez aicea ,dar in manual nu scrie nimica cu privire la asta(cel putin nu am gasit eu). mersi mult asa am sa fac chiar maine ,am cumparat 1 bidon de 500 ml sper sa si ajunga . sper sa fie de culori diferite fluidele Editat Mai 5, 2012 de ow3x3xpr3ss Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marcone Postat Mai 5, 2012 Share Postat Mai 5, 2012 (editat) Cel nou e incolor, cel uzat are o tenta galbuie. Cu 500ml schimbi la vreo 3-4 motociclete, mai cheama si prieteni Editat Mai 5, 2012 de marcone Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
X-eL Postat Mai 5, 2012 Share Postat Mai 5, 2012 Ar trebui sa fie un tabel mai pe la inceput, cu toate operatiunile (schimb filtru de aer, schimb ulei etc.) de mentenanta periodica in care sa mentioneze si acest aspect. Ca si cantitate, vreo 200-250 de ml ar trebui sa fie suficienti, avand in vedere ca nu trebuie sa mai faci si aerisirea. In ceea ce priveste culoarea, daca are mai mult de 3 ani de cand a fost schimbat o sa difere sigur; lichidul nou o sa fie mai clar, iar cel vechi mai inchis la culoare si ceva mai opac, posibil si cu depuneri/impuritati. Spor la treaba! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ow3x3xpr3ss Postat Mai 5, 2012 Autor Share Postat Mai 5, 2012 (editat) multumesc inca odata.numai bine va doresc si asfalt uscat bineinteles LE: cartea spune ca cel putin odata pe an ar trebui schimbat ,deci........................ Editat Mai 5, 2012 de ow3x3xpr3ss Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Mai 5, 2012 Share Postat Mai 5, 2012 culoarea se schimba foarte repede. daca nu mai ai prieteni la care sa-l schimbi, trece-l pe tot prin instalatie. fiind puternic higroscopic, odata deschis flaconul, cu restul ramas nu mai ai ce face. asa te-asiguri si ca l-ai scurs pe tot cel vechi si ca ai aerisit bine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ow3x3xpr3ss Postat Mai 5, 2012 Autor Share Postat Mai 5, 2012 am sa ma descurc eu cumva cu siguranta ,daca am reusit sa schimb semeringurile si uleiul la furca! ............ms de sfaturi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ow3x3xpr3ss Postat Mai 6, 2012 Autor Share Postat Mai 6, 2012 asta cu schimbatu o data pe an e ca sa-ti ia $$ la reprezentanta eu mai degraba as schimba garniturile din etrieri(la ~3 ani) si mai ales furtunele cu unele "metalice" da,furtunele sant metalice .am terminat operatiunea ,dar nu stiu daca s-a schimbat tot lichidul din instalatie pt ca trebuie sa treaca si prin circuitul acela pt ABS. eu am "golit" cate 4 recipiente fata si spate,pe spate ce era mai colorat parca era murdar pe fata nu am obs nici o diferenta de culoare. oricum deja am simtit o imbunatatire,parca este mai "tare" maneta,am sa ies si la o plimbare sa vad exact daca chiar e vreo diferenta! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate