Sari la conținut

Accident mortal la Parta


Dnepr&Sidecar
 Share

Postări Recomandate

Tocmai in "legea" de care vorbeai scrie ca drumul "principal" are prioritate.

Tu spui ca nu.

Insist sa te duci sa predai permisul, ca-l ai degeaba daca-l ai.

Art.57. - (1) La intersectiile cu circulatie nedirijata, conducatorul de vehicul este obligat sa cedeze trecerea tuturor vehiculelor care vin din partea dreapta.

Art.58. - În cazul vehiculelor care patrund într-o intersectie dintre un drum închis circulatiei publice si un drum public, au prioritate acele vehicule care circula pe drumul public.

 

Cred ca confunzi "drum secundar" cu drum inchis circulatiei publice. Oricum de cand urmaresc forumul am vazut domeniul la care esti bunicel, misotul, nu va mai ghidati de pe codul rutier editia 1980 pt ca veti avea surpriza sa constatati ca , daca aveti numar par aveti dreptul sa circulati o data la doua duminici....

 

Arata-mi te rog articolul care sustine ceea ce spui tu. Nu ce gasesti pe forumuir/ siteul scolilor de soferi, etc. In OG 195/2002 poate , repet, poate era valabil probabil ce spui tu, dar vezi ca s-a mai modificat in ultimii 10 ani, singura prioritate care se aplica este cea de drepta

.

N-ai nicio treaba, da-ti ban :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dupa logica unora ,si daca ai fi pe drum express si ai observa o masina ce iese de pe o straduta din dreapta si nu are indicator,ar trebui sa footzi ditamai frana ca sa-l lasi pe el sa treaca.Si ghici,POC! ori te pocneste pe tine in spate unu,ori pe el ca nu-l lasa .The end

 

Daca legea e idioata,nu inseamna ca nu putem GANDI!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Uitati un lucru, prin sate exista si strazi laterale asfaltate mai nou, strazile care duc la poarta primarului, a popii, etc. E posibil ca masina sa fi circulat pe bucata asfaltata dar ambele drumuri erau de aceasi categorie in acte, indiferent ca unul e asfaltat sau nu.

 

Oricum, beat, fara casca, singura parere de rau e ca nu au reusit sa-i foloseasca macar cateva organe pe post de donator, ca el e clar ca nu le merita.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si din poze pare un sat mai modernizat, drumul ala e prea ingust sa fie judetean+, si cel din lateral e asfaltat din nou: http://www.tion.ro/galerie/1949867-4

 

Daca e asa, e doar o problema de timp pana se intampla urmatorul accident. Cat costa 4 semne de circulatie? :angryfire:

 

1) birocratia ucide. Stiu un caz in care niste ciumpalaci au pus gresit un semn pe o strada alaturata in loc dea cea din acte, s-a dat traficul peste cap, s-au trimis nspe sesizari si la toate s-a respuns ca se rezolva, abia dupa 2 ani s-a rezolvat situatia.

 

2) semnele de circulatie se fura rapid in zonele rurale, rar rezista un an. Si apoi intra in actiune birocratia de la punctul 1.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Odihneasca-se in pace !

 

Nu mai conteaza acum daca a fost sau nu vinovat, e prea tarziu.

 

 

Erau intrebari de genul asta prin cartea de legislatie din ce imi amintesc eu de acum 8 ani. adyrip1 are dreptate! In legislatie nu exista drum secundar si drum principal. Exista decat intersectii semaforizate, semnalizate sau nesemnalizate. In cele din urma se aplica prioritatea de dreapta.

Sunt mari sanse ca soferul sa iasa vinovat daca nu avea inainte de intersectie vreun semn (drum cu prioritate sau intersectie cu un drum fara prioritate).

 

Ai dreptate,pana la un punct. In aceiasi legislatie se specifica clar ca drumurile nationale au prioritate fata de cele judetene, cele judetene fata de cele comunale (in cazul in care nu exista semnalizare). Eu cred ca cei care au citat politia judeteana bat campii cu gratie. Un politist de circulatie, cat de ageamiu si nepregatit ar fi nu are cum sa sustina asa ceva. Este inept si imposibil de pus in practica. Daca ar fi asa ar insemna ca toti participantii la trafic, cand trec prin comune sa stea cu okii cat cepele la fiecare ulicioara ca nu cumva sa iasa vreun biciclist sau vreo babuta cu caruciorul de butelii..hai sa fim seriosi!!

Asfalt uscat!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...