Sari la conținut

Excursie Romania-Cipru


Grattiela
 Share

Postări Recomandate

hi,

Peste cateva luni vreau sa ajung in Cipru, mai exact in Larnaca cu motocicleta. Trecere prin Ankara. A mai fost cineva de aici ? In afara de pregatirile uzuale necesare unei excursii in afara tarii, mai e ceva important de stiut? Ma intereseaza mai ales daca pot sa trec cu ea pe feribot, pentru ca am gasit informatii contradictorii pe mai multe site-uri, cum ca ar fi interzis ca trec de la turci la ciprioti cu ea, ceva referitor la faptul ca porturile din nordul turciei nu sunt recunoscute oficial de niciun stat in afara de turcia.

 

Mersi :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am fost pe insula Samos prin Turcia in urma cu doi ani (cu masina ) .Tin minte ca am facut cale intoarsa 90km ,deoarece prin portul Kusadasi(cel mai apropiat port de Samos) nu se imbarcau masini (nici motociclete).Plus ca am facut si escala prin insula Kios unde trebuia sa stau 2 zile pana la urmatorul feriboat de legatura .

 

Cel mai bine suni la o agentie de turism din Turcia si te lamuresc ei .Oricum trebuie sa te interesezi in ce zile circula feriboatul in perioada cand vrei tu sa pleci.Daca este full sezon se circula mai des ,in caz contrar o data sau de doua ori pe saptamana .

 

Sau, cel mai simplu mergi in Cipru prin Grecia.:)

 

La turci legea spune ca oricine intra cu un vehicul in tara trebuie sa si iese cu el ,iti pune o stampila pe pasaport precum ca ai intrat cu motocicleta (sau masina dupa caz),si nu mai poti sa iesi din tara decat impreuna cu motocicleta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Diego

La turci legea spune ca oricine intra cu un vehicul in tara trebuie sa si iese cu el ,iti pune o stampila pe pasaport precum ca ai intrat cu motocicleta (sau masina dupa caz),si nu mai poti sa iesi din tara decat impreuna cu motocicleta.

Sau o lasi blocata in nu stiu ce vama, una pe la Izmir si una pe la Istanbul.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O sa sun la o agentie turca ca sa aflu pe unde pot trece, ms ptr idee.

Mi se pare mult 500eur, daca-i asa, mai bine ma duc cu avionul si ma plimb alta data pana la Ankara.

As vrea sa merg prin Turcia, dar nu-i capat de tara nici daca merg pe varianta cu Grecia.

 

Mersi all

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Buna Grttiela

 

Hai ca nu te las .....

sunt din Cypru si am facut tura de romania anul trecut ....spune-mi ce te intereseaza si cu siguranta te ajut !!

 



Grattiela aici gasesti ceva info ;

/index.php?/topic/286536-motociclisti-din-mangalia-si-din-sudul-litoralului/page-11

 

acum depinde de ce motor ai si ce pregatire , stil etc ...ce vrei tu sa faci in calatoria asta ; vizitat turcia si cascat ochii .......ori destinatia cypru si faci turcia tranzit ...dormit si calare la drum !!!!

de unde vi din romania ?

cate zile pui la bataie ?

cate turcia? cate cypru?

 

- varianta mea a fost ; vama veche - plecat la 10-11 mers lenjer si precaut la bulgari ajuns in turcia undeva la 17(inainte sa intri pe banda la ei trebuie sa platesti autostrada ..o cartela care o incarca cei de la intrare pe band cu suma de ( spui destinatia si calculeaza ei cate porti o sa treci in jur de 50 L )pastreaza cartela la intors ..repeti procedura......si una sticla benzina cu tine ...dupa ankara sunt cam RARI cu benzinariile si mai e si scumpa benzina ....de aici am ales varianta sa inoptez la luleburgaz ( unde locuieste prietenu meu Ali )e si mecanic, mai sti !!! sper sa nu

la prima ora 6 pe cal ....mers lenjer 120-140 pauze de masa cascat si frecat menta ,...dezmorteala si cafea pe seara pe la 10 am ajuns in Tasucu .....barca e la 24 asa ca am avut timp de bere si mincat inainte de inbarcare

trecere e cam 100 si ceva euro dus -intors tasucu-girne ,tu inpreuna cu lebada ta ..... cu obtiunea retur bilet deschis ...asta e super tare ca pleci cand vrei ...

 

Loveste-ma cu intrebari



Si inca o veste .....nu stiu ce planuri ai ...da eu in fiecare august plec romania......deci se poate sa ai companie la intoarcere!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...