XorX Postat Ianuarie 30, 2013 Share Postat Ianuarie 30, 2013 incerc sa schimb semeringurile din pompa de apa dar nu mi-e foarte clar ce trebuie sa comand... In schema asta: (http://www.cmsnl.com/suzuki-rm80-1994-xr_model14033/partslist/FIG-03.html#results) apar 3 semeringuri, 20, 21 si 23. Ce nu-mi e clar e daca semeringul 23 inlocuieste ansamblul 20+21 sau trebuiesc toate 3? Daca e sa ma iau dupa ordinea de asamblare, "liniutele" arata ca e fie 23 fie 20+21 dar vreau sa fiu sigur si sa comand ce trebuie. multumesc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
c0sminel Postat Ianuarie 30, 2013 Share Postat Ianuarie 30, 2013 23 din ce cred este simeringul dinspre partea cu baia de ulei care nu lasa sa iasa uleiu afara si 21 cred ca este presetupa care aia ti sa dus tie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
catas_him Postat Ianuarie 30, 2013 Share Postat Ianuarie 30, 2013 incerc sa schimb semeringurile din pompa de apa dar nu mi-e foarte clar ce trebuie sa comand... In schema asta: (http://www.cmsnl.com/suzuki-rm80-1994-xr_model14033/partslist/FIG-03.html#results) apar 3 semeringuri, 20, 21 si 23. Ce nu-mi e clar e daca semeringul 23 inlocuieste ansamblul 20+21 sau trebuiesc toate 3? Daca e sa ma iau dupa ordinea de asamblare, "liniutele" arata ca e fie 23 fie 20+21 dar vreau sa fiu sigur si sa comand ce trebuie. multumesc Daca le achizitionezi la preturile astea, nu ar fi rau sa le cumperi pentru a le inlocui pe toate trei. Piesa cod 23 este presetupa, care vine intre piesele 20 si 21, acestea fiind semeringuri de ulei interior (20) spre bloc motor si 21 semering ulei exterior , dupa presetupa.Au diametre de interior diferite, din imagine se vede si axul fuliei care la randul lui are doua cote . Parerea mea...... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Ianuarie 31, 2013 Admin Share Postat Ianuarie 31, 2013 Daca tot ai desfacut schimba-le pe toate. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gtr 1000 Postat Ianuarie 31, 2013 Share Postat Ianuarie 31, 2013 incerc sa schimb semeringurile din pompa de apa dar nu mi-e foarte clar ce trebuie sa comand... In schema asta: (http://www.cmsnl.com/suzuki-rm80-1994-xr_model14033/partslist/FIG-03.html#results) apar 3 semeringuri, 20, 21 si 23. Ce nu-mi e clar e daca semeringul 23 inlocuieste ansamblul 20+21 sau trebuiesc toate 3? Daca e sa ma iau dupa ordinea de asamblare, "liniutele" arata ca e fie 23 fie 20+21 dar vreau sa fiu sigur si sa comand ce trebuie. multumesc Normal ar fi sa schimbi toata pompa . Chiar daca se schimba reperele 20;21;22;23 , in cazul in care este uzat si axul in zona de lucru a presetupei (si de regula se uzeaza si axul) pompa tot va curge. Deci recomandarea mea este sa schimbi si reperul 19 (axul). Pompa este compusa din :carcasa,ax,rotorul pompei (elice),rulmenti si elemente de etansare (semeringuri,oringuri pentru ulei si presetupa pentru apa). Obligatoriu se vor schimba si rulmentii (rulmentu) , nu numai presetupa si semeringul !!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
XorX Postat Ianuarie 31, 2013 Autor Share Postat Ianuarie 31, 2013 (editat) dupa anul 1996 apare un singur semeringhttp://www.cmsnl.com/suzuki-rm80-1996-xt_model14036/partslist/FIG4.html#resultsde unde si ideea ca probabil suzuki au schimbat solutia tehnica de separare a circuitelor de apa si ulei din cutie. Capacul nu l-am desfacut, vreau sa comand piesele inainte sa nu stau cu ea desfacuta. De schimbat rulmentii o sa-i schimb si pe aia, dar acolo e clar ce trebuie sa comand. Axul pompei are doua cote, pe cota mare merg semeringurile (toate cite or fi ele) iar pe cota mica merg rulmentii (sunt doi identici). Motorul e in 2t, deci circuitul de ulei nu e sub presiune, e doar ulei in cutia de viteze. Din cauza asta e pierdere de apa spre cutia de viteze si nu si invers, adica ulei in circuitul de racire. Daca le achizitionezi la preturile astea, nu ar fi rau sa le cumperi pentru a le inlocui pe toate trei.Piesa cod 23 este presetupa, care vine intre piesele 20 si 21, acestea fiind semeringuri de ulei interior (20) spre bloc motor si 21 semering ulei exterior , dupa presetupa.Au diametre de interior diferite, din imagine se vede si axul fuliei care la randul lui are doua cote .Parerea mea...... daca 23 ar fi venit intre 20 si 21 de ce nu ar fi fost desenata acolo, intre 20 si 21? Totusi ea apare separat, ca si cum inlocuieste tot ansamblul. Axul are doua cote ca pe cota mare merg semeringurile iar pe cea mica rulmentii. Editat Ianuarie 31, 2013 de XorX Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate