Sari la conținut

Ulei pt. scooter 2t - Intrebare


BlackBone
 Share

Postări Recomandate

Buna...sunt incepator in aceasta arie a scuterelor, si as vrea sa ma lamuriti si pe mine cum sta treaba cu schimbul de ulei la un scuter Aprilia de 49cc.

 

Am inteles ca imi trebuie ulei pt motoare in 2t de culoare rosie.Iau pur si simplu o sticla de 1 L si completez rezervorul de ulei pana e full? uleiul vechi care a mai ramas in rezervor trebuie sa-l scot? nu conteaza ca pun alta marca de ulei?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salut, da iti trebuie ulei de 2T, are culoarea rosie adevarat, de preferat e sa faolosesti numa un singur tip de ulei mereu cand completezi rezervoru de ulei, nu sa pui motul peste castrol peste elf sau alte marci... goleste rezervoru de tot si ''pleaca'' pe o singura firma de ulei... dak ai pus motul poi sa completezi numa cu motul. nui nevoie sa fie mereu ful dar cand se face pe jumate il poti umple la loc k nu se stie dak pleci la drum lung si sa fie acolo in rezerva

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

În cazul motorului în 2T uleiul este consumat ( introdus în cilindru cu tot cu amestecul benzina-aer ) şi deci nu trebuie schimbat. Atunci când se goleşte din rezervorul de ulei, completezi până la nivelul MAX al rezervorului.

Uleiul pentru motoarele în 2T poate avea multe culori, singurul aspect important este să fi sigur că este pentru motoarele în 2 timpi.

 

O prostie ce-a fost scris mai sus, cum că nu le poţi amesteca. Şi uleiurile pentru motoarele în 4T se pot amesteca, fie de la producători diferiţi sau vâscozităţi diferite.

Editat de Andry
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Subscriu la cele scrise de Andry.....desi toata lumea e indoctrinata sa nu cumva sa amestece uleiurile! Nu se intampla nimica ....la motociclete...daca amesteci uleiurile(fireste...2T cu 2T si 4T cu 4T)! Nu va spun asta din reclame si alte prostii...ci din experienta! La unele masini...e alta poveste...lucrurile nu stau la fel!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...