wallower Postat Decembrie 11, 2006 Share Postat Decembrie 11, 2006 xx Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
GoKart Postat Decembrie 12, 2006 Share Postat Decembrie 12, 2006 "Amazonas" este o motocicleta construita in anii '70 pina '80, secolul trecut in Brazilia. Propulsata cu un motor de 1584ccm si 56cp, smuls din "VW-Käfer" In anul 1978 a inceput firma "Amazonas Motocicletas Especiais - AME" sa construieasca acest gen de motocicleta in trei versiuni: "Turismo Luxo", "Esporte Luxo" si "Militar Luxo". Piesele din care se compunea era de la Ford, VW si chiar de la Mercedes. Viteza max. 140km/h, greutate era dupa model intre 370kg pina 530kg, rezervor 30 litrii, lunga de 2,24m si lata de 1,05m. Cum adica...piesele din care se compunea...erau de la Ford, Mercedes si VW? Adica astia faceau comanda de piese de la firmele in cauza? Sau alergau bezbetici pe strazi sa gaseasca masinile de care aveau nevoie...la second hand....? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ghost-rider Postat Decembrie 12, 2006 Share Postat Decembrie 12, 2006 (editat) Eu stiam de mult de motoreta asta, a aparut pe vremuri in almanah auto 88' (il am acasa). Pe vremea aceea era cea mai grea motocicleta din lume. Uite alta mororeta cu motor "imprumutat" de la o masina - BFG Odysee, de productie franceza cu motor de Citroen Axel, asemanator ce Oltcitul. Era mult mai nervoasa decat Amazonas - 1300 cmc, vreo 70-75 cp, si "lua" suta in vreo 5 sec. A fost si motoreta de politie in Franta. Editat Decembrie 12, 2006 de ghost-rider Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
wallower Postat Decembrie 12, 2006 Autor Share Postat Decembrie 12, 2006 xx Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flipper Postat Decembrie 12, 2006 Share Postat Decembrie 12, 2006 motocicleta AMAZONAS a fost kiar considerata de serie in perioada 1992-1995 fiind trecuta in toate cateloagele concernului motorad... ... imi aduc aminte ca in aceiasi perioada a aparut si un test cu ea in revista moto revu! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
wallower Postat Decembrie 12, 2006 Autor Share Postat Decembrie 12, 2006 xx Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TaviS Postat Decembrie 12, 2006 Share Postat Decembrie 12, 2006 Eu stiam de mult de motoreta asta, a aparut pe vremuri in almanah auto 88' (il am acasa). Pe vremea aceea era cea mai grea motocicleta din lume. Uite alta mororeta cu motor "imprumutat" de la o masina - BFG Odysee, de productie franceza cu motor de Citroen Axel, asemanator ce Oltcitul. Era mult mai nervoasa decat Amazonas - 1300 cmc, vreo 70-75 cp, si "lua" suta in vreo 5 sec. A fost si motoreta de politie in Franta. Ce coltzoasa forma are, zici ca-i tehnologie stealth! asa ca normal ca a fost de politie, doar nu o s-o dea la pacatosi sa scape de radar Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
karpatenwolf Postat Decembrie 12, 2006 Share Postat Decembrie 12, 2006 Ce coltzoasa forma are, zici ca-i tehnologie stealth! asa ca normal ca a fost de politie, doar nu o s-o dea la pacatosi sa scape de radar La cum arata numai birocratilor care cumpara utilitare le-ar putea place,ptr institutii gen politie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
comos Postat Decembrie 15, 2006 Share Postat Decembrie 15, 2006 acu mi se pare urate si fara still .... da daca asa era moda atunci fii sigur ca erau misto la vremea lor Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate