Sari la conținut

Gilbraltar, malta sau Sicilia


costinell
 Share

Postări Recomandate

Vrem sa plecam in jur de 1 decembrie 4-5 zile catre una din cele 3 destinatii.

- Gilbratar / sudul Spaniei

- Sicilia

- Malta

Inchiriem moto de acolo si vizitam zona

A fost cineva in aceste locuri?

Recomandari, pro/contra acestor destinatii?

Multumesc

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut, eu locuiesc in Sudul Spaniei, chiar la granita cu Gibraltar (lucrez aici), si pot sa iti spun ca zona este superba, iar autostrazile sunt din cele mai bune din Europa.

Cum a scris si colegul de mai sus, in perioada Oct - Feb a anului, este sezonul ploios. Dar nu ploua in continuu si de regula marunt. Poti sa prinzi si 2 saptamani legate de soare in decembrie, dar nu este o garantie ca nu v-a ploua cand ai tu de gand sa vii.

 

Daca mai ai nevoie de alte informatii despre zona, inchiriere motoare, etc., te inviti sa imi dai un PM si te ajut cu placere.

 

Drumuri bune.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut. Am fost in sudul spaniei (Andaluzia) si Gibraltar, in ianuarie-februarie anul acesta. Noi am inchiriat o masina din portugalia, si asa ne-am plimbat (si pe) acolo.

Cat despre ce poti sa vezi: enorm de multe, enorm de frumoase! Temperatura, depinde cum ti-e norocul, in Granada ne-a fost frig de ne-am ccat pe noi, pe de alta parte, am fost si noi imbracati ca mai de primavara....

 

Gibraltar-ul merita vazut, super smecherie, se plateste parca si o intrare de 10 lire/persoana, intrarea asta reprezentand intrarea in parcul lor (daca imi aduc corect minte), care e sus de tot, de unde vezi absolut toata peninsulita aia a lor...

In Andaluzia ai ce vedea, sunt o gramada de locuri de vizitat... (Sevilia, Malaga, Cordoba neaparat!, Alhambra doar dc vreti, e cam overrated - nu am cazut pe spate....)

 

Cat despre celelalte destinatii nu stiu (inca) cum sunt....Stiu doar ca oricand m-as intoarce in Andaluzia... :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am uitat sa precizez ca noi mergem pe enduro touring (gen Tenere, Transalp), ne intereseaza cat mai mult forestiere, drumuri de pamint, drumuri prin parcuri nationale, chiar si drumuri proaste (country side)... nu neaparat distante mari pe asfalt...

Anul trecut am fost in aceeasi perioadain Cipru. ceva ploaie in una din zile, dar temperatura super pentru motocicleta

Editat de costinell
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din amintiri....daca vrei sa vezi Alhambra, cel mai bine este sa iti iei online bilet, apoi ridici de acolo de undeva....ca sa cumperi bilet direct de acolo, este cam spre imposibil (majoritatea biletelor le vand online, dar sunt obligati sa scoata si un nr de bilete "la casa"...alea sunt putine si se epuizeaza rapid).

Autostrazi din spania.....noaptea sunt free, ziua sunt cu taxa...eu nu stiam si noaptea eram la bariera, ea ridicata, si eu tot apasam pe buton sa imi elibereze tichetul...abia apoi am vazut ca scria ceva care te lamurea.

Malta....se circula pe partea gresita a drumului. Autobuzul este ff ieftin (abonamentul pe o zi pe toate liniile insulei este ceva de genul 1,5 euro ). Mancare buna, iepurele se gateste la greu....fast food la greu (adica si in restaurantele mai cu fitze poti comanda hamburger cu cartofi prajiti, ceea ce - de exemplu- la francezi nu prea vezi). Ai ce vizita si in malta. In zona mai poti vizita si cealalta insula ,Gozo (unde este de exemplu un complex de temple cica mai vechi ca piramidele)...se ajunge cu ferry sau vaporase/corabii turistice..mai este o insula, Comino....este o insula aproape fara constructii (un singur hotel mic si sezonier), interesanta de plimbat brambura (doar tufisuri si pietre rosiatice ..vara este sardelarie acolo). Se fac croaziere cu vaporasele, poti vedea niste ape ireal de albastre....ai ce vizita. Toti locuitorii vorbesc engleza ,italiana...malteza e ciudata, amestec de engleza italiana si araba.

Poti lua din timp cupoane de reduceri online de pe diferite site-uri (de exemplu https://dealtoday.com.mt/active-deals/)

Daca te mai intereseaza si alte detalii despre Malta, imi mai chinui memoria.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...