Sari la conținut

Gnraloo

Super Membru
  • Număr conținut

    591
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Gnraloo

  1. Nu am mijloacele pentru testul asta asta, suna interesant si te cred daca ai incercat. Nu am spus ca sunt convins.
  2. V-as contrazice. 0.5 mm plutitor e o distanta in aer intre doua suprafete. Mai este si o parghie, geometric comparam mere cu pere.
  3. Avem jiclorul principal de aer cu orificii pe toata lungimea in camera de nivel. Numarul orificiilor inundate depinde de nivel. Asta nu afecteaza vacuumul de absorbtie a benzinei si implicit raportul aer/combustibil? Eu as zice ca da.
  4. Daca de exemplu lasi nivelul plutitorului la 7.3 mm poti sa ai nivelul in camera la furtun 22 mm (foarte sarac). 7.3 mm e in toleranta 7 -/+ 0.5mm din manual, dar 22 mm e mult mai departe de cei 16.9 -/+0.5 mm. Ziceam ca e relevanta masuratoarea cu furtunul/tubul de nivel. Pentru maniaci ca mine.
  5. Cred ca multe tomberoneze de SV, XJ, VZ, XT, RF etc. ti-au dat tie de mancare dar te-a lasat hardul si ai uitat. Timpul meu, bibileala mea, nu din asta traiesc. E o diferenta. Intel-ule.
  6. Merge si un regulator de pe olx, sunt unele pe la 200 de lei parca. Zice bine colegul mai sus, trage cabluri de masa si plusul de la regulator direct la baterie (faci Y), cu o siguranta de 10-20A pe plus.
  7. Absolut de acord cu tot ce ati scris. Nivelul din tubul extern, masurat corect, este cel real si nu minte. Din pacate majoritatea se opresc la pozitionarea plutitorului. Uneori poate sa fie suficient, depinde si ce pretentii avem. Eu zic ca merita efortul dupa ce ai verificat/ajustat jocurile supapelor, ai schimbat flansele de admisie, membrane de vacuum, garnituri etc.
  8. Titlul topicului cred ca e destul de clar, "reglaj de finete". Sigur ca reglajul la tigara, la suflat in furtun, la ochi etc. pot sa fie suficient de bune in unele conditii. Dar aici sunt cam off-topic, cu tot respectul. Mie imi place sa lucrez mai in detaliu la motoreta mea. Conform manualului. Nu ai cum sa gresesti. Multumesc pentru sfaturi
  9. Rezolvat, gasit planul corect de referinta. Reglat foarte atent plutitorul da bine si la furtunul de nivel. Altfel si 0.3 mm eroare pot sa dea diferente de 6-8 mm in camera de nivel.
  10. Da, am facut asta. Metoda cu furtunul de nivel o folosesc ca verificare.
  11. Nivelul de referinta e intrebarea, din desenele astea as zice ca e corect nivelul 2, cu linia albastra. Alt manual, alta mobra, acelasi carburator:
  12. Tind sa cred ca desenul genereaza confuzia. Datum plane ar trebui sa fie limita de sus a camerei de nivel. Pozitia de masurat simuleaza pozitia finala de pe mobra. In manualul de GSXR750 96-99, acelasi carburator, e asa cum am scris in randurile de aici. Daca deduc astfel inseamna ca sunt pe aproape cu ce masor eu. Repet: cuiele inchid, nu scapa benzina nici pe langa scaune. Stiu ca nu prea se practica metoda asta, dar e o verificare buna. Mai face cineva asa si poate sa emita o parere din experienta?
  13. Salutare, Imi scapa mie ceva sau nu e corecta informatia din manualul de service SV650: - am reglat nivelul plutitorului la 7 mm cu sublerul, conform manual, corpul carburatorului inclinat la 45 - inchis camera de nivel - asezat in pozitia pentru masurarea nivelului benzinei stanga-dreapta orizontal, fata-spate inclinat la 22⁰30`, masurat cu boloboc si cu raportor) - alimentat cu furtun si seringa cam de la 20 cm inaltime - furtun transparent conectat la surubul de drenare - masurat nivel fata de centrul cilindrului de soc (mie imi pare in manual ca acolo se raporteaza) in jur de 6-8 mm, in manual spune 16.9 mm; de unde diferenta???? M-am tot jucat si cu alte nivele ale plutitorului de la 5-8 mm, nici vorba sa scot o masuratoare mai apropiata de cea din manual. Identic la ambele carburatoare. Cuiele inchid, am verificat, plutitoarele nu sunt sparte... Poze mai jos:
  14. Cumpara cablu de la magazin de electrice si il infasori suplimentar cu banda izolatoare textila. Conectorii ii sertizezi cu cleste special, obligatoriu. Uita de dezmembrari daca vrei un cablu flexibil si nu un baston.
  15. Desfa urmatoarele mufe: generator-regulator-catre baterie-dioda-releu pornire. Curata-le cu spray de contacte. Chiar si WD40 e bun. Apoi trage cabluri de la regulatorul de incarcare astfel: - masa (minusul) de pe cablul regulatorului direct la borna "-" bateriei - plusul de la regulator (chiar la iesirea din el, inainte de orice mufa) du-l la borna "+" a bateriei prin cablu cu siguranta de 20-30A. Gasesti la magazinele de componente electronice. - cablurile sa fie de 2,0-2,5 mmp - poti folosi conectori Wago cu 3 poli pentru ramificatia cablurilor de la regulator, daca nu esti prieten cu letconul Cablurile astea iti vor fi utile chiar si daca vei schimba generatorul sau regulatorul de incarcare. Din descriere pare o problema de contacte oxidate. Plauzibil pentru varsta motocicletei. Succes!
  16. In Romania nu gasesti aparat optic pentru reglarea farurilor moto, am cautat si eu. Pana la urma cel mai bine le-am reglat pe un perete vertical, eu in sa, moto dreapta, distanta fata de perete 7,5 m, fasciculul de lumina sa fie cam 20 cm sub nivelul farului. Te pot inspira de aici: https://www.youtube.com/watch?v=eyXUnfbATNQ, dar in cazul meu de exemplu a trebui sa las farurile mai jos decat spun ei. Ajustare finala dupa testul pe drum. Bafta!
  17. https://inspectorauto.ro Dar aici vei gasi reparatii autorizate, nu si pe alea facute "la baeti". Tot ai nevoie de ochi, urechi si atentie.
  18. Nu vreau sa ma laud, dar mi-a cam mancat zilele tribologia in facultate si rezumand as putea spune ca dintr-o eticheta obisnuita, ba chiar nici dintr-o fisa tehnica a uleiului nu putem trage niste concluzii radicale asupra calitatii unor uleiuri. D-asta se folosesc standardele, SAE, API, JASO etc. Uleiurile se testeaza in conditiile specifice si primesc anumite clasificari. Ca exista pe piata si produse contrafacute e altceva. La ce bani circula in industria auto/moto e extrem de riscant pt un producator de uleiuri sa se joace cu conformitatea.
  19. Benzinarii pt saraci? adica unde se vinde benzina mult mai ieftin decat la Mol/OMV? zi-mi si mie una. Uleiuri moto fac si urmatoarele firme petroliere: Agip (recomandat de Aprilia, Piaggio...am folosit si eu, n-am avut ce sa-i reprosez), OMV, Mol (eu unul nu dau bani ungurilor), Lukoil. La o utilizare stradala normala a motocicletei si schimbat conform manualului nu sunt diferente intre ele si Motul, Repsol, Amsoil si ce alte marci mai vreti voi. Terminati cu prostiile, nu exista un ulei minune.
  20. Lucrezi la Metric Motion? Nu mai bagati prostii in cap incepatorilor. 1. Placutele oricum le-ai pune nu o sa calce in veci la fel, tot se vor pasui pe alte canale 2. Discul e cel mai bun smirghel pentru placutele bune; cand placutele sunt de proasta calitate rolurile se inverseaza si ustura la buzunar Stiti voi cat costa un set de placute si cat costa niste discuri de frana... 3. Daca-i spui incepatorului de solutie de blocat suruburi cand el a intrebat doar despre placute e periculos...cine stie pe unde da cu threadlock...
  21. Nu arata prea bine placutele astea. Santurile alea s-ar putea sa se regaseasca si pe disc, de verificat. Frana fata...eu le-as schimba cu unele de calitate (Brembo, Nissin, CL...).
×
×
  • Creează nouă...