Sari la conținut

costinush

Membru
  • Număr conținut

    54
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de costinush

  1. costinush

    Nordkapp

    Catalin_de iti urez multa bafta. Ambitia ta de a merge cu buget cat mai redus (din experienta propie), este una foarte buna. O sa fie si momente cand iti doresti sa iti bagi piciorul si renunti cort pt un pat confortabil sau o masa la restaurant. Sa nu te lasi influentat. La sfarsitul calatorie, cand o sa fii acasa....o sa faci diferenta. Acum depinde si de fiecare persoana, fiecare biker este diferit. P.S. bugetul de 500 chiar este chiar foarte mic pt calatoria aleasa. O sa ai nevoie de mai mult. La sfarsitul calatoriei, mi-ar face placere sa iti scri aici experienta ta. O zi faina si salutari din Erzgebirge.
  2. Cineva din Ezgebirge este ?
  3. costinush

    GPS MOTO

    Am inteles. Am crezut ca este o problema cu GPS-ul. Multumesc.
  4. costinush

    GPS MOTO

    Am avut Garmin zumo 590. Se conecta usor la Garmin Express, si faceam update chiar si cu cablu de la incarcatorul telefonului. Nu am avut nici o problema chiar si dubioase cum ati spus. Dar in schimb la Garmin Zumo 595 pot doar cu cablul lui personal.
  5. costinush

    GPS MOTO

    Cand faci o actualizare la gps pt soft sau harta, ti se conecteaza gps-ul la PC cu alt cablu decat cel luat cu gps? Eu am incercat cu alt cablu dar nu imi merge.
  6. costinush

    GPS MOTO

    Da am montat de la Touratech handlebar mount pentru 590. Sunt multumit. Cu Zumo 590 am avut niste probleme, dupa 1 an jumate nu a mai mers si fiind in garantie l-am dus inapoi. Dupa 2 sapt am primit unu nou. Problema la cel nou este ca in modulul de noapte cand misti harta, imaginea, pe ecran parca mai apare o alta harta raman urme (sper ca intelegeti ce vreau sa spun). L-am dus inapoi, am primit altul si la fel a facut. Din nou dus inapoi asteptat 1-2 saptamani si altul nou. Totul perfect.....dar ce sa vezi dupa aproape o luna face probleme , se aprinde dar nu mai apare harta si setarile. L-am dus inapoi (la Louis ca de acolo este cumparat), si le-am explicat ca vreau banii inapoi sau 595. Acum astept raspuns de la ei (cica il trimit la garmin ca ei nu pot decide, ma refer la LOUIS). Cei drept sunt sau am fost multumit de 590, ploaie, vijelie, soare, padure, hartoape.....Spania, Teneriffa, Germania-Romania si inapoi etc.......nu a comentat nimic, nici macar o eroare nu a dat, asta pana in noembrie anul tecut cand a inceput povestea. Garmin zumo 595 are cineva sau a probat? Ma poate lamuri cineva?
  7. Salut, am cumparat un Garmin Virb XE. Chiar sunt multumit de el. Postez un mic filmulet sa vedeti si voi.
  8. Si eu mai patesc chestia asta. Cand martorul cheie nu se stinge, motocicleta nu porneste. Imi face problema asta rar.....de exemplu 30 de porniri. Eu am 2 chei si sunt cele originale. Normal dupa 1 min isi revine. Scot cheia, o bag la loc si verific. fac asta de 2 ori si isi revine, uneori a 3 oara. O singura data m-a tinut 5 minute asa. Am fost la reprezentanta si nu i-a gasit nici o problema la motocicleta (ca atunci mergea). Mi-au zis decat ca motocicleta nu recunoaste cheia, de ce?....nu au stiut sa imi raspunda.
  9. Trebuie sa te interesezi la primarie la tine poate scapi cu o declaratie pe propia raspundere. La politie eu nu stiu si uneori......nici ei nu stiu. Chiar sunt INCOMPETENTI pt ca unii iti cer anumite acte, altii nu. Fostul propietar de la motocicleta mea este roman si a vrut sa o radieze (a reusit pana la urma, vroia nr pentru masina). Un politai de la ghiseu i-a zis ca are nevoie de adeverinta de la primaria de unde locuiesc eu in original + traducere, o declaratie de la mine pe propia raspundere ca am inmatriculat motocicleta in Germania, copii dupa actele motocicletei din Germania + traduceri, si alte acte care trebuia de la fostul propietar. Zis si facut, l-am ajutat ca este un prieten....si ghici ce......cand s-a dus din nou la politie nu i-a mai cerut actele de la mine. Cam asta este povestea. Dar acum daca vreau sa o inscriu in Romania o sa imi fie usor. Motocicleta ta este cu nr de Romania, cred ca o sa fie mai usor.
  10. Daca motocicleta nu figureaza la primarie la tine, nu trebuie sa o radiezi de nicaieri, pt ca nu este pe numele tau. Propietarul de drept (sau alcineva cu imputernicire) poate sa o radieze de la politie, doar daca vrea, daca nu....nu este nici o problema.(exista o problema atunci cand vrei sa inscrii motocicleta din nou in romania. Pe scurt, acum ai nr romanesti, apoi o inscri in germania cu numere germane, si daca vrei din nou sa o inscri in romania atunci nu o sa poti pentru ca nu este radiata de propietarul de drept de la politie, sau poti sa o inscrii dar.......trebuie sa iei legatura cu fostul propietar sa dea el o declaratie si....hartii peste hartii.) Am mai avut o motocicleta inainte, am inmatriculato aici in germania si apoi am vanduto in romania. Cel care a cumparato a avut probleme la politie cu inmatriculatul pt ca figura deja in romania (vechiul propietar nu a radiato de la politie)
  11. Te referi radierea de la politie din romania ? Mai bine imi lasi un pm cu nr tau de telefon. Iti explic mai bine la telefon.
  12. Este foarte usor si de adus si de inmatriculat. 1. Mie mi-a adus motocicleta cineva care face transporturi, si motocicleta era pe numele fostului propietar. Propietarul motocicletei a facut (bilingv) contract de vanzare-cumparare intre mine si el, si o inputernicire catre transportor. Cel care a transportat motocicleta a fost oprit si la vama, si de politie prin 2 tari si nu a avut nici o problema datorita actelor. 2. De inmatriculat te duci sa ii faci ITP-ul (TUV), dureaza ceva acolo (in 5 min mi-a controlat motocicleta, cu hartiile a durat ceva mai mult, in jur de 30 de min ca trebuie sa le faca in limba germana), apoi te duci la asigurare. Acolo iti da o hartie (cu un numar trecut pe ea) si apoi te duci la inscriere si gata. Cu radiatul din Romania de la politie te referi? P.S. Motocicleta sa ai grija sa o scoti si de la tine de la primarie. Cu ABE nu stiu, nu am cunostinta. Imi pare rau.
  13. Foarte frumos, felicitari. Chiar sunt interesat.
  14. Nu pot sa il dau ca este primit cadou. P.S. Stiu sa folosesc o harta si o busola sa ies din padure, dar cred ca este mai comod cu el.
  15. Pentru mobra am unul dedicat. Am inteles ca este mai mult pentru drumetii, bicicleta, chiar de luat si in excursii in alte tarii Eu.
  16. A fost primit cadou ( calul de dar nu se cauta la dinti ). Multumesc mult pentru ajutor.
  17. Salutare. Azi am primit un Garmin 64 st si am o problema. Cand dau sa ma duca la o destinatie imi spune " Hartile nu au drumuri ce pot fi utilizare la stabilirea rutei in aceasta zona. " Are activata harta de baza "Worldwide DEM Basemap NR" si "Recreation Map of Europe v4" . Stie cineva ce poate fii? sau nu stiu eu sa il butonez?
  18. Am fost anul acesta in sudul Spaniei si in Gibraltar. Gibraltarul chiar il recomand. Cu vremea chiar nu stiu cum este in decembrie ca am fost in august (nu recomand aceasta luna)
  19. costinush

    Sachsen

    Pe 15 - 17 Ianuarie in Dresden va fii " Die Motorradmesse" . Mai multe detalii gasiti aici : http://www.sachsenkrad.de
  20. Casa de piatra. Chiar vreau sa aud aventurile tale. Locuiesc in Germania si la anul vreau sa fac si eu un tur in nord. Cum a fost vremea?
  21. costinush

    GPS MOTO

    La Louis nici un GPS nu il iei cu senzori cu tot. Doar daca ii platesti separat. Stokerel nu stiu ce vrei tu de la un GPS dar sa citesti bine ce are si nu are. La Garmin Zumo 340 LM nu este posibil să se stabilească conexiune bluetooth cu un telefon mobil. Mai scrie ca are spatiul mic pentru o actualizare (daca hartile sunt prea mari) si trebuie sa ii cumperi un microSD. Senzorii de presiune de la Louis sunt scumpi (50E bucata). Eu i-am cumparat de pe amazon cu 38E bucata. Am mai platit transportul 4E si am iesit la 80E doi senzori.
  22. La asta nu m-am gandit, chiar ai dreptate. Multumesc mult de informatie.
  23. Salut. Vreau sa montez pe transalp SCOTTOILER E-SYSTEM V2 . Cei de la Louis imi spun ca se poate monta la ori ce motocicleta. Are cineva asa ceva sa imi poate spuna si mie daca este multumit sau nu?
×
×
  • Creează nouă...