Sari la conținut

Problema SV650S 2000


STNK
 Share

Postări Recomandate

Salutare,

 

SV-ul meu a avut tot timpul un tacanit discret(trebuie sa ai si pitici pe creier ca sa il auzi) de la motor ca si cand ar lovi metal pe metal de vreo 3 ani. Niciun mecanic n-a stiut sa imi zica de ce.

 

Ieri am dat o tura cu ea prin oras la viteze legale dupa care am iesit cu ea in afara si dupa o accelerare mai puternica tacanitul ala discret a devenit foarte zgomotos la peste 5k rpm. Am oprit in drum spre casa la un service auto unde au ascultat-o niste mecanici (motociclisti si ei) si au zis ca ar putea fi vilbrochenul. Am plecat, tacanitul era tot acolo si motorul putea fi turat dar nu tragea dupa care s-a motorul oprit pur si simplu si nu mai merge pornit.

 

Uleiul a fost schimbat la timp in ultimii ani si nu mananca ulei pentru ca nici nu scoate fum. S-a mai confruntat cineva cu ceva asemanator? Mi-ar fi de folos pana o duc la un mecanic. Multumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ce inseamna nu mai merge pornit? Invirte greu? Invirte normal dar n-o ia? Prima data as fi zis ca-i un segment rupt, dar sa n-o ia deloc..mira-m-as.

Dupa mine: Nu-l invirte, il invirte greu, sa zicem. Ceva pe la arbore nu-i exclus. Daca e asa, .. Imi pare rau.

Daca-l invirte normal vioi..Ai scapat. Habar n-am ce e, poate fi ceva pe la senzorul de la aprindere (s-o fi desfacut), poate fi un segment rupt (n-as crede, ar trebui s-o ia in 1, da-l naibii-test de compresie). Confirma tu treaba cu invirtitul. Deci daca nu ti-a facut ca un Ducati cind a murit, nu cred ca ai pistoane ce bat prin chiulasa. Fara astea...Esti ok, nu cred ca-i din arbore. Eu nush vreun mecacanic care ar pute identifica un arbore aporape sa se rupa si nush vreun arbore sa faca zgomote asa ca asta..ala ori se rupe ori nu. Deci ei ar putea crede ca-s cuzineti. Daca-i asa, ori il invirte, ori nu. Si daca-l invirte, mai bine ar porni..Ca de nu, e clar din multe alte parti (putea fi distributie, poate e de la intinzator, poa' e orice altceva. Dar nu e f maxim).

Daca-l invirte vioi, da vreun zduf? sau nu?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu porneste adica nu invarte deloc. Am vorbit cu mecanicul, i-am deschis problema si dupa cate i-am descris ar parea sa fie lantul de distributie. Suna exact ca aici

. Acceleram, se auzea zgomotul de lant. Problema la pornire ar putea fi de la o bobina care a mai facut fite in trecut dar nu inteleg ce ar fi facut-o sa se strice acum. Azi sau maine urc motocicleta in duba si mergem la doctor.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

OK. Naspa. Bobina sau ne bobina, tre sa-l roteasca. Nu-l invirte..Futere. Ori e gripat compet (cam aia e), ori na, alte cauze (acu na, demaror, releu, plm), dar in principiu, dupa incident..E gripat. Daca n-au fost alte zgomote cind a murit..(ma intelegi, l-ai mai oprit din buton), sanse sint ca-i gripat din alte motive. Un segment (eu merg pe ala), sau poate au baietii dreptate si s-o fi blocat prin cuzineti. Orice-ar fi, tine-te de bracinari, ca e ca-n filme.

 

O alta chestie: Demarorul incearca? Adica tu, daca-i fi motor..Ai simti ceva? Un hic, un ceva..? E un clanc clanc? (Ala-i releul)

Un hic si clanc clanc?


» Post actualizat in 11 Jul 2017 05:41

Cind crapa din lant sau ai o supapa sau altceva, daca nu te uiti dupa altcineva ( :)) il auzi nene, alea-s zgomote care pt un motorist inseamna ceva. Ai auzit ceva?


» Post actualizat in 11 Jul 2017 06:18

PS: Zi din memorie, nu-l incerca

Editat de mig
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Trimis moto la doctor. Vedem in urmatoarele zile ce zice mecanicul.

 

Imi place simtul vostru al umorului :)) Intre locul unde a inceput sa se auda zgomotul lantului pana cand s-a terminat distractia e mai putin de un kilometru. Nu s-a dus nimeni sa se plimbe cu motorul facand in halul ala. Lasand la o parte dauna motocicletei cred ca ajungeam si eu la ORL daca ma plimbam cu ea asa.


» Post actualizat in 20 Jul 2017 08:37

Motocicleta nu mai pornea pentru ca electromotorul nu avea cum sa invarta motorul din cauza vilbrochenului. Dupa o analiza de cost, schimb motorul si pe cel vechi o sa il vand pe bucati sau intreg daca gasim cumparator. Aparent asta e o problema comuna la SV-uri si trebuie schimbati cuzinetii o data la 2 ani ca sa stai linistit.


» Post actualizat in 20 Jul 2017 08:41

Pentru distractie exista motociclete. Pentru restul, Mastercard. Costul intregii aventuri este ~2000 ron

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...