R4DIKL Postat Aprilie 16, 2018 Share Postat Aprilie 16, 2018 Salut, colegi, Sunt intr-o oarecare dificultate pentru ca nu gasesc o camera moto, pentru anvelopa fata Yamaha Tricker XG 250, cu dimensiunile 80/100-19. Am rupt google-ul in doua si am gasit oricare alte dimensiuni, mai putin cea de mai sus. Daca aveti vreo sursa de unde as putea achizitiona o astfel de camera+rim band v-as fi recunoscator. In cazul in care nu gasesc camera asta aveti idee daca s-ar potrivi o alta dimensiune? Multumesc anticipat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mircea.cazachevici Postat Aprilie 16, 2018 Share Postat Aprilie 16, 2018 Ia 90/100/19 si se potriveste. Gasesti pe toate drumurile. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
R4DIKL Postat Aprilie 16, 2018 Autor Share Postat Aprilie 16, 2018 Cred ca dimensiunea asta am avut-o (si inca o am) montata pe moto iar la ultima interventie pe roata (centrat), Adi Balamuc mi-a zis ca a gasit camera infasurata rau. Ai idee despre 80/70-MC19? Ma gandesc ca inaltimea de 70% din latimea anvelopei este destul de aproape de 100%. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
stulewa Postat Aprilie 16, 2018 Share Postat Aprilie 16, 2018 pune bre 70/100-19 si termina cu prostiile. camera aia a fost bagata prost, d-aia a fost gasita infasurata. d-aia tre sa te pricepi cand faci o pana la o motoreta dar multi aleg sa mearga la nea Gica vulcanizatorul care le rezolva problema cu 5 lei in loc de 50. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
R4DIKL Postat Aprilie 16, 2018 Autor Share Postat Aprilie 16, 2018 (editat) pune bre 70/100-19 si termina cu prostiile. camera aia a fost bagata prost, d-aia a fost gasita infasurata. d-aia tre sa te pricepi cand faci o pana la o motoreta dar multi aleg sa mearga la nea Gica vulcanizatorul care le rezolva problema cu 5 lei in loc de 50. Asa o fi, cum zici tu, dar nea Gica era Victor de la anvelopemoto.eu si da, m-a costat vreo 50 de lei, dar nu asta e problema. Deci, pana acum, avem doua sugestii: latime mai mare si latime mai mica decat cea indicata de producator. Eu am propus o inaltime mai mica, resepctiv, in loc de 8 cm sa fie 5,6 cm. Cum s-ar putea manifesta camera/anvelopa in cele trei situatii? Editat Aprilie 16, 2018 de R4DIKL Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mircea.cazachevici Postat Aprilie 16, 2018 Share Postat Aprilie 16, 2018 Nenea, o anvelopa neumflata e mai mica decat cauciucul in care trebuie sa intre (mai ales la diferente din astea de 1cm). In momentul in care o umfli, nu are cum sa faca cute, sa se infasoare, daca e bagata corect. Trebuie doar sa expandeze si sa umple golul din interiorul cauciucului. Eu ti-am recomandat o anvelopa un pic mai mare, adica sa expandeze mai putin, sai ai siguranta mai mare. Jumba ti-a recomandat o anvelopa mai mica, adica sa se umfle mai mult decat e ea facuta, automat sa ai peretel anvelopei un pic mai subtire decat normalul. Nu e nici asta o problema, cat timp mergi cu presiune OK in roti. Tu, daca esti mai catolic decat papa, iei o camera mai mica, dar mai groasa in carne (heavy duty). Astfel, cand o umfli pe aia, o sa ajungi la o grosime a peretelui camerei suficient ca sa nu-ti mai faci probleme. Si nici vreo sansa de "infasurare" nu mai ai. Bafta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
R4DIKL Postat Aprilie 16, 2018 Autor Share Postat Aprilie 16, 2018 Foarte adevarat ce zici tu. Eu nu am contrazis pe nimeni, doar ca voiam sa inteleg comportamentul rotii in cele trei situatii. Multumesc pentru observatii. » Post actualizat in 16 Apr 2018 09:43Am vorbit cu mai multi furnizori/mecanici si se pare ca varianta optima este 90/90-19 (fata de 80/100-19) unde latimea mai mare este compensata de inaltimea mai mica, astfel incat tubul camerei sa prinda oarecum uniform pe interiorul anvelopei. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate