Sari la conținut

mircea.cazachevici

Super Membru
  • Număr conținut

    1.472
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

2 Urmăritori

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Bucuresti
  • Carnet moto din
    2006
  • Motocicleta
    Beta 300, Transalp 400

Informații profil

  • Motociclete detinute
    Kawasaki GPZ 400, Husqvarna TE610, KTM EXC 250, Husqvarna 250, Husaberg 250

Vizitatori Recenți Profil

3.378 citiri profil

mircea.cazachevici's Achievements

  1. Eh, asa sunt bolt-arii. Cand am luat si eu Prius-ul, mai faceam si eu din astea. Dupa un timp mi-am dat seama ca, daca accelerez normal si apoi doar o tin la viteza constanta pe electric, ajung la acelasi consum. Sunt tehnici de condus hibridele, daca nu ai ce face si vrei sa scoti consum. Primul meu consum a fost 5,9 la prima 10.000 km. Urmatoarele, 6,5 invariabil, calculat tot la 10.000 km. Ca de..... te mai plictisesti sa mergi incet. Si, apropos de greutatea omologata la Tesla model Y, oficial e 1600kg. Gasesti multe rulote sa depaseasca aceasta greutate? Ma refer la greutatea tractabila, adicatelea....
  2. La Prius (si toyote hibrid de 1,8) e altceva, om bun. Si sa nu-mi spui ca nu stiai, ca si mecanic priceput. Acolo ai motorul termic de 100cp plus motorasul electric de 36cp. Problema e ca, in momentul in care accelerezi, intra motorul electric insa tine doar pana in acei maxim 36cp. Daca masina simte ca accelerezi peste puterile electricului, imediat intra termicul si taie electricul. Boltul sigur mergea la consum. Avea bateria incarcata, si ca sa miste ditamai 1,5 tone cu 36cp apasa usor pe acceleratie. Si, daca era singur in masina, probabil in asteptare de comenzi, de ce sa accelereze si sa consume?
  3. Fun fact, ca tot m-am intors de la concert. Metallica foloseste camioane electrice pentru echipament. https://metaladdicts.com/metallica-to-embark-on-summer-tour-with-electric-and-hydrogen-powered-trucks/#more-600807 Bai, nene, pe 7 au avut concert in Varsovia, pe 12 in Madrid. Oare cum s-or fi descurcat soferii aia? Sa astepte sa se demonteze ditamai acena, sa aiba, probabil, timp maxim 2-3 zile pentru 3000 km, si sa mai si stea la coada la incarcare.....
  4. Pai nu spuneam eu acum vreo 2 pagini, mai omule, ca la Spring-urile mele nu se cunoaste la consum daca am sau nu aerul pornit? Tot atata fac. Si ma miram de unul cu ZOE de zicea ca lui ii scade autonomia. Si, culmea, Spring-ul chiar are aer conditionat bun. Se raceste instant in interior. E si caroseria mica, recunosc. Pai daca ma urc in Prius-ul de 7 locuri si mai pun pe cineva pe locurile din spate, din portbagaj, ala moare de cald. Nu ajunge niciodata destul aer si la el. Pe cand la Spring....lux. Bine, recunosc, ca la orice Dacie, distributia aerului e varza. Dar de racit, raceste bine si fara consum. Daca postul tau nu e doar o gluma, nu-mi explic de ce sa mergi cu el asa. Doar daca nu o fi modelul nou, ala chel fara aer (varianta Essential, parca). Ala da, bataie de joc pe fata.
  5. OK, am inteles. Insa am o rugaminte si la tine, si le ceilalti. Incetati sa mai atacati posesorii de EV. Tu spuneai ca "Nu e deloc intamplator ca majoritatea celor care sustin EV-urile sunt neomarxisti iar cei care nu sunt neo sunt doar niste profitori.". Iar asta e doar una dintre celebrele afirmatii. Iar pe langa tine, ceilalti, gloata, cu afirmatii asemanatoare. OK, vrei sa discutam despre EV-uri? Spune ceva despre ele si lasa discutiile depsre posesori pentru topicurile de politica. Altfel ajungem ca pe topicurile de politica, o albie de porci.
  6. @Radu Andrei Gabriel, ti-am spus un pic mai devteme ca topicul asta e plin de jigniri si mistocareli din partea celor anti? Nu te lua in gura cu ei, ca au prea multa experienta pe tik-tok si reels-uri. Nu ai cum sa-i bati in argumente logice.
  7. Bravo, cea mai buna alegere. Dar pot sa fac o previziune? Iti iei plug-in, asta inseamna ca ai priza acasa. Faci cu el o mica naveta, zilnic, la munca. Sau la cumparaturi. Cand apuci si te duci la mai mare distanta, cand opresti la o benzinarie pentru o cafea o mai lasi la incarcat un pic, sa mai mergi inca 20-30 km electric. Si vezi ca mai peste tot ai loc la incarcat, nu e inghesuiala. Apoi vine nevasta/prietena si spune ca vrea si ea o masina noua. Dar...parca o electrica mica, de oras, ar fi OK. Perfecta pentru parcatin orice loc, pentru dus copiii la scoala, de dus la cumparaturi. Plus ca deja vezi diferenta de consum intre electric si ICE, iar feeling-ul la electric, cand accelerezi, e si ala un fun factor. Si mai vine si varu' cu Springul sa iti spuna ca pentru el, EV-ul ala mic merge manusa. Pam-pam.
  8. Nu cunosc modelul de Land Cruiser, dar atentie mare la modul de hybrid. Sa fie full hybrid, adica sa i se mai si opreasca motorul din cand in cand si sa fie aimpins doar de motoarele electrice. Asa iti scade consumul in oras. Sau, si mai bine, Plug-in Hybrid Celelalte, Mild hybrid, sunt scoase doar pentru taxe mai mici. La alea nu se opreste niciodata motorul termic, si automat consumul ramane mare. Iar taxele scazute pe hibride, sincer, nu stiu cat or sa mai tina. La fel, ma astept in curand sa se puna impozite si pe electrice. Statul are nevoie de bani, in orice forma. Incearca totusi sa nu jignesti. Ia un pic topicul la rasfoit, sa vezi cate de "ce bine ar fi sa dispareti cu totii, neomarxistii astia cu EV-uri", "sa va ia foc cotelele, ha-ha" si din astea gasesti din partea celor anti. Nu stiu de unde atata inversunare, dar exista. De cealalta parte, rar vezi vreo mistocareala sau jignire din partea posesorilor.
  9. Ford F150 Lightning. Dar, probabil, nu se incadreaza ca si pret. Si nu stiu daca sunt omologate in UE. Mai asteapta putin. Inca nu e pt tine, dar sigur va aparea ceva.
  10. Intreaba-ti membrul de familie daca e multumit. Cam la asta se rezuma totul. Daca ti se potriveste sau nu. In rest, oamenii ce sunt ei impotriva unei tehnologii si stiu ei mai bine din reels-uri ca iau foc, ca sunt poluante, ca nu merita...din astia gasim pe toate drumurile. Importanta e opinia posesorilor. Iar daca masinile astea fac posesorii fericiti, stai fara grija ca, incetul cu incetul, din gura in gura, se va raspandi acceptarea in masa a lor. Exeplul meu: 1 Spring, apoi am vazut ca nu mai pot da nevasta jos de la volan si am luat si a 2-lea pentur mine. Vecinul de duplex si-a pus fotovoltaice, si-a luat si el o Kona EV. Nevasta-sa, care la inceput era destul de nehotarata, ca ei ii place masina ei mica, Toyota Aygo, ca nu e neaparat nevoie de un EV....acum nu o mai dai jos din Kona. Parca vad ca in curnad apare si la ei al 2-lea EV. Cat despre tine, am inteles. Daca nu ai priza la locul de parcare, daca faci frecvent drumuri de peste 500km, contratimp, daca cari chestii voluminoase, etc, normal ca te descurci mai bine cu ICE-le din dotare. Asta nu inseamna ca ceea ce e acum pe piata ca si EV nu e OK, ci doar ca nu ti se potriveste tie
  11. Eu astept sa fiu bogat. Tocmai de aceea m-am gandit ca, dupa ce am experimentat 2 Spring-uri, sa vand peste cativa ani unul dintre ele si sa iau ceva cu baterie de 500km minim, si cu incarcare ultrarapida. Dar cine stie, oi fi eu prost, iar astia ce nu detin EV-uri, dar care stiu ei mai bine cum o sa fie peste cativa ani, or fi clarvazatori.... Sau oi fi un mic neomarxist (desi inca nu mi-e clar ce e o astfel de specie)
  12. De acord. Cu adaugarea conditiei cum ca, pentru a fi fericit in detinerea unei electrice, trebuie sa ai priza acasa unde sa o incarci. Ca degeaba e OK masina daca tre sa mergi saptamanal la mall si sa pierzi ore pe acolo sa incarci. Insa, din cate am auzit (dor ca zvon), din 2025 toate locuintele noi din Romania vor necesita, pe langa un loc de parcare per apartament, sa fie dotate si cu posibilitatea incarcarii pe acele locuri a masinilor electrice. Deci constructorul va fi nevoit sa traga cate un fir la fiecare loc de parcare. Incetul cu incetul se rezolva si asta. Insa. 1. Preturi mai mari decat ICE...cat crezi ca va mai dura? Am dat saptamana trecuta un link pe aici, de la bloomberg, cum ca in China deja electricele sunt mai ieftine decat ICE. Cu toate taxele impuse de UE produselor chinezesti, nu crezi ca vor migra preturile astea si la noi? 2. Reteaua de incarcare insuficienta....eu cred ca e OK deocamdata fata de cate EV-uri circula. Nu mi s-a intamplat in ultimul an sa ajung la vreo statie si sa nu gasesc un port liber. Mai degraba am gasit statie in eroare, nefunctionala. Dar, daca incarci acasa, chestia asta e prea rara ca sa o iei serios in consideratie la achizitia unei masini. 3. Scaderea valorii reziduale.....e relativa. Daca imi iau un ICE azi, maine valoreaza cu 10% mai putin, peste un an cu 20% mai putin, etc. Vad Tesle la vanzare de acum 2-3 ani cu preturi cu maxim 20% mai mici decat una noua. Deci e cam la fel.
  13. Uite un articol interesant. Pretul bateriilor in China a scazut cu aproximativ 50% in ultimii 2 ani. Deja, masinile electrice sunt mai ieftine in China decat cele ICE.. https://www.bloomberg.com/news/newsletters/2024-07-09/china-s-batteries-are-now-cheap-enough-to-power-huge-shifts?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2MWXYMlSrIVTv3qWoY5zLfL2dQDDjC9-Dho78QxSQeCMpoNMF_pLk0xVk_aem_eCbdgKe-hYVFSQETlNjP-Q Bloomberg o fi site de incredere? Eu zic ca da.... Adevarul e ca nu ma astept sa scada pretul la un Mercedes EQS. Dar la alea mici, Renault-uri, Citroene,Opel, Fiat, ma astept ca la pretul la care luam acum una cu 200km autonomie sa luam in curand una cu 500km.
  14. Despre ce vorbim? Despre o masina VW E-UP, adica din aia mica, mai mica decat Springul? In primul rand, in 100.000 km o masinuta din asta isi scoate banii singura. Dupa 100.000 km, cat dai pe masina + electricitate e exact cat dai doar pe benzina pe un iCE. Iar acel VW pentru pizzerie a fost luat fix pentru profit. In al 2-lea rand, eu unul nu stiu masina mica, de oras, care sa reziste 300.000 km. Orice am avut mic a murit la 15-18 ani vechime si 200-250.000 km. Efectiv erau niste rable sinistre. Si vorbim aici de Clio, Astra, Peugeot 308....din astea micute. Daca vorbim de masini mai OK, gen nu stiu ce Mercedes, Passat, etc, atunci putem vorbi sid e Tesla. Si nu cred ca la o Testa de 10 ani vechime se mai pune aceeasi problema cu "nu pornesc aerul ca se consuma bateria". Iar daca vrei sa depasesti 300.000 km cu un electric mic, faci aceeasi treaba pe care o faci si la un ICE mic. Adica ai grija de el. Cum la un ICE nu lasi la voia intamplarii schimbul de ulei, placute, filtre, asa si la un electric ai grija sa il incarci marea majoritate a rimpului pana la 80% ca sa nu stresezi bateria, nu il lasi niciodata sa se descarce pana la 0%, chestii din astea. Mi se pare normal ca acel VW E-UP de pizzeria a fost abuzat grev, cu incarcari frecvente pana la 100% si descarcari pana unde putea sa mearga. Ca doar nu era masina lor, ei doar trebuiau sa ajunga la client ca sa-si ia spaga.
  15. Nu prea ai ce face. O internare la orice institutie psihiatrica se face ori cu acordul pacientului, ori cu sunat la 112 si declarat ca e o situatie urgenta, trebuie internata ca isi pune viata in pericol. Dar, oriunde o duce salvarea, nu o tine mai mult de 1-2 saptamani, ca nu au locuri. Urmatorul pas este sa incepi un proces de tutela legala. Dureaza 4-5 luni, gasesti un avocat, i se da un avocat din oficiu matusii. Dar....nu stiu cum o rezolvi nici pe asta daca nu are niciun istoric scris, nicio internare, si nici nu vrea sa coopereze. Oricum, consulta un avocat. E primul pas.
×
×
  • Creează nouă...