Sari la conținut

R4DIKL

Super Membru
  • Număr conținut

    709
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de R4DIKL

  1. Eu nu tin sa am dreptate ca un capos. Sunt genul de om care se duce la culcare daca 10 insi imi spun ca sunt beat, chiar daca nu am baut. Dar uitati-va si voi in poza. Pe sensul opus de mers sunt 4 benzi, clar. Am mers putin mai in spate ca sa se observe simetria benzilor si mie imi da toata ziua ca sunt 4 benzi pe ambele sensuri. Ma rog, pana la urma este doar problema mea si nu mai insist. Dar am retinut niste aspecte interesante. Poate chiar o sa scriu la Primarie si sa ma interesez ce si cum. Multumesc tuturor particpantilor la conversatie. Update azi, 25 martie, ora 6:00 Am ajuns la locul cu pricina. Sunt 4 benzi marcate distinct cu vopsea. Nici vorba de 3. Deci, dupa logica mea, prima banda ar trebui trasata cu marcaj obligatoriu dreapta si gata.
  2. Te inseli. Sunt patru benzi, iar imaginea din satelit este irelevanta. Oricum se vad si 5 masini in linie, dar una este pe trotuar, in dreptul statiei ITP. Imaginea nu are cum sa fie de anul asta pentru ca intersectia nu este nici macar finalizata ca lucrari, vazuta de sus. Intra din nou pe Maps si da-i un zoom out sa vezi mai departe. @Speedy.K Cu toata simpatia, nu cred ca poti sugera inchiderea topicului, cata vreme nu tu l-ai deschis.
  3. Misto @TomTheMouse Ai perfecta dreptate. Dar macar daca ar fi marcata banda de dreapta mi-as tine trasa inainte de pe banda 2 fara emotii. Doar m-as asigura ca nu se baga vreun ametit. Pe cand asa, cel ce se baga aiurea mai si urla ca unde vad eu obligatoriu dreapta? In fine, mie mi se pare ca este o combinatie nefericita intre lipsa de educatie rutiera si indiferenta administratorilor drumurilor publice. Bine macar ca sunt sinele alea de tramvai si te obliga sa intri mai precaut, ca daca s-ar fi dat gaz dupa semafor cu siguranta cineva iesea sandvis de acolo.
  4. La faza asta m-ai pierdut. De pe banda 1 se merge NUMAI la stanga? Ma rog, poate este o ironie si nu m-am prins eu... Daca cel de pe banda 1 merge inainte si nu face dreapta, cel de pe banda 4 ar urca pe scuar/trotuar din partea stanga. Iar efectul de strangulare se produce tocmai pentru ca cel de pe banda 1 nu face dreapta, cum ar fi normal...
  5. @robert23mgBine faci. Intelepciunea este mama rezolvarilor. @Speedy.KCand sunt cu mobra e ok, dar pentru mine inca nu a inceput sezonul, deci inca sunt cu masina. Faptul ca faci dreapta de pe prima banda spre Trafic Greu este foarte ok si te felicit pentru atitudine. Dar probabil ca esti 1 din 50.
  6. Salutare. As vrea sa pun si eu in discutie o situatie de trafic din celebra intersectie de la Razoare, din Bucuresti. Cine stie zona si cum sunt impartite benzile pe sensul de mers dinspre Dr. Taberi inspre Academia Militara, constata ca avem 4 benzi inainte de intersectia cu Soseaua Progresul (linia de tramvai) si 3 benzi dupa aceasta intersectie. Practic, daca cei aflati pe banda 1 nu fac dreapta, asa cum iti spune bunul simt, chiar daca nu te obliga vreun semn de circulatie (obligatoriu dreapta, sau marcaj), se vor buluci 4 benzi in 3 benzi, creandu-se efectul de palnie. Si mereu se intra in acea intersectie la mica intelegere, cu protestele (ne)indreptatite ale unora si ale altora. Voi cum tratati aceasta intersectie? Am facut niste capturi de pe google maps in ordinea inaintarii in trafic pana la si dupa intersectie. Tare sunt curios ce parere aveti.
  7. Aveam cont dar uitasem de el. Intre timp am mers la Sabareni si am gasit piesa. Multumesc. Asa am facut si am gasit piesa. Multumesc de pont. Diagnosticul a fost pus oarecum prin eliminarea tuturor problemelor complementare. Au fost verificate circuitele electrice de la toti senzorii pana la unitatea abs, au fost verificati senzorii in miscare, am eliminat posibila cauza datorata schimbarii rulmentului (era bun si compatibil). Asadar, a ramas doar unitatea abs pe care o voi schimba zilele astea. Daca nici asa nu va functiona ABS o voi trage pe dreapta si voi merge cu cealalta masina. Loganul il pastram pentru ture si pentru off camping. Este dotat cu tot ce trebuie pentru iesit in natura si-l voi folosi doar in sezon cald.
  8. Salut, din nou. Am identificat problema. Este dus modulul de abs. Pretul unuia nou este exorbitant, iar identificarea unui modul compatibil din dezmembrari destul de grea. Ar trebui sa se potriveasca anul de productie, seria, sa fie pentru modelul meu de masina si sa mai am si noroc sa nu fie nevoie de rescrierea softului. Complicat... Acum trebuie sa ma orientez catre o firma de dezmembrari. Aveti ceva sugestii?
  9. Multumesc de info. Tocmai asta e motivul pentru care nu vreau sa merg la ghici la cineva care ar fi in stare, din comoditate, sa-mi zica sa schimb eventual computerul si tot sa nu se rezolve problema. Eu sunt dispus sa platesc interventia la pretul corect, dar numai sa se rezolve.
  10. Da, am inlocuit rulment st fata pt ca roata huruia mai ales la viraj dreapta. Dar martorul s-a aprins cam cu 500 km inainte sa-l schimb. As vrea sa merg pe recomandari, nu la intamplare. Diagnoze am facut, am schimbat aiurea si un senzor de rotatie dr spate pentru ca asa mi-au zis 3 insi care au pus testerul.
  11. Martor in bord aprins si evident sanie pe carosabil ud.
  12. Da. Multumesc. Dacia Logan diesel 2008.
  13. Salutare. As avea nevoie de o recomandare pentru un electrician/electronist auto / service specializat din Bucuresti. Am facut vreo 3 diagnoze pentru ABS nefunctional la masina, dar nu i-am dat de cap. Multumesc.
  14. O idee excelenta. Multumesc.
  15. @ALL Multumesc pentru opinii si sugestii.
  16. Am un oarecare mic avantaj constructiv. Distanta "inseam" (sau de la sol la zona inghinala) este de 83 cm. Spre exemplu, pe Tricker cu sa de 790 stau cu genunchii flexati. Pe v-strom modelele cu sa la 780 (cele de prin 2007, 2008) stau o idee mai sus decat la tricker, asta pentru ca saua este mai lata, dar ating cu toata talpa. Pe xt 600 stau cu calcaile usor desprinse de sol, dar nu ca balerinul pe varfuri. Pe GS stau aproape ca la Tricker. Nu stiu nimic despre versys. Simulatorul ergonomic imi arata la versys cam aceeasi pozitie ca la XT. Adica usor pe varfuri.
  17. Scuze. In Bucuresti sau imprejurimi, dar nu chiar la Tecuci sau Oradea
  18. Salutare, colegi. Am o mare rugaminte la posesorii de Kawasaki KLE 650 Versys. Sa ma lasati si pe mine sa ma urc pe moto, fara sa merg cu ea, doar in stationare, ca sa imi fac o idee despre pozitia in sa. Ma bate un gand si as vrea sa incep prin a vedea daca este potrivita pentru gabaritul meu depasit (1,68h si 66 kg). Multumesc anticipat binevoitorilor. Ofer la schimb testare pozitie in sa la Yamaha Tricker :))))
  19. Da o cautare dupa Sachs Madass 50. Nu este vreun turbojet, dar are profilul unei motorete, cutie in 4 trepte. Poate iti serveste.
  20. Anuntul era valabil la nivelul anului 2015, dupa 1000 de km parcursi si a fost uitat pe site-ul de vanzare, cu optiunea de republicare automata. De atunci si pana acum a trecut o viata de om (daca gandim in vieti de motociclisti) si opinia s-a schimbat. Se mai intampla, nu? Si inca am Trickerul si nu, nu este de vanzare.
  21. Salutare, Dupa ce m-am dat cu trotineta electrica vreo 2 veri m-am gandit sa mai fac o achizitie dintr-un considerent important. Nu pot incarca trotineta la serviciu pentru ca nu ma lasa cu ea in interior. Asa ca vreau sa fac o noua achizitie, o bicla, care sa-mi permita detasarea bateriei si incarcarea acesteia separat. De ce 20"? Pentru ca este foarte manevrabila, mai ales pe zone aglomerate unde nu pot folosi (sau nu vrau sa folosesc) modul electric. De ce pliabila? Pentru ca o pot arunca in masina si sa o iau unde vreau eu. Asa ca, sintetizand va rog sa-mi dati ceva idei fata de cerintele pe care as vrea sa le intruneasca agregatul, respectiv: - Putere motor 250W-350W - Capacitate baterie: 8-10 Ah - Sa duca in mod full electric la 25-30 Km/h - Sa am o autonomie decenta pe full electric de vreo 40 Km iar in mod asistat 60 km - Sa aiba frane bune (saboti sau disc, nu conteaza, important este sa se opreasca la timp) - Pliabila - Roti de 20" - Eventual ceva amortizari (nu este un must) - Angrenaj mecanic decent (nu cu un singur pinion, dar nici cu 10, cred ca 4-5 pinioane ar fi suficiente) - Ideal angrenaj ascuns in butuc dar nu cred ca este posibil si cu motor electric si cu caseta pinioane ascunsa in butuc Buget: cat este nevoie in limita bunului simt, fara sa fiu nevoit sa-mi vand mobrele :)))) Ce am vazut eu: Xiaomi Himo C20 - caracteristici bune dar nu se pliaza decat partial Xiaomi Himo Z20 - se afla in stadiu de productie, probabil ca livrarea va incepe undeva in sept, prea tarziu. FIIDO D4s - buna bicla, dar nu se detaseaza bateria FIIDO 11 - super tare, dar este inca pe indiegogo, nu am timp Mai sunt niste dracii interesante dar cu roti de 14-16". Mi se pare usor hazardat sa iei o gura de canal denivelata Aveti ceva idei? Multumesc. Nimic, nimic? Nicio parere, sugestie?
  22. Au un fel de hublou semi-sferic din plastic ca sa poata "admira" peisajul urban.
  23. Am vazut sistemul de prindere de la Bermude. Este interesant si clar cutia se instaleaza mai repede, dar problema este ca Norauto nu mai functioneaza in RO. Referitor la LEVUP nu vad un asa mare impediment, cel putin pentru mine. Este vorba de a monta si demonta cutia, de 2x/an pentru ca altfel eu nu o voi lasa pe masina tot timpul. Gata. Am rezolvat-o. Este adevarat ca am depasit bugetul dar cosciugul este net superior celor vehiculate mai sus. Baietii m-au asigurat ca diferentele sunt majore, de la sistemul de prindere pana la sistemul de inchidere, intarituri cu sine de metal, abs mai gros, dubla deschidere... Dracovenia arata cam asa, iar detalii gasiti aici.
  24. Ieri am fost la dealer sa fac revizia de 1000 de km si am vazut intamplator o cutie portbagaj instalata pe o masina. Este vorba de LevUp Cube 470. https://www.portbagaje.ro/produse/cutie-portbagaj-levup-cube-470-argintiu-mat/7991/ Pretul mi se pare decent iar sistemul de prindere este unul "rusesc", nu cu sistem click, care mi se pare foarte vulnerabil. Are doua incuietori laterale iar ca sa deschizi cutia trebuie sa apesi simultan pe butucul fiecarei incuietori. Mi se pare tentanta optiunea...
  25. @Cavaleru Multumesc pt detalii. @juld5 Asa este. M-am gandit si eu la asta dar, din fericire, pot lasa cutia undeva la tara.
×
×
  • Creează nouă...