raluca_carlan Postat August 12, 2018 Share Postat August 12, 2018 (editat) Scuterica al nostru (Yamaha Neo's 4T) se apropie de 1000 km. La 1000 km trebuie schimbat uleiul de motor si de grup spate , comform cartii tehnice. La motor nu sunt dubii trebuie 10W40. Ce ulei ar fi indicat sa pun la transmisie (grup spate)? In mod normal as zice sa ii pun ulei de transmisie. Dar in manualul ei scrie altceva: Ulei de motor: Tip Clasificare: SAE 10W30; SAE 10W40; SAE 15W40; SAE 20W40; SAE 20W50 Clasificare recomandată pentru tipul de ulei API Service SG sau tip mai ridicat, JASO standard MA Cantitate: Schimbarea periodică 0,78 litri Ulei transmisie finală Tip: SAE 10W-30 tip ulei de motor SE Cantitate 0,10 litri Am cautat si manualul pe net: Engine oil: Type: SAE 10W-40 Recommended engine oil grade: API service SG type or higher, JASO standard MA Periodic oil change: 0.78 L (0.82 US qt, 0.69 Imp.qt) Final transmission oil: Type: SAE 10W-30 type SE motor oil Quantity: 0.10 L (0.11 US qt, 0.09 Imp.qt) Intrebare: la transmisie se baga ulei de motor? Sunt un pic derutata ... Editat August 12, 2018 de raluca_carlan Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat August 12, 2018 Share Postat August 12, 2018 orice 10w40, DA DE MOTOR !! presupun ca faci revizia la un servis autorizat yamaha deci de unde drama cu oleiu? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat August 12, 2018 Share Postat August 12, 2018 undelemn de la bunica...poti sa il refolosesti la prajit cartofi,sau invers la deprajit cartofi? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
raluca_carlan Postat August 12, 2018 Autor Share Postat August 12, 2018 (editat) orice 10w40, DA DE MOTOR !! presupun ca faci revizia la un servis autorizat yamaha deci de unde drama cu oleiu? Nu cred ca am sa ma duc la un service autorizat, revizia o va face sotul meu in curte! Stam in Bascov, ca sa fac un drum in Bucuresti pentru un schimb de ulei nu renteaza. Iar in Pitesti nu sunt service-uri autorizate Yamaha.... Garantia oricum nu mai conteaza .. scuterul are aproape un an, ce sa se strice la el? Inca ceva, scuterul are ulei separat la transmisie, nu e ca la motociclete, sa fie acelasi ulei motor-cutie. » Post actualizat in 12 Aug 2018 15:29 undelemn de la bunica...poti sa il refolosesti la prajit cartofi,sau invers la deprajit cartofi? Cartofi rosii sau albi? Sa nu am vreo surpriza .... Editat August 12, 2018 de raluca_carlan Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dan Olaru Postat August 12, 2018 Share Postat August 12, 2018 sarut mana castrol sau motul 80 w 90 de transmisie castrol are pe bidon poza cu pinioanele cardanice.schimb la 8 10 mii sau anual Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat August 12, 2018 Share Postat August 12, 2018 sarut mana castrol sau motul 80 w 90 de transmisie castrol are pe bidon poza cu pinioanele cardanice.schimb la 8 10 mii sau anual tu erai senseiu lu alexen? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat August 12, 2018 Share Postat August 12, 2018 Daca manualul scrie 10W30, apai ala trebe! Aceeasi prescriptie am intalnit-o la un Isuzu 4x4 (nu mai retin daca la cutia de viteze sau cea de transfer), aia am bagat, a mers mult si bne. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
littlekriminal Postat August 13, 2018 Share Postat August 13, 2018 De ce ne-ai pacalit, Gospodaru'? De ce ne-ai mintit? Uite ce-ar fi facut banii daca ii dadeai inapoi...acum sta si isi face revizia la Bascov, ca asa vor unii mai smecheri din tara asta...rusine! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Xandros Postat August 13, 2018 Share Postat August 13, 2018 littlepoponar, tu te-ai facut destul de ras, nu e cazul, zau ... vezi mai degraba cu ce poti ajuta la moschee acolo .. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
littlekriminal Postat August 13, 2018 Share Postat August 13, 2018 Tu esti verisoru' lu' petrica, din tătăiș? Vad ca numa' voi aduceti vorba )) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate