The_Sin_Eater Postat Mai 26, 2019 Share Postat Mai 26, 2019 Satui pana'n gat de vacarmul capitalei, am decis sa face azi o iesire p'aproape. Am frunzarit putin netul si pana la urma am decis sa mergem sa vedem niste...vaci. De fapt, am fost la rezervatia de zimbri de la Neagra. Undeva pana'n Targoviste printre niste dealuri. Am citit tot pe net ca e bine sa ajungi acolo undeva pe la 10.30 ca sa vezi animalele pentru ca atunci li se da la gard mancare tocmai pentru a le vedea vizitatorii. Asa ca pe la 9.20 ne-am suit frumos in masina si am luat drumul Targovistei. Adica asta: Am mers "la pas" pentru ca prin toate satele iesise lumea la vot si misunau pe strazi, iar in unele sate erau cam mari craterele din asfalt. Cea mai frumoasa portiune a fost de fapt ultima de vreo 5 km, pe un drum forestier prin padure, pana la rezervatia cu pricina. Drumul este destul de usor si se poate ajunge cu orice fel de masina si chiar aproape cu orice fel de mobra (Cred ca mai putin SS, dar...), asa ca daca vreti sa mergeti sa va clatiti ochii si sa mai iesiti din Bukukuresti, e o destinatie ideala. Am ajuns pe la 11, am parcat la umbra si ne-am indreptat spre rezervatie. La usa era un ingrijitor care taia bilete - 6 lei/cap de vita furajata. L-am intrebat daca au hranit animalele si ne-a spus ca da, dar sa ne grabim spre observator ca mai sunt 7-8 ramasi in urma sa se uite la vizitatori. Observatorul e un turn de lemn cu 2 etaje situat la capatul unui drum pietruit de 200 m. Am luat-o la picior si am ajuns la primii "locatari". 2 boi (adica masculi) care stateau pe marginea drumului linistiti. Am facut cateva poze, iar ce mai tanar dintre ei, auzindu-ne a decis sa vina sa ne "salute". Am aflat mai apoi de la ingrijitorul de la poarta ca acela este mai tanar. Apoi ne-am indreptatat catre observator si....o surpriza placuta...: pe pajiste erau vreo 25-30 de zimbri care ba pasteau, ba stateau tolaniti la soare, ba se jucau - in special viteii. O adevarata placere sa stai la umbra, sa vezi vacile si sa asculti pasarile in linistea unei paduri de stajari. La sfarsit am intrat si intr-un minimuzeu amenajat la iesire care continea cateva animale impaiate. Tot la final am aflat ca aici este si o vila cu 4 camere cu pat dublu care poate fi inchiriatat toata pentru 500 lei/noapte si se pot organiza partide de vanatoare. Cateva dintre animalele impaiate fusesera vanate aici. Deci...pentru cateva ore de liniste, drum linistit prin sate si putin macadam, cred ca merita efortul... IMG_0022.MP4 IMG_0022.MP4 IMG_0022.MP4 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
shpixy Postat Mai 26, 2019 Share Postat Mai 26, 2019 Super ! Buna idee ! Multumesc ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iulianserban Postat Mai 26, 2019 Share Postat Mai 26, 2019 Foarte fain, bravo! Este de pus în lista pentru weekend-urile imediat următoare! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator AdrianB1 Postat Mai 26, 2019 Share Postat Mai 26, 2019 Cel mai bun mod de a traversa padurea aia e pe bicicleta, sunt forestiere in masi multe directii si poti sa ajungi ori in nord, prin colonie, ori spre Darmanesti-Vladeni (era un pod suspendat pe cabluri, dar e inchis acum), ori la Bucsani. Doar grija mare la tantari, e raiul lor pe-acolo (am fost de multe ori). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
The_Sin_Eater Postat Mai 27, 2019 Autor Share Postat Mai 27, 2019 Salutam! Ma bucur ca am mai starnit si pe altii. Cred ca este una din iesirile excelente pe care le poti face pe langa Bucuresti. Da, drumurile alea forestiere pot fi parcurse cu tot felul de vehicule. Si se preteaza pentru off-road dupa o ploaie mai sanatoasa... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Deadpool Postat Mai 27, 2019 Share Postat Mai 27, 2019 Am fost și eu în weekend să văd o vacă. Mi-a plăcut mult. Aștept să o aduc la mine în grajd Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate