Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

Va place actuala societate si pasiunea cu care se traieste? Nu uitati ca suntem doar la inceputul erei atee. Studiind putin in ultimul timp ceva din istorie, mi-am dat seama ca de-abia acum incepe sa se resimta roadele comunismului. Si ca suntem doar la inceput. Tineti-o tare frati atei...ca nu vom mai exista nici ca societate, nici ca si constiinta...Fiti darzi in ce faceti, dar tineti minte ca traim si in viitor. Si voi veti culege roadele semintelor semanate acum. Aveti grija ce oameni vreti sa creati. ;).

Deci o societate buna,normala si...ideala e cea religioasa? Crestina eventual? Dar de ce crestina si nu musulmana sau hindusa?

In societatea de care spui tu exista atei? Daca exista cum sunt tratati?

Da niste exemple de decadere ale societatii sub influenta ateismului(sa nu zici comunism).

Da niste exemple de progres sub influenta credintei.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Vizitator 9fingers

Ceea ce mi se pare reconfortant este rezultatul sondajului. M-am uitat peste celelalte polluri din aceasta sectiune, care se adreseaza unei categorii mai generale, si observ ca acest topic aduna cele mai multe voturi -fiind cel mai reprezentativ pt comunitatea motociclism.ro- intr-un interval de timp egal sau mai mic.

1. Sunt credincios (166 votes [35.70%]) :rusinica: (in ciuda voturilor multiple ale lui Popa)

2. Sunt agnostic (87 votes [18.71%]) :friends:

3. Sunt ateu (212 votes [45.59%]) :)

Din experienta personala m-as fi asteptat la un procent de 1-2-3% pt atei, dar 45,5% este neasteptat de mult...

Editat de 9fingers
Link spre comentariu

Una noua

Si o tema de dezbatere pentru atei:

Ce parere aveti despre "Socratele" Romaniei, Petre Tutea?

post-10629-0-42181600-1324413590_thumb.jpg

Editat de Louis Cyphre
Link spre comentariu

Vizitator Ravishing

Ceea ce mi se pare reconfortant este rezultatul sondajului. M-am uitat peste celelalte polluri din aceasta sectiune, care se adreseaza unei categorii mai generale, si observ ca acest topic aduna cele mai multe voturi -fiind cel mai reprezentativ pt comunitatea motociclism.ro- intr-un interval de timp egal sau mai mic.

1. Sunt credincios (166 votes [35.70%]) :rusinica: (in ciuda voturilor multiple ale lui Popa) Aici n-ai nimerit-o ... SIC! :blbl:

2. Sunt agnostic (87 votes [18.71%]) :friends:

3. Sunt ateu (212 votes [45.59%]) :)

Din experienta personala m-as fi asteptat la un procent de 1-2-3% pt atei, dar 45,5% este neasteptat de mult...

Avand in vedere ca din intreaga populatie doar 0,1 s-a declarat atee, 45% intr-un topic facut special pentru asta si intr-un mediu cu peste 90% motocilisti barbati ... mie mi se pare putin.

Link spre comentariu

Eu totusi nu inteleg o chestie.Daca dumnezeu asta, e cel mai pur, cel mai luminat, cel mai evoluat, cel mai iertator de ce mama dracu se razbuna pe tine daca faci ceva rau?Adica ''nu fa nu stiu ce ca se supara dumnezeu, te bate dumnezeu, o sa ajungi in iad''Ba da razbunator e asta ma :))

off topic:Faza tare, dau eu poligonu' moto, zice don'soara politist ''admis'' la care maica-mea, BAM, cruce si ''OF MERSI DOAMNE!".Eu eram ceva de genu O.O, WTF, s-a urcat dumnezeu pe motor la -2 GRADE SA DEA EXAMENU?!S-A TREZIT EL LA 7 DIM?!

Editat de INT6
Link spre comentariu

INT6

Nu, Dumnezo' era meseriasul care te-a trecut, dupa ideile crete ale teistilor din zona.

Doar El, Maretul, trage de ambreiaj cand trebuie si tot El, Supermanul si gom jabbarul uman apasa pe frana in locul tau.

Ca sa nu mai vorbim de cum l-a trecut printre jaloane pe Iosif si ce opturi a facut la primul examen cu Maria, de a iesit Iisus spargand himenul cu capul.

Totusi, nu cred ca a mers cu mana stanga intinsa, binecuvantand cu aceasta ocazie asistenta si oferindu-i locuri la loja in plictiseala aia de Rai.

Si cu frana sta cam prost, ca nu prea stie cand sa se opreasca.

Sau e doar inertia emulilor? Ca nu se mai opresc de 2000 de ani, c.acama-s pe franele lor.

Stai linistit, erai doar tu in sea si la comenzi, numai bernebecii astia de enoriasi merg pe mobra ca pasageri, in stupida idee ca are Mosu' grija de ei..mari domni, mari motociclist. Da' numai pe mobre sfintite in cadru festiv. Altfel faci buba.

Zaelu lu' tata, dadeam si io un citat dintr-un ziar, cu "Socrate":blink: :laugh:

Ca dpdv-ul meu, filozoful Tutea - fara opera si mai mult oral, este un dobitoc , un legionar ratat, un religios plin de idei toxice si un idiot care face apologia unei majoritati crestine mediocre, careia -i confera statut de sfintenie(!?!!), combinata cu ura viscerala pentru tot ceea ce isi permite sa fie altfel. O fi greu sa fi (aproximativ) coleg de generatie cu Coposu, Nae Ionescu si Vulcanescu, dar sa faci chiar asa...e naspa-buba.

Dealtfel, doar un bosorog care se chisa la propriu pe el, care incearca sa salveza aparente.

Mult mai interesanti sunt Karl Popper, John Stuart Mill sau Friedrich Hayek

Stia multe cuvinte Tutea, e adevarat, le si combina intr-un fel care-i convenea, ok, treaba lui. Inca sunt multi care pun botul la un Tutea sau, mai nou, la limbricul ala de dansator cu pretentii de intelectual, Dan Puric.

Cum plua mea sa te cheme Puric si sa ai viziuni de iluminat al neamului romanesc?

Ce naiba, putina decenta, va rog!

Editat de Louis Cyphre
Link spre comentariu

Vizitator Ravishing

Am mai zis eu ca vreau numar cu 666 sa enervez babele cand imi parchez mobra in fata bisericii.

The Young and the Restless - cam la asta se rezuma ateismul :grinbandit:(dehh, are si egoul nevoie de atentie)

Link spre comentariu

Am citit si rascitit topicul asta, si observ aceleasi deviatii ale teistilor, fara argumente in sustinerea ideilor proprii...altele decat "eu cred, si am dreptate"

Dar ultimele paginii si replicile demne de Idiocracy ale colegului Ravishing m-au facut sa postez totusi... un sfat pentru cei care incearca sa argumenteze si sa explice niste lucruri destul de vizibile, clare si usor ( sau nu ) de inteles.

Nu va coborati la nivelul "fericitilor" ca au mintea odihnita si va bat cu experienta nivelului la care sunt.

Link spre comentariu

Vizitator Ravishing

Am citit si rascitit topicul asta, si observ aceleasi deviatii ale teistilor, fara argumente in sustinerea ideilor proprii...altele decat "eu cred, si am dreptate"

Dar ultimele paginii si replicile demne de Idiocracy ale colegului Ravishing m-au facut sa postez totusi... un sfat pentru cei care incearca sa argumenteze si sa explice niste lucruri destul de vizibile, clare si usor ( sau nu ) de inteles.

Nu va coborati la nivelul "fericitilor" ca au mintea odihnita si va bat cu experienta nivelului la care sunt.

Multumesc pentru compliment :bigstar: (ti-a iesit un compliment frumos, desi nu cred ca asta ti-ai dorit)

:wink:

http://www.youtube.com/watch?v=TGwdZVP6nUQ

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Mult mai interesanti sunt Karl Popper, John Stuart Mill sau Friedrich Hayek

Stia multe cuvinte Tutea, e adevarat, le si combina intr-un fel care-i convenea, ok, treaba lui. Inca sunt multi care pun botul la un Tutea sau, mai nou, la limbricul ala de dansator cu pretentii de intelectual, Dan Puric.

Cum plua mea sa te cheme Puric si sa ai viziuni de iluminat al neamului romanesc?

Ce naiba, putina decenta, va rog!

Nici eu nu am vazut ceva mai dezgustator decat Dan Puric. Si am ramas cu gura cascata de fiecare data cand am auzit vreun prieten sau coleg admirandu-l, s-a intamplat mult prea des.

De departe cel mai prost rol pe care l-a facut vreodata este in propriul personaj.

Link spre comentariu

Vizitator Ravishing

Da...Dan Puric e un ratat, un neica nimeni si voi sunteti miezul. :rolleyes:

Te pui cu forumistii :crack: n-ai vazut ca au reprodus in laborator big-bangul, au demonstrat stiintific in laborator selectia naturala (a scris si in enevimentul zilei despre experimentul asta ..."Găina naște pui vii") :bounce:

Link spre comentariu

Pisica, iti propun un exercitiu.

Asculta-l pe Dan Puric din alta camera, fara sa-i vezi mimica si gesticulatia.

Sau, si mai bine, citeste o transcriere a unei conferinte de -a lui.

O sa ai, ca si crestin, ocazia sa iti faci cruce.

Dar nu in sensul "Doamne-Ajuta!", si in celalalt, de "Doamne Apara si Pazeste!"

Link spre comentariu

O avea arta oratoriei, dar mie mi se pare dus rau cu pluta.

Nemaivorbind de intoleranta lui.

Ma rog, omul este atat de neinteresant incat nu cred ca merita o dezbatere.

Link spre comentariu

In mod cert, unul care crede in fiinte supranaturale omnisciente si omnipotente, cum ar fi Dumnezeu, Iisus, Superman, Bau-bau, Robin, Batman, Thor, Hydra, Zeus, Pan, Afrodita, Cerber si Sirena lui Vasile Roaita sunt muuult superiori celor care cred ca astea sunt povesti de distrat/speriat/spoliat copiii si adultii.

Spor la strans bani, ca vine azi - maine Boboteaza si iara vine haita de popi sa va stropeasca prin casa.

Sa nu cumva sa cereti chitanta, ca e pacat mare, va pun in biserica pe randul din spate si nici moaste nu va mai lasa sa pupaciti.

Link spre comentariu

Vizitator Ravishing

Si acum intreb si eu publicul: Care este mai limitata?: Un om ce crede intr-o fiinta superioara existentei pamantesti, a ceva ce depaseste barierele fizice si chimice? Sau cineva care poate crede doar in ceea ce vede?

Ateul nu crede doar in ceea ce vede (poate c-ar fi fost mai curata varianta asta) ... el crede in orice-i spune "omu' in halatu' alb" (versiunea ateista a preotului :grinbandit: )

Daca "omu' cu halatu' alb" ii spune ca big-bangul a aparut din nimic, el crede asta fara nici o urma de indoiala ... de aici si fundamentalismul (hilar) de care dau dovada ateii :haha:

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic