Roger Moore Postat Septembrie 4, 2012 Autor Share Postat Septembrie 4, 2012 poate sa-mi raspunda cineva la intrebarea asta? cred ca e esential pt. discutie. Raspund eu, ca sa mai ajut si tabara vecina, ca nu se prea misca: Interactionam toti cu Structura/Dumnezeu, pentru ca facem parte din Structura, si Structura este in fiecare din noi. Tot ce exista face parte din Structura, deci interactiunea este totala si continua, noi suntem rotitele ce o pun in miscare. We are Legion, for we are many... Hai ca ma pricep un pic, cred ca imi deschid un cult. trebuie lamurite niste lucruri. cei care cred, considera ca: - trebuie sa te rogi - doar daca ai nevoie de ceva - trebuie sa te spovedesti - da, ca sa ai constiinta curata dupa ce faci lucruri rele (simplu, nu?) - trebuie sa te impartasesti - da, ca sa faci parte din club, sa iti asigur ca ai loc in fata cand te alege sefu' sa stai la masa lui - trebuie sa faci penintenta - vezi punctul doi - trebuie sa te duci la biserica - clar. cine crede ca nu, inseamna ca nu a citit biblia. daca nu te duci la biserica in fiecare saptamana si nu aduci jertfa si rugaciune, arzi in iad, fara discutii - exista Rai si Iad - Normal ca da, fara sistemul asta pueril de dresaj cu rasplata si pedeapsa, toata Structura cade. - ajungerea in Rai sau Iad depinde de respectarea celor 10 porunci - not if you know the loopholes, my friend - doar crestinii ajung in Iad - Nu. toata lumea ajunge in iad, mai putin crestinii "adevarati" - se poate Dumnezeu fara biserica? - NU Si ca sa ne intoarcem la oile noastre, Jean, sper ca nu bati asa in defensiva pentru ca te superi. Intr-adevar, unii pot fi si rautaciosi, dar trebuie sa poti vedea si dincolo de asta, si sa citesti ideile ce stau in spatele vorbelor. Eu asta fac. Uite, sa zicem ca eu m-am convertit ieri la ortodoxism. Recunosc, m-a bufnit rasul cand am scris asta, dar hai sa luam ipoteza asta de buna si sa vorbim serios pe tema asta. Vreau sa fiu un bun crestin, vreau sa ajung si eu in Rai, vreau sa stiu si eu cate ceva despre Dumnezeu. Si vin si eu cu cateva intrebari simple la prietenul meu Jean, ca sa ma ajute sa inteleg religia asta. De exemplu: - Tot ce scrie in Biblie este adevarat? - Cand a facut Dumnezeu lumea? - Eu am suflet? Dar cainele si pisica mea? Dar gandacii din baie si sobolanii de la subsol? - De ce este religia crestina cea adevarata si nu hinduismul sau wicca? Poate ca de fapt adevarul il spun evreii, sau islamistii, taoistii, sau paganii celtici... De unde aflu care e adevaratul Dumnezeu dintre atatia? - Cele 10 porunci sunt singurele reguli pe care trebuie sa le respect ca sa fiu un OM bun si sa ajung in Rai? Daca incalc vreodata una dintre ele mai am vreo sansa sa ajung in Rai, sau mi se iarta pacatul? Si daca da, de cate ori mi se iarta? Astea sunt DOAR CATEVA intrebari pe care trebuie sa si le puna oricine cand se gandeste la religie, si trebuie sa ti le fi pus si tu de vreme ce stii ca exista Dumnezeu, asa ca te rog foarte mult sa imi raspunzi si mie la ele. La modul cel mai serios, si fara nici un fel de gluma, vreau sa stiu si eu ce crezi despre chestiile astea, si mai ales de unde ai raspunsurile. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jean_Taxi Postat Septembrie 4, 2012 Share Postat Septembrie 4, 2012 Scuze, eram la punctul 7. Ti-am spus.., nu cred in Rai si in Iad!.8 'doar crestinii ajung in Iad?! e o prostie imensa!. 9 categoric DA! Se poate Dumnezeu fara Biserica. EL nu este conditionat de cava inventat de catre oamnei.., ar fi culmea! Cred ca am fost destul de sincer. Desteptii vor sari de popou in sus spunand ca se contrazic unele chestii din ce am spus cu doctrina crestina.., ma urat pe ea!. Eu am propria mea interpretare la ceea ce insemna Dumnezeu.., iar religia este fix p_la pt mine, dupa un anumit punct! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Roger Moore Postat Septembrie 4, 2012 Autor Share Postat Septembrie 4, 2012 1. Nu esti obligat sa te rogi.., o faci doar daca simti asta si atat. 2. Nu m-am spovedit niciodata, decat fata de mine insumi si fata de El.., fara intermediari bisericesti. 3 M-am impartasit ultima oara cand eram copil la bunici!,fiecare alege pt el asa cum crede de cuviinta. 4 Penitenta?!, hai, mah, fii serios1 5 Te duci la biserica daca crezi ca asta te ajuta, altminterea nu are rost. eu ajung de cateva ori pe an la biserica.., o fi mult, putin.., habar n-am. 6 Nu cred in Rai sau Iad! daca Dumnezeu este asa cum cred eu.., Iadul nu exista!. Raiul, in viziunea mea inseamna 'uitare de sine', adica sa fim ca inainte de nastere.., sa nu avem constiinta de sine. 7 Acum inteleg... deci tu nu esti de fapt crestin, ti-ai creeat propria ta religie. Ce ai spus tu acolo nu are nici o legatura cu Dumnezeul biblic, cel "adevarat", Ai inventat tu altul care sa se modeleze dupa gustul tau. Dumnezeu e asa cum vrei tu. Stai linistit, nu esti nici pe departe singurul care face asta. Majoritatea crestinilor si-au asumat o alta forma de religie, derivata din crestinism, dar care sa le serveasca propriile nevoi, si sa nu li se impuna restrictiile din scriptura. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Septembrie 4, 2012 Share Postat Septembrie 4, 2012 am scris aiurea, trebuia sa fie "doar crestinii ajung in Rai". Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Roger Moore Postat Septembrie 4, 2012 Autor Share Postat Septembrie 4, 2012 (editat) Scuze, eram la punctul 7. Ti-am spus.., nu cred in Rai si in Iad!.8 'doar crestinii ajung in Iad?! e o prostie imensa!. 9 categoric DA! Se poate Dumnezeu fara Biserica. EL nu este conditionat de cava inventat de catre oamnei.., ar fi culmea! Cred ca am fost destul de sincer. Desteptii vor sari de popou in sus spunand ca se contrazic unele chestii din ce am spus cu doctrina crestina.., ma urat pe ea!. Eu am propria mea interpretare la ceea ce insemna Dumnezeu.., iar religia este fix p_la pt mine, dupa un anumit punct! Pai in cazul asta vezi ca sunt alte cateva religii care se potrivesc mai bine cu ce vrei tu, nu ortodoxismul, e prea mult pentru tine. Tu te rogi la Dumnezeu si iti faci crucea pe piept, dar din ce spui, la fel de bine poti sa te rogi la Mitica atotputernicul si sa iti faci semnul volanului... Nu are nici o relevanta, tu crezi in ceva abstract, inventat de tine pentru tine. am scris aiurea, trebuia sa fie "doar crestinii ajung in Rai". Tot aia e. Doar crestinii au Rai si Iad, si ei fac regulile. Editat Septembrie 4, 2012 de Roger Moore Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jean_Taxi Postat Septembrie 4, 2012 Share Postat Septembrie 4, 2012 Roger, daca citesti atent raspunsul care i l-am dat lui Calin, ai sa pricepi faptul ca eu nu sunt asa indoctrinat si conditionat de religie.., asta crestina, in speta. Hai sa te lamuresc cu ceea e cred eu.., NU cred ca tot ceea ce scrie in Biblie e adevarat. Dumnezeu a facut lumea la inceputuri.., nu stiu cum, te multumeste varianta indicata de vechiul Testament?. Eu o iau de buna in lipsa de altceva! ai tu alta varianta? . DA, tu ai suflet, pisica si cainele tau probabil sunt niste spirite inferioare.., duhuri, ma iau si eu dupa ce spun alte religii. NU cred ca religia crestina este, musai, cea adevarata, pot fi toate sau oricare alta. Am mai spus, nu conteaza cum se numeste poteca care te duce catre EL. Dumnezeu este unul singur, indiferent ca EL are mai multe denumiri in alte religii. Nu stiu cum sta treaba cu Raiul.., nu cred in el. Si daca ar exista, sincer, mi se pare ca ar trebui sa fie aproape gol, la cat de greu s-ar accede in el. PS eu nu il iubesc pe Dumnezeu si incerc sa-i respect regulile pt ca as dori sa capat vreo recompensa sau sa ajung in Rai.., v-am spus, nu cred in Rai.., dar o fac din dragoste pt cel care ma creat, ma iubeste si are grija de mine si familia mea.., si este Tatal meu.., restul nu ma intereseaza. Multumit, Roger?. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Roger Moore Postat Septembrie 4, 2012 Autor Share Postat Septembrie 4, 2012 Roger, daca citesti atent raspunsul care i l-am dat lui Calin, ai sa pricepi faptul ca eu nu sunt asa indoctrinat si conditionat de religie.., asta crestina, in speta. Hai sa te lamuresc cu ceea e cred eu.., NU cred ca tot ceea ce scrie in Biblie e adevarat. Dumnezeu a facut lumea la inceputuri.., nu stiu cum, te multumeste varianta indicata de vechiul Testament?. Eu o iau de buna in lipsa de altceva! ai tu alta varianta? . DA, tu ai suflet, pisica si cainele tau probabil sunt niste spirite inferioare.., duhuri, ma iau si eu dupa ce spun alte religii. NU cred ca religia crestina este, musai, cea adevarata, pot fi toate sau oricare alta. Am mai spus, nu conteaza cum se numeste poteca care te duce catre EL. Dumnezeu este unul singur, indiferent ca EL are mai multe denumiri in alte religii. Nu stiu cum sta treaba cu Raiul.., nu cred in el. Si daca ar exista, sincer, mi se pare ca ar trebui sa fie aproape gol, la cat de greu s-ar accede in el. PS eu nu il iubesc pe Dumnezeu si incerc sa-i respect regulile pt ca as dori sa capat vreo recompensa sau sa ajung in Rai.., v-am spus, nu cred in Rai.., dar o fac din dragoste pt cel care ma creat, ma iubeste si are grija de mine si familia mea.., si este Tatal meu.., restul nu ma intereseaza. Multumit, Roger?. Pai nu prea sunt multumit deloc, pentru ca mi-ai fentat toate intrebarile. Eu intreb cand a creat Dumnezeu lumea, tu imi spui ca "la inceputuri". Spui ca nu crezi tot ce scrie in biblie. Cum faci diferenta intre ce e adevarat si ce nu din ce scrie acolo? Daca te minte in anuminte privinte, nu iti pui intrebarea ca poate te minte si in altele? Eu am suflet, animalele au "spirite inferioare, duhuri"? unde scrie asta? tre' sa iau iar biblia la rasfoit, ca m-ai bagat in ceata. Sau ai aflat asta de la serialul "Supernatural"? Pai daca nu crezi ca religia crestina e cea adevarata si poate fi oricare alta, sau toate, poate sa nu fie niciuna? De ce iti faci cruce si nu te inchini spre Mecca? Nu pentru ca asa ai fost invatat? Daca nu crezi in Rai si Iad, asta nu combate toata existenta lui Dumnezeu? Ca asa cum a creat lumea, a creat si Raiul, pentru sufletele noastre. Ca mai devreme ziceai ca tu crezi si in suflete si spirite. Cand spi ca il iubesti pe Dumnezeu si restul nu conteaza e ca si cum ai spune ca de fapt nu exista Dumnezeu dar tu il iubesti, pentru ca asa vrei si gata. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jean_Taxi Postat Septembrie 4, 2012 Share Postat Septembrie 4, 2012 Pai in cazul asta vezi ca sunt alte cateva religii care se potrivesc mai bine cu ce vrei tu, nu ortodoxismul, e prea mult pentru tine. Tu te rogi la Dumnezeu si iti faci crucea pe piept, dar din ce spui, la fel de bine poti sa te rogi la Mitica atotputernicul si sa iti faci semnul volanului... Nu are nici o relevanta, tu crezi in ceva abstract, inventat de tine pentru tine. Tot aia e. Doar crestinii au Rai si Iad, si ei fac regulile. Exact.., ca fiinta unica ce sunt, imi rezerv dreptul de crede si a ma ruga la un Dumnezeu, care il vad in felul dorit si simtit de mine. E interzis asa ceva?!. My frend, este ceva abstract pt tine.., pt ca judeci cu mintea si nu cu inima.., pt mine e in clar totul. 'Inventat'.., Roger, tu esti doar o fiinta rationala si atat, cum as putea iubi ceva inventat de mine, ar fi caz patologic. Nu, frate, este iubire de Dumnezeu.., ce nu intelegi?!. Ii simt prezenta asa cum simt eu ca exist. Ok, probabil vei spune ca stau bine cu imaginatia, asta crezi tu. Si ce daca imi fac cruce, am una imensa tatuata pe mana.., e crucea pe care sa chinuit Mantuitorul.., pt ca in Isus a fost Fiul Lui. Asta cred. nu pt ca ma indoctrinat Biserica cu preotii sai, ci pt ca este strict convingerea mea. asta simt.OK? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Septembrie 4, 2012 Share Postat Septembrie 4, 2012 (editat) bun, si daca nu l-ai iubi? crezi ca s-ar schimba ceva? crezi ca te-ar da afara de la slujba si ca te-ai imbolnavi si ca asta ar fi "lucrarea" lui? crezi ca exista ceva dupa moarte? crezi ca e cvea mai bun decit viata ta de acum? daca exista ceva dupa moarte si e mai bun, de ce nu te sinucizi azi? Editat Septembrie 4, 2012 de CalinD Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jean_Taxi Postat Septembrie 4, 2012 Share Postat Septembrie 4, 2012 Roger, nu il pe Dumnezeu pt ca 'asa vreau si gata'.., il iubesc pt ca il iubesc, si gata. Asta simt, daca asta simt, ce vrei sa-ti spun, ca nu il iubesc?! Fac si eu ca Becali! . Nu stiu sa-ti explic in cuvinte iubirea mea pt El.., dar ea exista. Pt mine este suficient, dar pt voi nu. Ce conteaza, in definitiv.., ceea ce simt eu, si nu ceea ce credeti voi! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Septembrie 4, 2012 Share Postat Septembrie 4, 2012 Roger, nu il pe Dumnezeu pt ca 'asa vreau si gata'.., il iubesc pt ca il iubesc, si gata. Asta simt, daca asta simt, ce vrei sa-ti spun, ca nu il iubesc?! Fac si eu ca Becali! . Nu stiu sa-ti explic in cuvinte iubirea mea pt El.., dar ea exista. Pt mine este suficient, dar pt voi nu. Ce conteaza, in definitiv.., ceea ce simt eu, si nu ceea ce credeti voi! pe mine ma intereseaza ce crezi tu ca simplu studiu. nu vreau sa te deconvertesc si nici eu n-o sa devin credincios (probabil). dar sint curios cum functioneaza sistemul tau. vreau sa inteleg exact in ce crede un credincios. intrebariule care pentru mine sint relevante le gasesti mai sus. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jean_Taxi Postat Septembrie 4, 2012 Share Postat Septembrie 4, 2012 bun, si daca nu l-ai iubi? crezi ca s-ar schimba ceva? crezi ca te-ar da afara de la slujba si ca te-ai imbolnavi si ca asta ar fi "lucrarea" lui? crezi ca exista ceva dupa moarte? crezi ca e cvea mai bun decit viata ta de acum? daca exista ceva dupa moarte si e mai bun, de ce nu te sinucizi azi? Nu cred si nu imi doresc sa existe ceva dupa moarte. Jur asta cu mana pe inima. Daca El ti-a daruit Viata, inseamna ca a avut un scop, care ar fi scopul unei sinucideri.., poate caderea intr-un regret etern a gestului facut.., nu ar fi cumplit asaa?. Ps daca nu l-as iubi ce s-ar intampla, nu mi-am pus niciodata intrebarea asta.. nu cred ca m-ar da afara de la slujba, asta sigur ti-o spun. Naspa este ca daca Dumnezeu exista, asa cum cred eu, sigur exista si ceva DUPA!. Si acel dupa imi da fiori din mai multe motive.., vorba lui eliade.., ' nu imi este frica de moarte, ci de eterniatea ei'! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Septembrie 4, 2012 Share Postat Septembrie 4, 2012 interesant. in acest moment ma declar neputincios, pur si simplu nu mai inteleg nimic. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Roger Moore Postat Septembrie 4, 2012 Autor Share Postat Septembrie 4, 2012 (editat) Exact.., ca fiinta unica ce sunt, imi rezerv dreptul de crede si a ma ruga la un Dumnezeu, care il vad in felul dorit si simtit de mine. E interzis asa ceva?!. My frend, este ceva abstract pt tine.., pt ca judeci cu mintea si nu cu inima.., pt mine e in clar totul. 'Inventat'.., Roger, tu esti doar o fiinta rationala si atat, cum as putea iubi ceva inventat de mine, ar fi caz patologic. Nu, frate, este iubire de Dumnezeu.., ce nu intelegi?!. Ii simt prezenta asa cum simt eu ca exist. Ok, probabil vei spune ca stau bine cu imaginatia, asta crezi tu. Si ce daca imi fac cruce, am una imensa tatuata pe mana.., e crucea pe care sa chinuit Mantuitorul.., pt ca in Isus a fost Fiul Lui. Asta cred. nu pt ca ma indoctrinat Biserica cu preotii sai, ci pt ca este strict convingerea mea. asta simt.OK? Faptul ca judec cu mintea si nu cu inima cred ca e ceva bun, asa ca nu o iau ca pe o insulta, sa stii. Spui ca Isus e fiul lui Dumnezeu si ca asta crezi. Nu pt ca te-a indoctrinat Biserica si preotii sai. OK. Atunci de ce crezi? de unde ai aflat de Isus si de Dumnezeu? Ai simtit tu asta de la inceput, ca a murit Isus pe cruce ca sa salveze lumea de pacate, dupa care s-a dus in ceruri langa Dumnezeu? Sau ai aflat asta de la biserica, preot, biblie sau parinti (care la randul lor au aflat din aceleasi surse)? Vezi tu, ca sa ai o convingere, trebuie sa fie intemeiata pe ceva clar, nu doar ca simti tu cand judeci cu inima. Ca nu din inima ti-a venit ideea sa iti tatuezi crucea pe mana, ci din invataturile primite de la altii de cand erai mic. Fara asa ceva nu stiai ce e aia cruce sau cine era Isus. Abia dupa ce ti s-au bagat ideile astea in cap ai inceput sa simti ca exista Dumnezeu si Isus raspignit pe cruce. Si e ok asta, nu e ceva ce trebuie sa combati in vreun fel. Incercam doar sa te fac sa intelegi ca nu e nimic rau in a-ti pune intrebari singur... Am mai facut si eu tatuaje cu cruci, rastigniri, fecioare sau sfinti care omoara balauri. Oamenii pe care ii tatuam spuneau clar ca asta au invatat de la biserica si din biblie, si erau convinsi de ce au invatat. Aveau o convingere, si puteam respecta asta, chiar daca in sinea mea nu eram de acord cu ea. Dar macar stiau de ce cred. Pentru ca asa au fost invatati, si recunosteau asta in mod deschis. Ipocrizia ta te face sa spui ca nu crezi ce ai fost invatat, dar stii pentru ca simti, si ai o icoana de biserica tatuata pe piele... bun, si daca nu l-ai iubi? crezi ca s-ar schimba ceva? crezi ca te-ar da afara de la slujba si ca te-ai imbolnavi si ca asta ar fi "lucrarea" lui? crezi ca exista ceva dupa moarte? crezi ca e cvea mai bun decit viata ta de acum? daca exista ceva dupa moarte si e mai bun, de ce nu te sinucizi azi? Pentru ca sinuciderea te duce in Iad, nu in rai. E un pacat. Doar Dumnezeu are dreptul sa dea si sa ia viata. Au acoperit aceasta portita, stai linistit. Editat Septembrie 4, 2012 de Roger Moore Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Septembrie 4, 2012 Share Postat Septembrie 4, 2012 interesant e ca si motanul meu pare fericit cu existenta lui. maninca, doarme, se alinta, se joaca (de f.utut nu f.ute, e castrat). nu crede, nu s-a dus la biserica vreodata, pare agnostic. daca as crede in vreun Dumnezeu din asta care a zis "hai sa-l fac pe CalinD, cu toate ca s-ar putea sa nu merite" in felul in care crede Jean, ce m-ar deosebi de motan? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jean_Taxi Postat Septembrie 4, 2012 Share Postat Septembrie 4, 2012 pe mine ma intereseaza ce crezi tu ca simplu studiu. nu vreau sa te deconvertesc si nici eu n-o sa devin credincios (probabil). dar sint curios cum functioneaza sistemul tau. vreau sa inteleg exact in ce crede un credincios. intrebariule care pentru mine sint relevante le gasesti mai sus. Ok, acu' am devenit si cobaiul tau! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Roger Moore Postat Septembrie 4, 2012 Autor Share Postat Septembrie 4, 2012 interesant e ca si motanul meu pare fericit cu existenta lui. maninca, doarme, se alinta, se joaca (de f.utut nu f.ute, e castrat). nu crede, nu s-a dus la biserica vreodata, pare agnostic. daca as crede in vreun Dumnezeu din asta care a zis "hai sa-l fac pe CalinD, cu toate ca s-ar putea sa nu merite" in felul in care crede Jean, ce m-ar deosebi de motan? Tu nu esti castrat. In rest, nu prea cred ca va deosebiti in vreun fel daca aplicam aceleasi reguli... A, ba nu! Tu ai suflet, motanul are spirit inferior. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Septembrie 4, 2012 Share Postat Septembrie 4, 2012 bun. tragind linie, o teorie e ca indiferent daca crezi sau nu, cam tot aia e, ca in momentul in care-ai dat coltul e bezna si gata. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jean_Taxi Postat Septembrie 4, 2012 Share Postat Septembrie 4, 2012 Tu nu esti castrat. In rest, nu prea cred ca va deosebiti in vreun fel daca aplicam aceleasi reguli... A, ba nu! Tu ai suflet, motanul are spirit inferior. Incerci sa fii convingator prin ceea ce spui, raportat la raspunsurile mele.., dar daca ar veni cineva bine pregatit si te-ar incuia putin, ti s-ar inmuia 'genunchii' ratiunii! Pariu. bun. tragind linie, o teorie e ca indiferent daca crezi sau nu, cam tot aia e, ca in momentul in care-ai dat coltul e bezna si gata. doamne ajuta, asa imi si doresc sa fie! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Roger Moore Postat Septembrie 4, 2012 Autor Share Postat Septembrie 4, 2012 Incerci sa fii convingator prin ceea ce spui, raportat la raspunsurile mele.., dar daca ar veni cineva bine pregatit si te-ar incuia putin, ti s-ar inmuia 'genunchii' ratiunii! Pariu. De 655 de pagini asteptam sa vina cineva sa ne inmoaie genunchii ratiunii... E ca si cum l-am astepta pe Mos Craciun. Stim ca nu vine, dar din cand in cand mai apare cate unul imbracat in rusu, cu barba, care se bate pe burta. Radem si noi, ne bucuram, dar stim ca nu e "the real thing". Nimeni, nici macar cel mai priceput si citit preot, nu are cum sa fie destul de pregatit incat sa "incuie" ratiunea. Pariu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jean_Taxi Postat Septembrie 4, 2012 Share Postat Septembrie 4, 2012 Roger, 'religia' mea este intemeiata pe ceea ce cred si simt. Cu putina mea ratiune am reusit sa discern cate ceva si mi-am alcatuit propria mea viziune, a ceea ce inseamna Divinitatea. Ca acest lucru a fost conditionat si de citirea Scripturii sau a altor doctrine filosofice, mediu, familie, ce mai doresti tu, asta nu neg.., in fond, de unde as fi stiut eu de existenta lor, asa cum sunt mentionate. Vezi tu, nu face afirmatii gratuite.., nu sunt ipocrit, ci dimpotriva sunt dusmanul ei.Si nu am o icoana tatuata , este doar un simbol.., simbolul suferintei celui ce si-a dat viata sa pt mantuirea noastra. Nu sunt adeptul 'iconoclastiei'. Si nu ma 'invatat'-inoculat nimeni, pana nu am crezut eu ceea ce am citit si simtit!. Retine acest amanunt. Chestia spusa de tine, referitor la sinucidere, asta o spune Biserica cu preotii sai, eu nu cred asa ceva. esti liber sa te sinucizi daca iti doresti asta.., Dumnezeu ne-a lasat la indemana sa avem putinta de a ne alege si acest lucru. Dogma bisericeasca are si ea adaugirile ei, destule si dictate de felurite interese. Va amintiti ca biserica catolica vindea iertari acu cateva secole?! De 655 de pagini asteptam sa vina cineva sa ne inmoaie genunchii ratiunii... E ca si cum l-am astepta pe Mos Craciun. Stim ca nu vine, dar din cand in cand mai apare cate unul imbracat in rusu, cu barba, care se bate pe burta. Radem si noi, ne bucuram, dar stim ca nu e "the real thing". Nimeni, nici macar cel mai priceput si citit preot, nu are cum sa fie destul de pregatit incat sa "incuie" ratiunea. Pariu. Nici tu nu mai esti acelasi cu cel care a pornit pagina intai.., te-ai metamorfozat pe parcurs, asa ai tu impresia ca da mai cool! fii fericit, ai reusit, esti in trend cu 'rationalistii'. Ai capatat 'cunoasterea'.., persevereaza, probabil vei deveni un iluminat intru Ratiune! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Budd Postat Septembrie 4, 2012 Share Postat Septembrie 4, 2012 Nici tu nu mai esti acelasi cu cel care a pornit pagina intai.., te-ai metamorfozat pe parcurs, asa ai tu impresia ca da mai cool! fii fericit, ai reusit, esti in trend cu 'rationalistii'. Ai capatat 'cunoasterea'.., persevereaza, probabil vei deveni un iluminat intru Ratiune! Ad hominem. De ca cat chiar. Revenind, ca sa-l parafrazez pe Moore, Roger Moore : tu ti-ai facut religia ta. Practic ai adaptat de la ortodoxism (ca sa nu iti dai la gioale cu enoriasii cand mergi la invere) ce ti-a placut, ai lasat afara ceva absurd, ai bagat ceva logic (asta merge oricand) si iote zeul spalat si scrobit. Un lucru totusi : cand mergi la inviere si iti iei chestiile alea de la popa, spune-i ca nu crezi in mnezoul pe care-l predica el. Sau iti trimiti prietenii sa ia d-alde chestii sfiintite? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jean_Taxi Postat Septembrie 4, 2012 Share Postat Septembrie 4, 2012 Ma simt pe topicul asta, precum Razboinicul Luminii in lupta cu bezna de ignoranta..,! eu lupt aici in numele Domnului si al credintei pt starpirea ereticilor, manipulati de cel Viclean! Vai voua, va e sortita bezna vesnica cu scartait de dinti! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Budd Postat Septembrie 4, 2012 Share Postat Septembrie 4, 2012 Ma simt pe topicul asta, precum Razboinicul Luminii in lupta cu bezna de ignoranta..,! eu lupt aici in numele Domnului si al credintei pt starpirea ereticilor, manipulati de cel Viclean! Vai voua, va e sortita bezna vesnica cu scartait de dinti! Da, atata timp cat nu iti uiti rudotelu' prin sertare poti sa crezi ce vrei. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jean_Taxi Postat Septembrie 4, 2012 Share Postat Septembrie 4, 2012 Ad hominem. De ca cat chiar. Revenind, ca sa-l parafrazez pe Moore, Roger Moore : tu ti-ai facut religia ta. Practic ai adaptat de la ortodoxism (ca sa nu iti dai la gioale cu enoriasii cand mergi la invere) ce ti-a placut, ai lasat afara ceva absurd, ai bagat ceva logic (asta merge oricand) si iote zeul spalat si scrobit. Un lucru totusi : cand mergi la inviere si iti iei chestiile alea de la popa, spune-i ca nu crezi in mnezoul pe care-l predica el. Sau iti trimiti prietenii sa ia d-alde chestii sfiintite? Budd, ma duc cu motocicleta, de Inviere, de peste zece ani la manastirea Casin.., dar nu in mod special ca sa iau lumina sau sa ascult slujba. Ma duc pt ca imi face bine la psihic si ma intalnesc cu colegi intru pasiune, multumit?!. N-ai obosit sa ma 'nervezi?.., mintea sigur ti-e odihnita, pt ca nu cu ea ma ataci! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate