Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

Vizitator 9fingers

Ha, ma uitam printre comentariile adunate de articolul de mai sus:

Restul sunt baliverne, ce trateaza o stare de spirit si nu o realitate. Multi habar nu au ce inseamna biserica. Nu stiu nici daca domnul Alexandru Toma stie ce inseamna.

Cred ca multi confunda Biserica cu clericii. Cred ca sondajul masoara scaderea increderii in clerici si nu in Biserica.

Dupa ce se tot chinuie sa distinga intre credinta si religie (religia poate e falsa dar credinta e pura) intre religie si biserica (biserica o fi un furnicar de interese materiale si politice dar religia e autentica), exista unii care vor sa detaseze biserica de clerici :rusinica:. Popii or fi de vina, biserica e vreo institutie neprihanita...

Dar nici popii nu or avea vreo vina, sunt tentatiile societatii de azi care ii obliga sa se conformeze. Si societatea e de fapt oglinda credinciosilor, plini de pacate pe care ar trebui sa le spele cu si mai multe contributii in cutia milei.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

9fingers.. mai mult bine faci daca comentezi acolo. Noi aici stim deja incompetentele, dar acolo au mai mare impact ca citesc si altii.

Este atat de tare ca poti sa te pisi pe notiunea(teoria ) expansiunii universului doar de dragul de a descoperi adevarul.

Editat de arw357
Link spre comentariu

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15376964-sondaj-ires-despre-religie-55-dintre-respondenti-sunt-acord-slujba-sfintire-masinilor-50-vor-biserica-ocupe-problema-homosexualitatii-16-tin-cont-horoscop-viata.htm?cfnl=

• Mai mult de două treimi dintre respondenţi au auzit despre introducerea de către Patriarhia Română, în Moliftelnic, a slujbei pentru sfinţirea unui vehicul. 55% apreciază această măsură ca fiind bună şi foarte bună, 27% recunosc că şi-au sfinţit deja maşina, dar 43% dintre respondenţi spun că nu ar face acest lucru
  • Unul din cinci respondenţi merge o dată pe săptămână la slujbele sau la evenimentele religioase curente. 22% dintre români participă la acestea de câteva ori pe lună, un sfert de doar câteva ori pe an. În timp ce 6% dintre participanţii la studiu participă la slujbele religioase de câteva ori pe săptămână, 18% merg mai rar decât o dată pe an
  • Printre temele pe care trebuie să le abordeze Biserica, primele locuri sunt ocupate de infidelitate (75%) şi de problemele lumii a treia (75%), urmate de discriminarea rasială (74%), ecologia şi problemele de mediu (70%), avortul (67%), dezarmarea nucleară (62%), eutanasia (60%), şomajul (59%) sau homosexualitatea (50%). Politica şi politicile guvernamentale sunt printre temele care au întrunit cele mai puţine opţiuni din partea respondenţilor ca fiind printre cele abordate de Biserică.
  • Cei mai mulţi români (96%) cred în Dumnezeu, credinţă care se manifestă mai pregnant la persoanele între 36 şi 50 de ani şi la femei
  • Credinţa în viaţa de după moarte, împărtăşită de 66% dintre respondenţi, se manifestă cu precădere la femei
  • Dacă în rai cred 76%, în iad cred doar 61% dintre participanţii la studiu, iar 54% cred în diavol
  • Unul din 5 români are un talisman norocos. Printre aceştia se află cei între 51 şi 60 de ani, fără studii sau cu studii elementare, respondenţii din Moldova
  • 45% dintre respondenţi recunosc că obişnuiesc să consulte horoscopul, iar 16% ţin cont de horoscop în viaţa de zi cu zi. Majoritare la acest capitol sunt femeile, cei care au între 36 şi 50 de ani, respondenţii fără studii sau cu studii elementare
  • Majoritatea românilor (62%) consideră că un politician care nu crede în Dumnezeu nu este potrivit pentru a ocupa o funcţie publică.
  • În timp ce 95% dintre respondenţi spun că şi-ar da viaţa pentru un membru al familiei, doar 48% ar face acest lucru pentru ţară

bravos, natiune!

Editat de gn77b
Link spre comentariu

uita-te cu atentie la text... "spun". nu "fac". de spus e usor... mai ales cu o manea buna pe fundal.

asta mi-a placut.

normal, la zis sintem poporul nr. 1. unde pui ca ipocrizia merge mina-n mina cu credinta.

Link spre comentariu

Suntem inca in evul mediu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Discrimination_against_atheists

The constitutions of these seven US states ban atheists from holding public office:

Arkansas"No person who denies the being of a God shall hold any office in the civil departments of this State, nor be competent to testify as a witness in any Court."[81]
Link spre comentariu

Ba, acuma stiu de unde apar articolele alea de senzatie si de ce ziare ca Evz sint cu cel mai mare tiraj. Ca asa place la popor.

Uite toata fraza:

In the United States, six state constitutions officially include religious tests that would effectively prevent atheists from holding public office, and in some cases being a juror/witness, though these have not generally been enforced since the early nineteenth century.

Legea e veche dar nu a fost aplicata de la 1800... ceea ce e remarcabil in sine.

Nu ca asta scuza prezenta unei legi retardate dar sa fim seriosi, nu e singura, legile ramin in costitutii si coduri penale si civile sute de ani.

Link spre comentariu

• 3 weeks later...

Am amintit de mai multe ori de nenea ala Nassim Haramein... care e cam "zabauc" el asa si cam dificil de urmarit in filmele lui lungi si repetitive la un moment dat. Plus ca atunci cind incepe cu abereli cu semnele din lanurile de griu deja o da pe aratura de-a dreptu... Cu toate astea... citeva idei din teoria lui mie imi plac... Uite aci pe scurt in citeva minute idea de baza din ce indruga el acolo.

Faceti abstractie ca userul de youtube care a facut filmuletele e alt "fript"... cel putin dupa nume. :D

http://www.youtube.com/watch?v=D8IcciRHGvQ

Mai exista fo teorie care sa presupuna ceva similar? gen... Loop Quantum Gravity, etc ?

Link spre comentariu

daca o luam cu de-astea, destul de off-topic dar interesant:

http://en.wikipedia.org/wiki/Spacetime#Privileged_character_of_3.2B1_spacetime

========================================================================

o noua victorie asupra rationalului: http://www.npr.org/2013/09/01/217746942/texas-megachurch-at-center-of-measles-outbreak

God vrea sa ai pojar.

spicuim:

So I'm going to tell you what the facts are, and the facts are the facts, but then we know the truth. That always overcomes facts

Editat de gn77b
Link spre comentariu

Apropo... cind erau sa dea drumu astia la LHC zbierau cretinoizii ca vor aia sa aduca apocalipsa ca vor face gauri negre si ne vor inghiti pe toti... si alte crize crestinesti.

Abia acuma ma gindesc... oare are vreo legatura cu ce zice nenea ala mai sus?

Link spre comentariu

Inclusiv la noi in tribunale te pune sa juri cu mana pe biblie. Stie cine ce se intampla daca nu vrei sa faci asta motivand ca esti ateu ?

Un documentar foarte fain pe care l-am vazut acu citeva zile

http://science.docuwat.ch/videos/atoms/atom/?channel_id=7&skip=0

e si pe vimeo si pe kat.ph (se gasesc subtitrari in engleza pentru toate 3 partile si in romana doar pentru ultima).

daca vreti un link sa le vedeti mkv cu subs in ele... dati un pm.

Foarte interesanta calatoria atomului. Mi-a placut cum insasi descoperirile proprietatilor asa zisului atom ascund in ele "dubiile" si rasturnarile de situatie dintre "taberele" oamenilor de stiinta.

Link spre comentariu

Vizitator Walhaz

Inclusiv la noi in tribunale te pune sa juri cu mana pe biblie. Stie cine ce se intampla daca nu vrei sa faci asta motivand ca esti ateu ?

In statul laic, deci ateu, democratic si modern, intrebarea "de ce mai juram indiferent ce?" este una pertinenta.

Juri in scoala, la armata, in tribunal, etc.

Daca statul laic nu recunoaste o provenienta divina a ordinii si legislatiei sale, deci nici provenienta divina a statului in sine, atunci orice juramant este lipsit de fond. Fara o instanta supraumana, ca pedepsitor al incalcarii juramantului, juramantul in sine este inutil.

Daca cele de mai sus sunt corecte, atunci ststaul laic nu are nici un fel de justificare pt. propria existenta.

Interesant ar fi ca acest stat sa incerce sa-si justifice existenta.

M-ar interesa.

Ateul absolut pur si simplu nu exista. Ceea ce exista este doar ateism declarativ.

Edit: asta-i un subiect d-ala, fara sfarsit si fara rost. Ai mei doi bani.

Editat de Walhaz
Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic