Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

Ceea ce demonstraza capacitatea limitata de perceptie a omului.

Nu trebuie insa stagnat pe antropomorfizarea zeitatilor, ci pe ceea ce a dat nastere ideii de zeitate si anume fortele naturii. Astazi stim ce-i cu fulgerul, dar nu stim ce-i in Alfa Centauri. Asa ca definita zeitatilor ar trebui adaptata timpurilor.

Eu propun o alternativa: sa numim zei si actiuni divine, fortele naturii pe care inca nu le intelegem si nu le stapanim, dar ne influenteaza viata, chiar daca noi nu ne dam seama de asta (gen cine stie ce radiatii cosmice, pt. care n-avem inca aparate de observatie si masurare, sau mai stie naiba ce). Sau ceea ce a stat la originea universului, asa cum il percepem noi, pana ne dumirim cum sta treaba. OK asa?

Pai stai asa, ca majoritatea fortelor naturii si fenomenelor care NE AFECTEAZA viata de zi cu zi le-am aflat de mult!!!

Cu ce-ti afecteaza tie viata cine stie ce fenomene cosmice din Alfa Centauri?

In plus, vezi ca fiind absorbit de partea spirituala a culturii umane ai cam neglijat partea stiintifica din ultimii ani.

Se cam stie si ce se intampla in Alfa Centaurii, durata de viata a unei stele, metamorfozarea unei stele, s.a.m.d.

Ai auzit de notiunea "pitica alba"? Stii cum este modelata gravitatia ca o depresiune in "panza spatiala" ? Stii ce e o gaura neagra? De curand (parca acum 1 an sau doi) a fost depistata una aproape de galaxia noastra. Ai auzit de radiatia Hawking si ce reprezinta ea? :D

Tu nu crezi in matematica, ci stii ca ea-i corecta. Stiu ca te-ai exprimat neatent, dar nu-i bai. Stii matematica, nu crezi in ea.

Ei, la faza cu religia vs. stiinta nu intelegi tu cum vine treaba si eu m-am plictisit sa-ti tot explic. In loc sa ma contrazici, mai bine te documentezi si-ti garantez eu ca merita.

Dar hai sa te mai pun la cugetare fortata: stiinta a aparut inaintea religiei. (am sustinut inainte altceva, doar la modul bascalie, acum sunt serios)

Eu doar am zis ce-ai zis tu mai sus, ca noi credem in stiinta. Ai zis undeva mai sus ca noi ateii CREDEM IN STIINTA. Eu la asta am vrut sa-ti atrag atentia cu matematica.

Acuma te contrazici.

Om, am si eu o rugaminte, poti sa te exprimi CLAR SI CONCIS?

Esti foarte ambiguu si ai un stil greu de urmarit. Poti face asta? Multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Vizitator 9fingers

@9fingers S-au debarasat insa de credintele traditionale, cum isi pierd si copiii credulitatea in povestile cu care au fost obisnuiti. Cu asta ai pus punctul pe I. Sunt multi care se declara atei doar in raport cu credintele traditionale pentru ca asta este perceptia lor vis a vis de ateism. Asta nu inseamna ca in vestul europei de exemplu nu exista cateva sute de locatii in care se practica ca la balamuc zeci de forme de Yoga, Reiki, plus alte tehnici de meditatie si relaxare. Depinde din ce punct de vedere privesti. Daca omul nu mai este multumit cu credinta traditionala asta nu inseamna ca nu va cauta in continuare altceva sa substituie''pierderea'' Parerea mea :) Bafta.

Cand am spus "cum isi pierd si copiii credulitatea in povestile cu care au fost obisnuiti", ma refeream la putin mai mult decat ce vrei tu sa accepti.

Pana la o varsta, copii cred cam orice le este servit de parinti. Credulitate = tendinta de a crede cu usurinta, fara a cerceta.

Dar etapa asta nu tine mult. Ma refeream tocmai la o schimbare de genul asta, profunda, a modului de abordare.

Renuntand la forma traditionala de religie, putini se lasa pacaliti de ale forme, mai blande sau confortabile. Mai degraba vor privi la fel de critic si restul credintelor.

De altfel se vede in orice statistici, convertirile sunt rare si nesemnificative. Ce spui tu despre Yoga, Reiki tin de divertisment. Nu cred ca renunta nimeni la crestinism pt ca se apuca de Yoga, ci renunta la salsa sau bachata.

Link spre comentariu

Afirmatia asta ti-am combatut-o eu:

Tocmai aceasta "pierdere" mana in lupta vajnica armie atee aici de fata. Nu poate nimeni contesta inlocuirea, pana la confuzie, a religiei cu ceea ce plebeul numeste stiinta. Se crede prea mult, stiindu-se prea putin, in toate taberele beligerante. Parerea mea.

Link spre comentariu

Vizitator Gromovnik

Pai stai asa, ca majoritatea fortelor naturii si fenomenelor care NE AFECTEAZA viata de zi cu zi le-am aflat de mult!!!

Cu ce-ti afecteaza tie viata cine stie ce fenomene cosmice din Alfa Centauri?

In plus, vezi ca fiind absorbit de partea spirituala a culturii umane ai cam neglijat partea stiintifica din ultimii ani.

Se cam stie si ce se intampla in Alfa Centaurii, durata de viata a unei stele, metamorfozarea unei stele, s.a.m.d.

Ai auzit de notiunea "pitica alba"? Stii cum este modelata gravitatia ca o depresiune in "panza spatiala" ? Stii ce e o gaura neagra? De curand (parca acum 1 an sau doi) a fost depistata una aproape de galaxia noastra. Ai auzit de radiatia Hawking si ce reprezinta ea? :D

Bravo!

Cea mai veche stiinta este astronomia, iar cel mai vechi calendar lunar este pe un ciot de os, dintr-o pestera din Franta. Stonhenge e cel mai bun exemplu, ca-l stie toata lumea. A fost stiinta, inainte sa fie religie.

Ca noi acum avem ceva aparate, care pot cate ceva, ne face sa devenim fuduli si sa credem ca le stim pe toate, ca un copil care a inavata ceva nou. Bine si asa. Se putea chiar mai rau.

Fara partea spirituala, nici macar stiinta nu are nici un rost. Asta s-o stii de la mine. In esenta, fiecare cu ce-i place, iar daca unii se simt "mai" inferiori si se angreneaza prosteste in discutii ce-i depasesc, nu ma priveste.

Link spre comentariu

Vizitator Gromovnik

Afirmatia asta ti-am combatut-o eu:

Stiu.

Renuntand la forma traditionala de religie, putini se lasa pacaliti de ale forme, mai blande sau confortabile. Mai degraba vor privi la fel de critic si restul credintelor.

De altfel se vede in orice statistici, convertirile sunt rare si nesemnificative. Ce spui tu despre Yoga, Reiki tin de divertisment. Nu cred ca renunta nimeni la crestinism pt ca se apuca de Yoga, ci renunta la salsa sau bachata.

Pt. c-asa vrea muschiu' tau. Tovarasu' sectorist, ti-ai luat statisticile din reviste de divertisment.

Nu acea "pierdere", pomenita mai sus, face ateul sa-si doreasca inlocuirea ei cu altceva, in cazul de fata stiinta? (sau salsa, sau ce vrei tu) Nu exact acea "pierdere" te face pe tine sa ma combati cu atata vehementa? Te doare, pt. ca-ti amintesc de ea?

(Daca nu se joaca nimeni cu Guzganu', asta-si ia jucariile si pleaca. A disparut in neant...LOL)

Editat de Gromovnik
Link spre comentariu

A mai fost:

"Să clarific treaba. Nu-s fan religie. Dar nu îmi place să zic că sunt ateu. Dacă mă întreabă cineva, zic că-s necredincios.

Pentru că atunci când zic „ateu”, mă gândesc la genul ăla de om care de adună cu alţi încă 2 „atei” la o masă, să vorbească cu superioritate despre cât de oi naive sunt oamenii de rând, care nu au depăşit nevoia de spiritual, să ajungă la etapa elevată, raţională a vieţii.

Şi discută treaba asta cu un aer de importanţă pe muian, şi aşa, o combinaţie de milă şi scârbă pentru credincioşii net inferiori lor..."

http://www.piticigratis.com/2012/05/urasc-ateii/

Acuma nu zice nimeni ca orice ateu automat e si destept si ca stie ce vorbeste.

S-o fi simtit Raducu complexat pe langa aia de care zice el.

Ce face Raducu se numeste sa fie "politically correct". In alte articole se pisa cu bolta pe toti prostii si foloseste un limbaj la care ar rosi toti tiganii din occident dar cand vine vorba de credinciosi s-a gasit el sa-i apere. Mah mai da-l dreak de ipocrit.

Link spre comentariu

Vizitator Gromovnik

Ateii, cu rare exceptii, sunt un fel de "izgoniti din Rai", sau se comporta ca unii d-aia, mai exact asemeni unor izgoniti din Rai, carora le este ciuda si sunt foarte razbunatori. Arunca cu noroi in ceea ce-i scump, sau sfant, altuia, pretinzand ca au un drept aproape divin de a face asta, nesuportand cand le este lor manjita cu noroi sfanta liturghie stiintifica. Omenesc, deci previzibil. Inteligent? N-as zice. "Mai" superior cuiva? Fix pix.

Editat de Gromovnik
Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Nu acea "pierdere", pomenita mai sus, face ateul sa-si doreasca inlocuirea ei cu altceva, in cazul de fata stiinta? (sau salsa, sau ce vrei tu) Nu exact acea "pierdere" te face pe tine sa ma combati cu atata vehementa? Te doare, pt. ca-ti amintesc de ea?

Nu.

.Ateismul nu se mosteneste ca religia, de la parinti. Nu exista nici institutii care se ocupa cu indoctrinarea lui, asa cum avem biserici cam la fiecare colt de strada.

Nu este infectios nici la nivel de comunitate, prin obiceiuri, traditii si sarbatori vulgare.

Ateismul este un efect secundar, o consecinta a educatiei. O educatie care promoveaza spiritul critic si cercetarea.

Odata ce capeti deprinderea de a intelege, de a intelege printr-o metoda ce ofera rezultate coerente cu observiile din lumea naturala, n-ai cum sa simti lipsa credintei, a superstitiei si a supranaturalului. Dimpotriva, se aseamana mai mult cu ridicarea unui voal de ceata. Toate domeniile devin interconectate si abordabile.

Link spre comentariu

Vizitator Gromovnik

Nu.

.Ateismul nu se mosteneste ca religia, de la parinti. Nu exista nici institutii care se ocupa cu indoctrinarea lui, asa cum avem biserici cam la fiecare colt de strada.

Nu este infectios nici la nivel de comunitate, prin obiceiuri, traditii si sarbatori vulgare.

Ateismul este un efect secundar, o consecinta a educatiei. O educatie care promoveaza spiritul critic si cercetarea.

Odata ce capeti deprinderea de a intelege, de a intelege printr-o metoda ce ofera rezultate coerente cu observiile din lumea naturala, n-ai cum sa simti lipsa credintei, a superstitiei si a supranaturalului. Dimpotriva, se aseamana mai mult cu ridicarea unui voal de ceata. Toate domeniile devin interconectate si abordabile.

Partea rosie: ia revizuieste-ti tie insuti atitudinea, inainte de a scrie ce-ai scris. Nu astept sa cugeti si sa ajungi sa-ti dai seama de nerozia tocmai emanata, pt. ca-i evident un efort mult prea mare, daca nu imposibil.

Partea verde: daca tu crezi asta, inseamna ca esti indoctrinat cum se cuvine, iar eu masina de dezindoctrinare n-am, ca te-as ajuta.

Sa nu omitem simplismul (a nu fi confundat cu simplitatea) mecanismelor gandirii tale. Macar de-ai fi fericit cu toate astea, dar nu esti. Ori daca nu esti fericit, dovada atitudinea-ti forumista (macar nu esti singur, sunteti destui d-astia), atunci este evident ca modul tau de abordare a problemei este unul nefunctional, daca nu chiar daunator. Pt. orice minte luminata, chiar stiintifica, starea asta de fapte nu poate sa te indemne decat la o schimbare, ceea ce eu iti sugerez si-ti urez bafta in realizarea ei.

Editat de Gromovnik
Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Cand citesc mesajele lui Napoleon imi aduc aminte de cliseul cu cimpanzeul care nu ar fi in stare sa rescrie opera lui Shakespeare, oricate incercari ar avea la dispozitie.

Cred ca ar avea nevoie de un timp relativ scurt, sa scrie niste replici asemanatoare cu ale lui Napoleon. (La final si-ar mormai si-n barba la fel ca el)

Link spre comentariu

Vizitator Gromovnik

Cand citesc mesajele lui Napoleon imi aduc aminte de cliseul cu cimpanzeul care nu ar fi in stare sa rescrie opera lui Shakespeare, oricate incercari ar avea la dispozitie.

Cred ca ar avea nevoie de un timp relativ scurt, sa scrie niste replici asemanatoare cu ale lui Napoleon. (La final si-ar mormai si-n barba la fel ca el)

Sa inteleg ca Napoleon, dupa tine, a fost un idiot nebun. Evident faptul ca, sa folosesc o forma adecvata subiectului, "tu nu ai nimic sfant", la fel cum este evident ca nu suporti pe cei ce au (nu lua mot-a-mot toate). D-aia n-ai pace.

Trist ca asemenea oameni au acces la internet, raspandindu-si astfel neghiobiile. Te voi ignora, ca pe Guzganu', fara sa-ti dau "ignore".

Un lucru fie zis: alergi ca un catel dupa mine, pe topicuri, si o sa obosesti. Opreste-te, ca devii ceva de domeniul psihiatriei.

Editat de Gromovnik
Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Sa inteleg ca Napoleon, dupa tine, a fost un idiot nebun.

:crack: Nu stiu de ce mai sunt surprins. Normal ca nu esti la curent cu memele, de la iesirea din evul mediu incoace.

Editat de 9fingers
Link spre comentariu

Vizitator Gromovnik

Macar credinciosii, in limitarea lor, au un refugiu. Ateii n-au nici unul, ca forumurile nu pot fi socotite asa ceva. Si-i doare atat de rau, incat trebuie sa urle pretutindeni cat sant ei de "mai" superiori si de neatinsi de cele lumesti.

E starea lor naturala. LOL

Chestia e ca, in ciuda eforturilor, durerile sporesc in intensitate, odata cu inaintarea-n varsta. Impreuna cu urletele. Jur ca, daca s-ar coordona, ar iesi un cor rudimentar din ei.

Hai, sictir, si o viata implinita.

Editat de Gromovnik
Link spre comentariu

Macar credinciosii, in limitarea lor, au un refugiu. Ateii n-au nici unul, ca forumurile nu pot fi socotite asa ceva. Si-i doare atat de rau, incat trebuie sa urle pretutindeni cat sant ei de "mai" superiori si de neatinsi de cele lumesti.

Fara suparare, dar ma tem ca tocmai te-ai autodescris. :hug:

Link spre comentariu

Chestia e ca, in ciuda eforturilor, durerile sporesc in intensitate, odata cu inaintarea-n varsta. Impreuna cu urletele. Jur ca, daca s-ar coordona, ar iesi un cor rudimentar din ei.

Hai, sictir, si o viata implinita.

Treci pe topicul cu America ca esti prost de bubui,acolo mai bolboroseai ceva,dar aici te pierzi in amanunte.

Link spre comentariu

Vizitator Gromovnik

Fara suparare, dar ma tem ca tocmai te-ai autodescris. :hug:

Te temi degeaba. Daca am sta la un pahar de vorba, fara corul din fundal, iti garantez ca ne-am intelege unul pe celalalt. Aici e mai greu, din cauza zgomotului de fond.

Singur spuneai ca in absenta mea, care se va repeta curand, tot aici erati si tot asta faceati.

Link spre comentariu

Se stie exact toata cronologia universului pana la o miliardime de secunda (de fapt mult mai putin dar o spun asa, in human readable numbers). In sens invers deci

-acum 13.7 miliarde de ani de la "big bang" (o sa-i zic BB)

-formarea sistemului solar, 9 miliarde de ani de la BB

-reionizare, formarea galaxiilor, stelelor si a altor grupuri din univers a durat de la 1 miliard de ani pana la 150 milioane ani de la BB (descrescator deci). Cunoscuta ca epoca structurilor

-asa zisa epoca neagra (interactia fotonilor cu electronii si protonii)

-recombinare (formarea hidrogenului si a heliumului pe masura ce densitatea universului scade), 377.000 ani

-formarea materiei (cantitate nucleii atomi egala cu protoni) - 70.000 ani de la BB

Ei si acum vine partea interesanta.

- nucleosinteza intre 20 si 3 minute de la BB (temperatura universului scade permitand aparitia nucleelor de atomi)

- asa zisa epoca foton 10 secunde de la BB (universul este dominat de fotoni in stadiul asta)

- asa zisa epoca lepton intre 10 secunde si o secunda de la BB (hadrons si anti hadrons - suna cunoscut numele? - se anihileaza reciproc lasand in urma leptoni/anti leptoni)

- epoca hadron (deja informatia e publica si cunoscuta de la experimentele LHC de sub Geneva) dureaza de la o secunda pana la 10 -6 secunde de la BB

- epoca quarcilor de la 10-6 pana la 10-12 secunde de la BB

Si acuma, in urma experimentelor (nu numai) la LHC

- bariogeneza si epoca inflationara 10-32 secunde dupa BB

- electroweak & marea unificare 10 -43 secunde dupa BB

Suntem deci la 10 -43 secunde de locul si momentul unde a inceput universul. Perioada asta se cheama Planck epoch (BB -> 10-43 sec). Planck epoch asta este perioada asta incredibil de mica in care temperatura este suficient de mare ca sa uneasca toate cele 4 forte fundamentale in una singura. Se stie extraordinar de putin de fizica la astfel de temperaturi momentan si aici exista doar teori (strings, quantum gravitation, loop quantum etc). Daca stai sa te gandesti ca am ajuns sa aflam atat de multe despre inceputurile a tot ce ne inconjoara (un pic aroganta exprimarea, accept critici) in ultima suta de ani ma gandesc ca e posibil sa ajungem si la momentul zero, sa stim exact ce a fost singularitatea aia de la care s-a plecat initial. Daca cineva crede ca o persoana sau o fiinta a reusit toate astea atunci ar fi bine sa se gandeasca la cifrele astea ca sa isi dea seama cat de insignificanta poate fi o astfel de creatura fata de imensitatea universului. Personal, as accepta cu mai mare usurinta o idee de zeu in genul lui Q din Star Trek (probabil facut intentionat evil de catre producatori, bazat pe biblie :wink: ) controlabil intr-un final de catre cei pe care-i controleaza.

Insa nu ma bagati in seama, io-s doar un agnostic care rade de se ca ca pe el cand aude de dumnezo. Si da, imi place sa rad de crestini. Defect profesional, ce sa-i faci.

Link spre comentariu

Vizitator Gromovnik

Treci pe topicul cu America ca esti prost de bubui,acolo mai bolboroseai ceva,dar aici te pierzi in amanunte.

Ori tocmai amanuntele este de dorit sa le trecem cu vederea, ca sa putem dormi linistiti, eroule. Nu-i asa?

Apoi, in ce organe ale unuia dintre creatorii tai te poti duce, cred ca-ti este clar. Daca nu, nici eu nu te pot lamuri.

Link spre comentariu

Ori tocmai amanuntele este de dorit sa le trecem cu vederea, ca sa putem dormi linistiti, eroule. Nu-i asa?

Apoi, in ce organe ale unuia dintre creatorii tai te poti duce, cred ca-ti este clar. Daca nu, nici eu nu te pot lamuri.

Nu mai incerca sa pari destept ca nu iti iese deloc,te bat cu Biblia in cap pana se schimbe banii si tot prost ramai.

Poti sa imi iei tu organu in gura pana sa il iau eu pe al zeului,al meu e real :peace:

Link spre comentariu

Te temi degeaba. Daca am sta la un pahar de vorba, fara corul din fundal, iti garantez ca ne-am intelege unul pe celalalt. Aici e mai greu, din cauza zgomotului de fond.

Singur spuneai ca in absenta mea, care se va repeta curand, tot aici erati si tot asta faceati.

Pai tu nu mai puteai sa faci pentru ca ai fost banat/suspendat. Ca daca nu, faceai in continuare ce facem si noi.

Aparitiile tale alternative s-au datorat faptului ca ti-a fost interzis accesul la forum nu ca n-ai mai vrut tu. :D

Si de fiecare data ai disparut pentru ca nu te-ai abtinut in a jigni si persifla pe toata lumea.

Si cazi in cel mai mare penibil daca iti inchipui ca viata oricaruia dintre noi depinde de forum. E doar o forma de distractie complementara activitatilor noastre de zi cu zi.

Link spre comentariu

Vizitator Gromovnik

Se stie exact toata cronologia universului pana la o miliardime de secunda (de fapt mult mai putin dar o spun asa, in human readable numbers). In sens invers deci

-reionizare, formarea galaxiilor, stelelor si a altor grupuri din univers a durat de la 1 miliard de ani pana la 150 milioane ani de la BB (descrescator deci). Cunoscuta ca epoca structurilor

-recombinare (formarea hidrogenului si a heliumului pe masura ce densitatea universului scade), 377.000 ani

-formarea materiei (cantitate nucleii atomi egala cu protoni) - 70.000 ani de la BB

- nucleosinteza intre 20 si 3 minute de la BB (temperatura universului scade permitand aparitia nucleelor de atomi)

- asa zisa epoca foton 10 secunde de la BB (universul este dominat de fotoni in stadiul asta)

- asa zisa epoca lepton intre 10 secunde si o secunda de la BB (hadrons si anti hadrons - suna cunoscut numele? - se anihileaza reciproc lasand in urma leptoni/anti leptoni)

- epoca hadron (deja informatia e publica si cunoscuta de la experimentele LHC de sub Geneva) dureaza de la o secunda pana la 10 -6 secunde de la BB

Suntem deci la 10 -43 secunde de locul si momentul unde a inceput universul. Perioada asta se cheama Planck epoch (BB -> 10-43 sec). Planck epoch asta este perioada asta incredibil de mica in care temperatura este suficient de mare ca sa uneasca toate cele 4 forte fundamentale in una singura. Se stie extraordinar de putin de fizica la astfel de temperaturi momentan si aici exista doar teori (strings, quantum gravitation, loop quantum etc). Daca stai sa te gandesti ca am ajuns sa aflam atat de multe despre inceputurile a tot ce ne inconjoara (un pic aroganta exprimarea, accept critici) in ultima suta de ani ma gandesc ca e posibil sa ajungem si la momentul zero, sa stim exact ce a fost singularitatea aia de la care s-a plecat initial. Daca cineva crede ca o persoana sau o fiinta a reusit toate astea atunci ar fi bine sa se gandeasca la cifrele astea ca sa isi dea seama cat de insignificanta poate fi o astfel de creatura fata de imensitatea universului. Personal, as accepta cu mai mare usurinta o idee de zeu in genul lui Q din Star Trek (probabil facut intentionat evil de catre producatori, bazat pe biblie :wink: ) controlabil intr-un final de catre cei pe care-i controleaza.

Insa nu ma bagati in seama, io-s doar un agnostic care rade de se ca ca pe el cand aude de dumnezo. Si da, imi place sa rad de crestini. Defect profesional, ce sa-i faci.

Si in ciuda acestor cunostinte, putem practic foarte putin mai mult decat puteam in 1945, momentul in care stiinta a fost oprita cu forta in loc, fiind inlocuita de tehnologia cu care este astazi chiar confundata.

Pai tu nu mai puteai sa faci pentru ca ai fost banat/suspendat. Ca daca nu, faceai in continuare ce facem si noi.

Aparitiile tale alternative s-au datorat faptului ca ti-a fost interzis accesul la forum nu ca n-ai mai vrut tu. :D

Si de fiecare data ai disparut pentru ca nu te-ai abtinut in a jigni si persifla pe toata lumea.

Si cazi in cel mai mare penibil daca iti inchipui ca viata oricaruia dintre noi depinde de forum. E doar o forma de distractie complementara activitatilor noastre de zi cu zi.

E asa cum crezi tu ca e. Dormi linistit.

Nu mai incerca sa pari destept ca nu iti iese deloc,te bat cu Biblia in cap pana se schimbe banii si tot prost ramai.

Poti sa imi iei tu organu in gura pana sa il iau eu pe al zeului,al meu e real :peace:

Sa nu-ti iesi cumva din pepeni, amice.

Editat de Gromovnik
Link spre comentariu

Cum poti sa crezi bah asa ceva?

Sunt niste minciuni. Aceste date sunt obtinute folosind matematica si fizica si chimie, pe care ne pisam toti in cor cu bolta!

Cum am mai zis, pe aia care se pisa pe stiinta, neaga stiinta actuala, stii ce le-as face?

I-as lasa in pwla goala in jungla amazoniana sa se descurce cu intelepciunea lor acolo. Sau i-as lasa in pwla goala pe o insula pustie, poate meditand acolo si eventual schimband amabilitati sexuale cu vreun Vineri ajung sa aprecieze stiinta implicata in construirea unui elicopter/vapor venit sa-l salveze si sa-l smulga din bratele dragastoase ale celui amintit mai devreme. :D

Link spre comentariu

Vizitator Gromovnik

Cum poti sa crezi bah asa ceva?

Sunt niste minciuni. Aceste date sunt obtinute folosind matematica si fizica si chimie, pe care ne pisam toti in cor cu bolta!

Cum am mai zis, pe aia care se pisa pe stiinta, neaga stiinta actuala, stii ce le-as face?

I-as lasa in pwla goala in jungla amazoniana sa se descurce cu intelepciunea lor acolo. Sau i-as lasa in pwla goala pe o insula pustie, poate meditand acolo si eventual schimband amabilitati sexuale cu vreun Vineri ajung sa aprecieze stiinta implicata in construirea unui elicopter/vapor venit sa-l salveze si sa-l smulga din bratele dragastoase ale celui amintit mai devreme. :D

Tu se pare ca ai face multe, daca te-ar lasa cineva, mai ales chestii cu aia si cealalta goala, moarte, foamete, razboi si pestilenta. :crack:

Pt. un ins cu atatea planuri marete, dai cam mult din gura (tastatura). Complexe? Frustrari? Sigur.

Nimeni n-a negat stiinta, multi au negat spiritualitatea. Vezi tu cum sta treaba?

Apoi, personal, fara tehnologia actuala (n-o confunda cu stiinta) ma pot descurca de minune. Cand plec aiurea-n munti, cam asta fac, saptamani intregi. Singurele accesorii moderne sunt hainele, rucsacul, un ac (nu pt. cusut) si un cutit Bowie. E nemaipomenit de relaxant.

Editat de Gromovnik
Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

... in 1945, momentul in care stiinta a fost oprita cu forta in loc, fiind inlocuita de tehnologia cu care este astazi chiar confundata.

Uite ca a ajuns sa-si dateze si singur propria ignoranta.

Nu stiinta a fost oprita atunci, cel mult nivelul tau de cunostinte generale care pare ca se cam taie undeva in jurul acelui an.

Vremuri in care astrofizica era inca intr-o forma gestanta, si bologia moleculara nici nu aparuse, cu toate implicatiile cruciale in evolutionism.

Editat de 9fingers
Link spre comentariu

Vizitator Gromovnik

Stiinta neaplicata la modul util omului (multe jucarii tehnologice de azi fiind absolut inutile) este... ce este?... exact: inutila! Mai departe de luna nu am ajuns, iar aia cu stiinta germana in constructia de rachete. Altceva? La ce folosim cunostintele acumulate din 1945? Profitul unor firme? Teribil, dom'le.

Nu astept ca euglenele sa inteleaga.

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic