gn77b Postat Septembrie 30, 2013 Share Postat Septembrie 30, 2013 Eugene, daca pui problema la modul asta esti in aceeasi oala cu Walhaz. nu ca ai fi nebun, dar sablonul e acelasi: teoriile care ne gidila pe mine la intelect trebuie sa fie adevarate. (avertisment: fraza de mai sus va genera alte elucubratii din partea lui Walhaz, pe ideea ca uite cine stie adevarul, ateii ingineri etc. ca sa va scutesc de neplacerea de a-i citi inca un post) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Septembrie 30, 2013 Share Postat Septembrie 30, 2013 Asa cum e gramofon atras de paganisme si fascism, exista si o generatie startrek si star wars atrasa de partea asta de telenovele spatiale. Ca avatar sau prometheus (cum incepe filmul?)... ...Nu au rabdare sa parcurga niste rationamente, sa respecte niste protocoale, vor actiune direct. Si genul asta de sci-fi, ca e vorba de literatura sau cinema, a consacrat deja destule meme in randul lor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Septembrie 30, 2013 Share Postat Septembrie 30, 2013 Eu imi puneam intrebarile pe care si le pune Gramofon la varsta lui cand aveam vreo 13-14 ani si stateam latit noaptea pe iarba cu privirea la cer. Fumam cu colegii de clasa, priveam stelele si debitam teorii pe care le credeam noi interesante. El o fi ramas la varsta aia, nu cred ca e cazul sa-l condamnam pt asta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Septembrie 30, 2013 Share Postat Septembrie 30, 2013 Tu constientizezi ca "antimateria" e doar o teorie, acu mai zici ca si cum sa o folosim. Pai stai sa o gasim intai, nu crezi? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Septembrie 30, 2013 Share Postat Septembrie 30, 2013 (editat) Si da poate ca sunt nebun pentru ca oricum gandesc altfel decat 60-70% din oamenii de pe planeta asta. Si poate decat multi de pe forum am zis clar: n-am sugerat ca esti nebun (Walhaz e). Asa cum e gramofon atras de paganisme si fascism, exista si o generatie startrek si star wars atrasa de partea asta de telenovele spatiale. Ca avatar sau prometheus (cum incepe filmul?)... ...Nu au rabdare sa parcurga niste rationamente, sa respecte niste protocoale, vor actiune direct. Si genul asta de sci-fi, ca e vorba de literatura sau cinema, a consacrat deja destule meme in randul lor. mie mi se pare ca Star Wars (seria originala) e un film extrem de bun, atit timp cit il iei strict ca pe o poveste. si ca poveste e extrem de reusit, l-as baga categorit in top 10 filme ever. apropo de asta, intr-o discutie cu cineva (subiectul neavind vreo legatura), vine vorba de longevitate. eu zic "da' de ce sint oamenii obsedati sa traiasca mult?". ala-mi raspunde "cine stie, poate apucam sa prindem ca se inventeaza teleportarea, n-ai vrea sa vezi asa ceva?". apropo de generatia Star Trek. personal sint extrem de sceptic ca teleportarea va exista vreodata si nici nu cred c-as vrea (ia imaginati-va cam ce material pt. baieti "intreprinzatori" ar fi). chiar inclin sa cred ca aceasta obsesie pt. extraterestri, Roswell, dosare X, Area 51, fenomen Tunguska si care-or mai fi, e pur si simplu creatie hollywoodiana. nu zic ca n-o inteleg, omu' are o nevoie de fantastic in gena, da' trebuie sa stii cind sa tragi linia. Eu imi puneam intrebarile pe care si le pune Gramofon la varsta lui cand aveam vreo 13-14 ani si stateam latit noaptea pe iarba cu privirea la cer. Fumam cu colegii de clasa, priveam stelele si debitam teorii pe care le credeam noi interesante. El o fi ramas la varsta aia, nu cred ca e cazul sa-l condamnam pt asta. LOL fix asta am zis si eu. mi se pare ultramegasuperhilar cum ii da el cu viziuni simpliste cind astea-s filozofii de scoala generala. Da. Asa e. Gandeste-te insa cat am evoluat ca tehnologie fata de anii '90, nemaivorbind fata de "copilaria spatiala" din anii '60. Cine stie ce va fi peste 40 de ani? cit am evoluat? adica ce avem, televizoare HD cu tehologie LCD, internet mai rapid? unde-i exact evolutia aia spectaculoasa? abia a ajuns o sonda pe Marte si a facut 4 poze (exact la ce folosesc, naiba stie), am bagat o tona de bani in CERN ca sa confirmam existenta unei particule, afacere de utilitate indoielnica si... in rest? avem leac la cancer si diabet cu pastile de 5 bani si n-am aflat eu? a, stai, m-am prins, avem iPhone 5, asta era. Editat Septembrie 30, 2013 de gn77b Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vrajitorul din oz Postat Octombrie 1, 2013 Share Postat Octombrie 1, 2013 Tu constientizezi ca "antimateria" e doar o teorie, acu mai zici ca si cum sa o folosim. Cum sa fie o teorie, in cantitati mici e sintetizata in laboratoare (acceleratoare de particule). In cantitati mari... mai bine ca nu avem leac la cancer si diabet cu pastile de 5 bani si n-am aflat eu? N-ai leac la cancer (adica ai, dar numai partial) dar ai mult mai multe leacuri decit acum 20-30 de ani. Gandeste-te insa cat am evoluat ca tehnologie fata de anii '90, nemaivorbind fata de "copilaria spatiala" din anii '60. Matale confunzi internetul cu restul domeniilor. Ia uita-te ca o masina sau un avion merg cam la fel de repede ca in anii 60 si arata la fel. A, ba nu, dezamagire, merg mai incet, vezi Concorde. In copilaria aia spatiala am zburat pe Luna... n-am mai facut asta de atunci. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Octombrie 1, 2013 Share Postat Octombrie 1, 2013 antimateria e o teorie (in sensul crestinoid ). bine... la fel e si gravitatia pina la urma Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Octombrie 1, 2013 Share Postat Octombrie 1, 2013 (editat) -Apropos de teleportare, deja s-a realizat teleportarea unor particule (deocamdata) Uite si motivul pt care multi fizieni nu il mai considera pe Kaku, si Kakuismul, doar o gluma proasta, ci o boala care ar trebui sa revolte mai multi oameni. Nimeni nu a teleportat nicio particula, au "teleportat" starea cuantica ca unor ioni. E ca si cum ai spune ca lumea teleporteaza tablouri pe internet. Kaku si altii ca el, fac exercitii semantice pt satisfactia unei generatii care a crescut cu startrek si acum au ramas cu buza umflata. Lumea e plina de prosti care cumpara orice prostie, cu conditia ca ea sa fie impachetata frumos. Nu te mai uita in gura unor prezentatori de documentare pt mase, ai internetul la discpozitie si poti afla orice vrei direct de la oamenii implicati, ori macar de la niste fizicieni onesti care nu umbladupa audiente. Editat Octombrie 1, 2013 de 9fingers Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Octombrie 1, 2013 Share Postat Octombrie 1, 2013 N-ai leac la cancer (adica ai, dar numai partial) dar ai mult mai multe leacuri decit acum 20-30 de ani.faza e ca n-o sa-mi tin respiratia pina o sa fie acele pastile accesibile oricui si cu rata de succes 99% pt. cancere metastazate si faza "amuzanta" e ca acele forme care nu dau simptome decit in fazele extrem de avansate, cind nu mai sint tratabile sint tocmai cele care-s specifice vremurilor si stilului de viata de acum (ex. cel de colon). macar acuma sute de ani mureai tinar da' rapid de holera, nu de boli care te macina incet si care chiar daca pot fi tinute sub control, iti lasa ceva ce doar seamana cu viata. sunt deja 535 de oameni care au zburat in spatiuEugene, Eugene... imi pare rau sa ma pis pe petrecerea ta. ce zici, daca-ti dau un sac plin de bani te imbogatesti sigur, nu? depinde, poate e plin cu monede de 5 bani, sau cu bancnote de 500 RON. se pot elabora metrici inselatoare pentru orice, daca am chef pot sa fac sa para orice lucru maret o bagatela sau invers, daca concep o metrica anume gindita. care spatiu? ISS aia e cumva in alta galaxie si n-am aflat eu? e la o aruncatura de bat. si permite-mi sa fiu la fel de entuziast pe cit au fost si inca sint multi cu CERN-ul. e o gaselnita pt. turism spatial, pe care o sa si-l permita doar de-alde Donald Trump. ca tot a zis VdO de Concorde (f. bun exemplu), cred ca stii ca oamenii de rind nu-si permiteau un bilet. In 2000, the price for a return ticket without the promotional fare was £6,819 pounds ($9,906 US). British Airways had an offer in late 2000. A return ticket aboard a Concorde flight cost £2,002 ($2,908 US) for a flight leaving December 30 or 31 and returning between January 1 to 4 2002. adica pensia unui roman pe cam 3 ani, ca sa traversezi oceanul rapid. nu ca sa ajungi pe Luna sau ceva. iar acum nu mai e deloc avion de pasageri supersonic. halal evolutie, maret salt tehnologic. si ganditi-va ca in spatele lor sunt deja milioane de oameni care au muncit pentru ca acestia sa ajunga acolo. Pai asta e deja o industrie. Numarul celor care zboara creste in continuare iar de la anul, cand vor incepe si zborurile private in spatiu, acest numar va creste exponential. Deja costurile au scazut teribil. Pai daca primii turisti spatiali au platit estimativ cam 40-50 mil de usd, deja Virgin Glactic a lui Richard Branson vinde calatoria cu 200000 de usd si, tineti-va bine, deja e o alta firma numita XCOR care vinde acelasi produs cu 100000 usd sau chiar 95000 usd. Deja calatoria spatiala va deveni din ce in ce mai accesibila. Si sunt sigur ca in maxim 5 ani va veni o firma care poate ca va vinde la 50000 usd. Sunt sigur ca si voi va ganditi sa zburati in spatiu pentru ca sunteti oameni care traiti in Era Spatiala la fel ca si mine .frate, nu e nici o era spatiala. cu litere mari sau mici, esti un copil visator, cu panarame de Hollywood in cap. si daca ar fi, la ce viata mea foloseste? foloseste sa vada un bogatan Pamintul din spatiu. iti zic sincer, citindu-ti postul mi se pare ca esti fix specia Walhaz: crezi ca un lucru devine automat pozitiv si dezirabil, doar pt. ca tie iti place. Apropos de teleportare, deja s-a realizat teleportarea unor particule (deocamdata) cite, la ce distanta, cu ce costuri? ma, orice lucru poate sa para roz daca il privesti prin lentile colorate. o gramada de tehnologii promitatoare s-au dovedit mari fisuri. Tot ceea ce am scris mai sus este real si s-a intamplat, se intampla iar unele chestii se vor intampla cu siguranta in viitorul apropiat.si un sac cu monede de 5 bani e real dar nici nu te imbogateste. Nimeni nu a teleportat nicio particula, au "teleportat" starea cuantica ca unor ioni. E ca si cum ai spune ca lumea teleporteaza tablouri pe internet.iaca, nici nu stiam ca e doar atit, citisem odata ca ar fi teleportat o particula (la o distanta infima si cu costuri energetice f mari raportat la efect), acum aflu ca e doar gimnastica mintala (de ce nu sint surprins?). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Octombrie 1, 2013 Share Postat Octombrie 1, 2013 Asa e cum zice 9fingers legat de teleportare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Octombrie 1, 2013 Share Postat Octombrie 1, 2013 (editat) Am vazut si eu destule emisiuni cu Kaku, seria de pe Discovery.... Omul leaga niste chestii reale cu niste chestii ireale si le imbarliga in asa mod incat sa para posibil, dar majoritatea sunt trase de par rau. Erau episoade in care inventa diverse chestii, mergeau toate treburile perfect, doar ca lipseau niste chestii esentiale prin diverse locuri, de genul: "de unde sa luam asa de mult power", "ar trebui sa depasim viteza luminii", "ca sa ajungem acolo trebuie sa trecem printr-o gaura neagra",. .. s.a.m.d pure SF. @Eugen - eu nu cred ca el a zis vreodata ca e mai mult decat SF ceea ce afirma el prin emisiuni. Si el e constient ca multe chestii nu sunt posibile. (el pune un "Încă" pe-acolo doar de dragul spectatorilor ca tine ) Editat Octombrie 1, 2013 de B.B. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Octombrie 1, 2013 Share Postat Octombrie 1, 2013 @eugen_ghe. Era vorba de prostia cu teleportarea unor particule. M-am prins ca ai preluat-o de la Kaku pt ca el s-a facut deja de ras cu aceasta tampenie, si multi fizicieni au luat atitutine si i-au combatut verva asta populista. Ii place sa se dea interesant in fata camerei de filmat, si astfel sa amageasca milioane de oameni care altfel nu au tangente cu domeniile invocate. E vorba de audiente si cateva posturi de televiziunie promoveaza astfel de teme. Nu o mai da in balarii cum faci de obicei aici. Restul numelor nu au nicio legatura cu "teleportarea de particule" si nici macar cu fanteziile tale cu civilizatii extraterestre care ar fi vizitat planeta noastra si ar fi dat nastere religiei. E doar fantezia ta personala atatata de porcarii ca "ancient aliens" de pe nat-geo si literatura UFO. Restul numelor insirate de tine vorbesc de niste clasificari si atat. Nu au absolut nicio componenta stiintifica, sunt doar niste consideratii generice. N-o sa-l prinzi tu niciodata pe Stephen Hawking spunand ca vreo vicilizatie extraterestra ar fi vizitat pamantul. Nu faci decat sa aplici aceleasi tehnici tabloide din presa noastra romaneasca., unei teme care iti e tie apropiata. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Octombrie 1, 2013 Share Postat Octombrie 1, 2013 9fingers, te rog frumos, nu jigni NatGeo. Acolo nu a fost difuzat si nici n-o sa se difuzeze vreodata "Ancient Aliens". Si nici emisiuni cu Kaku nu am vazut acolo. Ancient Aliens e difuzat de "History Channel" (a nu se confunda si asta cu "Viasat History" care e un post serios). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Octombrie 1, 2013 Share Postat Octombrie 1, 2013 (editat) Suntem in Era Spatiala si faptul ca exista acest forum si acest topic i se datoreaza .nu sintem in nici o era spatiala. au zis unii ca sintem si Eugen repeta.A fi pozitiv in legatura cu un lucru care iti place inseamna sa faci acel lucru sa se intample mai rapid.eu pot sa fiu pozitiv in legatura cu teorii aberante. sau pot sa fiu pozitiv in legatura cu cercetarea in domenii importante, cum ar fi lupta impotriva cancerului si altor boli nu atit de raspindite dar la fel de sinistre. daca nu percepi diferenta, te asigur ca e exclusiv problema ta. Cat despre teleportare este normal sa fie la inceput si ( deocamdata ) sa se teleporteze particule doar.ai observat repkica in care 9fingers a zis ca nu e teleportare?In timp vom progresa, la fel ca si cu explorarile pe care le facem acum.de bun simt mi s-ar parea ca aceste gropi de bani gen statii spatiale sa fie aminate pina va aparea saltul tehnologic care sa permita ceva cu adevarat revolutionar (daca va aparea vreodata). Editat Octombrie 1, 2013 de gn77b Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Octombrie 1, 2013 Share Postat Octombrie 1, 2013 9fingers, te rog frumos, nu jigni NatGeo. Acolo nu a fost difuzat si nici n-o sa se difuzeze vreodata "Ancient Aliens". Si nici emisiuni cu Kaku nu am vazut acolo. Ancient Aliens e difuzat de "History Channel" (a nu se confunda si asta cu "Viasat History" care e un post serios). Ai dreptate, nu e nat-geo de vina aici ci History Channel (=! viasat). Nat-geo mi-a ramas in cap pt alte porcarii cu care insista, reconstituiri politically-correct preistorice, 90% pura fantezie. Nu sunt la fel de nocive ca extraterestrii antici, dar sunt penibile si ele. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Octombrie 1, 2013 Share Postat Octombrie 1, 2013 (editat) si simt ca e cazul de niste explicatii. ideea e ca omenirea e in momentul acesta intr-o situatia in care n-a mai fost vreodata. ne-am facut tot felul de jucarii si sintem convinsi ca sigur miine vor fi si mai bune si ca aceasta crestere e monotona, ca nu se va ajunge vreodata la stagnare sau declin. iaca, vin e usi zic: realitatea e ca habar n-avem daca o sa fie asa sau nu. speram ca o sa fie bine, dar e si mult wishful thinking la mijloc. mergem pe drumul cu care ne-am obisnuit, si ne zicem singuri ca n-are cum sa nu fie ok, ca vezi-Doamne de vreo 200 de ani (o clipa, raportat la toata evolutia omului) pare ca treaba merge bine, ca de la locomotiva cu aburi am ajuns la Veyron. uitam ca in final ambele au tot roti si ca Veyronul nu merge cu celule solare si ca nu-l iei de la Media Galaxy cu credit cu buletinul, ca e doar un moft scump, facut ca sa demonstreze ceva, si esentialmente tot primitiv tehnologic (asa sint multe altele). nu avem metrici ale evolutiei. iar daca ni se pare ca le avem, sint tot man-made. parerea mea e ca sintem sau cel poutin ne apropiem de un punct in care o sa trebuiasca sa ne oprim si sa ne gindim serios exact ce si cum facem, si daca facem bine. Editat Octombrie 1, 2013 de gn77b Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Octombrie 1, 2013 Share Postat Octombrie 1, 2013 Saltul Tehnologic deja s-a produs, cel putin la nivel teoretic + inceput de practica experimentala. Deja sunt fizicieni noi care continua acest salt. http://www.youtube.com/watch?v=t3DppaXz4-o Talk It's only talk Arguments Agreements Advice Answers Articulate announcements It's only talk Talk It's only talk Babble Burble Banter Bicker bicker bicker Brouhaha Boulderdash Ballyhoo It's only talk Back talk Talk talk talk It's only talk Comments Cliches Commentary Controversy Chatter Chit-chat Chit-chat Chit-chat Conversation Contradiction Criticism It's only talk Cheap talk Talk Talk It's only talk Debates Discussions These are words with a D this time Dialogue Dualogue Diatribe Dissention Declamation Double talk Double talk Talk Talk It's all talk Too much talk Small talk Talk that trash Expressions Editorials Expugnations Exclamations Enfadulations It's all talk Elephant talk Elephant talk Elephant talk Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Octombrie 1, 2013 Share Postat Octombrie 1, 2013 @Gn77b - a te opri pentru o clipa si face un plan si o ruta incotro ne indreptam - pt omenire este ca un plan maret, cel pe care il tot combatem noi ca nu exista. Eu cred ca lucrurile evolueaza oarecum in doru-lelii, inclusiv tehnologia noastra, dupa legea firii, din inertie, nu-s cum sa-i zic. Invatam din mers, nu ne trebe nici un fel de plan, e ok asa. Asa a fost dintotdeauna, si faza cu "evolutia" pana la urma e o prostie. Habar n-am daca traim acu mai bine decat omu de neandertal, poate si el era fericit acolo in legea lui. E evolutie ca ni se pare noua ca o ducem mai bine, dar de fapt evolutia ar trebui sa se cheme simplu "schimbare". Zicem ca animalele au evoluat - da, dpdv al complexitatii, insa toate animalele din ziua de azi lupta pentru supravietuire la fel ca dinozaurii acu 200.000 de ani (sau cand dracu traiau ei). Animalele o duc mai bine pt ca au evoluat? Pt o perioada da, daca ceva in ecosistemul se schimba atunci nu, tre sa evolueze., de fapt trebuie sa se adapteze. Evolutia e o forma continua de adaptare la mediu, asta e pana la urma, nu e mai bine sau mai rau, e un bine stationar pe care il cauta toate formele de viata sa-l obtina, numai ca ecosistemul se schmba permanent. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Octombrie 1, 2013 Share Postat Octombrie 1, 2013 A enumerat pana acum pe Nicolai Kardashev, Michio Kaku, Zoltan Galantai, Stephen Hawking, John D. Barrow, Nikolai Kardashev, Miguel Alcubierre si in plus va spun ca am mai discutat si cu o cunostinta care este fizician roman la Magurele, care este de acord cu mare parte din afirmatiile de mai sus. Cel putin 8 fizicieni. Faptul ca civilizatii de grd 1 si 2 ne-au vizitat nu e in sensul ancient aliens ci in sensul urmator: Avand in vedere vechimea Universului, la momentul cand noi eram la nivelul Comunei Primitive - zorii Antichitatii, probabil ca o civilizatie de gradul 1 sau 2 ( poate 3 dar mai putin ma bazez pe asta ) , curiosi sa vada care e treaba cu noii umanoizi care au inventat roata, arcul, sulita si sageata ( ca sa fie cu rima ) au trecut si pe aici iar stra stra mosii nostri aflati in stadiul de "chiumbawa" si " hul hul hul" ( cam ca in acel clip ) au spus ca sunt "zei" , naintelegandu-le tehnologia, pe care abia acum incepem , cu primii nostri pasi mici catre Stele, sa o descifram. Acesti fizicieni afirma ca, inca si acum desi suntem aproape de gradul 1, daca am intalni o civilizatie de gradul 2 sau 3, am crede ca tehnologia lor inseamna magie nesesizand diferenta. Pai exact asta e sensul din "ancient aliens". (bine, ei au multe sensuri, dar asta e unul dintre ele. e un episod in care e explicata coroana regilor in modul asta, gen extraterestrii vizitatori aveau lumina in cap si apoi conducatorii oamenilor au vrut sa imite asta) Eu unul astept sa-i intalnim si apoi vin cu comentarii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Walhaz Postat Octombrie 1, 2013 Share Postat Octombrie 1, 2013 Exista un vechi proverb nordic, de o intelepciune deosebita, care merge asa: "Never in speech with a foolish knave shouldst thou waste a single word." Stiu ca l-am incalcat deseori si incerc sa-l respect acum. Mai bine tarziu, decat niciodata. Am cheltuit prea multe vorbe, discutand cu tampiti. Gata. Bafta si spor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Octombrie 1, 2013 Share Postat Octombrie 1, 2013 (editat) Repet inca odata. Faptul ca alte civilizatii de gradul 1 sau 2 ( pentru ca o civilizatie de gradul 3 nu ar fi fost interesata ) ne-au vizitat in perioada noastra primitiva este bazat pe opiniile lui Kardashev ( creatorul clasificarii civilizatiilor ), Galantai si acum introduc inca un contributor la aceasta teorie adica John D. Barrow, fizician englez. http://en.wikipedia.org/wiki/John_D._Barrow Se pare ca sunt din ce in ce mai multi fizicieni care sustin aceste teorii. Fizicieni renumiti si consacrati. Ai uitat sa spui ca bazaconiile tale sunt bazate si pe opiniile lui Einstein, ca doar l-ai plagiat mai devreme intr-un post. Esti penibil. Folosesti aceeasi tehnica ca orice articol tabloid sau din presa "sportiva" de scandal. Nu cred ca nu esti capabil sa faci distinctia intre fanteziile tale si niste clasificari si consideratii generice "for the fun of it". Oamenii aia nu au sustinut ca civilizatii extratrestre ar fi vizitat planeta noastra. Ii adaugi aiurea pe o lista inchipuita de tine. Si sunt convins ca poti sa gasesti niste fizieni idioti, daca sapi un pic. Sunt unii care cred in fantome, altii care cred in extraterestrii antici au contemporani, alti fizicieni care cred in ingeri si demoni. Lumea e plina de nebuni si sarlatani. Editat Octombrie 1, 2013 de 9fingers Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Octombrie 1, 2013 Share Postat Octombrie 1, 2013 (editat) @Gn77b - a te opri pentru o clipa si face un plan si o ruta incotro ne indreptam - pt omenire este ca un plan maret, cel pe care il tot combatem noi ca nu exista.eram sigur ca cineva o sa spuna lucrul asta. si sa fie clar: evit dinadins sa scriu explicit ideile astea pt. ca sint automat combatute. pur si simplu exista (in special in online) curente de opinie prea puternice ca sa existe sanse de discutie. acele curente de opinie se declanseaza orice-ai face, nu li te poti opune. e o dinamica a online-ului pe care am observat-o de mult timp. de asta anumite subiecte trebuie tinute departe de online.Eu cred ca lucrurile evolueaza oarecum in doru-lelii, inclusiv tehnologia noastra, dupa legea firii, din inertie, nu-s cum sa-i zic. Invatam din mers, nu ne trebe nici un fel de plan, e ok asa.exact asta era "Biblia" pe care o predicam odata. dar, repet: omul confunda usor "asa e bine" cu "asa m-am obisnuit". eu nu vorbesc de nici un "grand plan", de chestii metafizice, supranaturale sau cum naiba sa le mai zic. vorbesc doar despre acea monotonie a evolutiei. e simplu sa tragi patura peste cap si sa zici "e, n-are cum sa fie asa". unde "asa" e un eventual viitor sumbru, ca sa nu zic distopic. de ce? pt. ca nu s-a intimplat niciodata. si de ce nu s-a intimplat? ca niciodata nu am avut jucariile pe care le avem acum. e extrem de greu de iesit din paradigma tehnologiei care se autoserveste si personal am motive cel putin sa ma-ntreb daca nu cumva am luat-o pe drumul asta: hai sa facem de dragul de-a face. nu stim ce ne asteapta, poate e extinctie, poate... dar pina atunci, facem. si urasc sa zic asta, pentru ca suna a walhazism: sa zici ca societatea tehnologica e un sistem autoreglat e tot o chestiune de credinta. nu avem suficiente date ca sa spunem cu certitudine ca omenirea e un sistem autoreglat, care nu duce spre o stare instabila sau chiar spre haos absolut. Editat Octombrie 1, 2013 de gn77b Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Octombrie 1, 2013 Share Postat Octombrie 1, 2013 Exista un vechi proverb nordic, de o intelepciune deosebita, care merge asa: "Never in speech with a foolish knave shouldst thou waste a single word." Stiu ca l-am incalcat deseori si incerc sa-l respect acum. Mai bine tarziu, decat niciodata. Am cheltuit prea multe vorbe, discutand cu tampiti. Gata. Bafta si spor. Te-ai facut nordic in anul in care ai lipsit? Tu acum cu cine te certi, ca nu te-a mai bagat nimeni in seama in ultimele 3 pagini. Eu dupa cum am zis si mai sus, trec ideile si prin mintea mea ( asa putina cum o fi ea ). Explica-mi te rog ce poate insemna " sf. Ilie s-a ridicat la cer cu un car de foc". Eu mi-am spus parerea. ORICE (cuvant urat) era pe cer! SOAAAAAAAAREEEELEEEEEEE. "Dar scufita rosie a fost inghitita de lup" ce inseamna oare? si urasc sa zic asta, pentru ca suna a walhazism: sa zici ca societatea tehnologica e un sistem autoreglat e tot o chestiune de credinta. nu avem suficiente date ca sa spunem cu certitudine ca omenirea e un sistem autoreglat, care nu duce spre o stare instabila sau chiar spre haos absolut. Stai linistit, ca si eu mai am pareri similare cu-ale lui. A scris undeva mai sus pe-aci o fraza prin care ti se adresa si termina cu "copile". Aia precum ca natura e totul, inclusiv noi, inclusiv poluarea, inclusiv tot ce facem noi, etc. - ei bine, eu sunt pe deplin adeptul acestei pareri si cred in ea cu tarie. Da asta nu-nseamna ca-s asa nebun ca el. Legat de haos absolut - haos pentru cine? pentru noi, ca omenire? Si daca da, who cares? Planeta, cine? Asta e egoism, sa ne gandim la noi ca specie, dar poate ca mama natura are alte planuri pt noi (na, am zis plan) de fapt n-are, si faptul ca am evoluat sa ne putem autodistruge poate insemna ca exista sansa chiar sa o facem. Si ce? Daca ne autodistrugem, sanatate, asta e. N-o sa planga nimeni dupa noi... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Octombrie 1, 2013 Share Postat Octombrie 1, 2013 Fiecare cuvant inventat de om are un rost in lumea asta. Si parerile nu valoareaza absolut nimic, indiferent de unde ar veni. Ce valoreaza ceva este argumentatia sau probarea acelor pareri. Cu cat aceste pareri sunt mai trase de par, mai neconventionale, cu atat mai mult obliga la o probare a lor. In lipsa ei, nu-ti da drumul la nivitate si credulitate. Publicul larg nu are nicio consideratie pt metoda stiintifca, nu are nicio putere de a percepe subtilitatile discutiilor din interiorul unor discipline ca mecanica cuantica sau biologia moleculara ori gentica populationala. Derapajele unor oameni de stiinta ahtiati dupa celebritate populara, sunt foarte nocive tocmai din aceasta cauza. Nu mai bate campii cu niste pareri cu care tu te "simti ok". Incearca sa-ti cultivi gandirea critica, scepticismul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Octombrie 1, 2013 Share Postat Octombrie 1, 2013 Explica-mi te rog ce poate insemna " sf. Ilie s-a ridicat la cer cu un car de foc".Eugene, un om inteligent n-ar trebui sa scrie asa ceva. never, ever, in nici un context. astea-s fix rahaturile lui Daniken. prima data cind mi-a zis cineva de asta (cred ca citise o carte de-a lui) a fost acuma vreo 20 de ani. nu exagerez cu numarul de ani. textul ala poate sa insemne orice. un text dintr-o carte de povesti frumoase (sau urite, depinde de cititor), care dupa tine, din multitudinea din sensuri posibile ("nici un sens" fiind printre ele), inseamna fix ce-ti place tie. unde "ce-ti place tie" = ce-i mai spectaculos si seamana mai bine a creatii ale mintii umane cu roboti aurii, Jabba, printesa Leia si alte personaje de poveste. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate